Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos moze i wie

rzeczoznawca z banku

Polecane posty

Gość ktos moze i wie

na jakiej podstawie rzeczoznawca z banku wycenia mieszkanie?

Gość tys prowda
jo dostołem wybór co by sobie swojego rzeczoznawce załatwic na dom , bo im było za daleko ,potem oświadczenie z wyceną dostarcyłem do banku .

Gość tys prowda
taki rzecoznawca to robi pomiary sprawdzo wszystko w jakim jest stanie .

Gość ktos moze i wie
kupuje mieszkanie za 305000 ( 150 000 z kredytu) czy cos moze spowodowac ze rzeczoznawca wyda negatywna opinie?

Gość każdy rzeczoznawca z bankow
nadęty cwok

Gość ktos może i wie
czemu nadety?

jeśli kupujemy mieszkanie na kredyt, to bank musi je obejrzeć za pomoca rzeczoznawcy żeby stwierdzić, czy w ogóle to mieszkanie istnieje, w jakim jest stanie ogólnym i czy jest warte tego, co bank za nie daje tak naprawdę to bank kupuje to mieszkanie, nie kupi kota w worku a wycena jest bardzo ogólna, u nas to sie dzialo nawet be znaszego udziału, w czasie generalnego remontu, budowlańcy tylko przy tym byli

Gość bylam i wiem
nie moze ci dac negatywnej.... on przychodzi, robi zdjecia tylko dlatego ze oni musza miec pewnosc zanim dadza ci kredyt ze takie mieszkanie istnieje...i mniej wiecej tyle kosztuje....

Gość ktos moze i wie
pytam bo czytalam wypowedz ze ktos dostal pozytywna decyzje wstępna podpisal umowe przedwstępna i wplacil 10% wartosci zadatku a potem rzeczoznawca wycenil bardzo nisko mieszkanie chociaz bylo ono z 2005 roku w dobrej dzielnicy i bank odmowil kredytu to mozliwe?

Gość ja tam tochu wiem
u mnie niedano wlasne wyceniai dom moich rodzicow- i w sumie to bylo tak babka przyszla i popatrzyla na plany ,popytala co jest z czego zrobione ,akie materialy uzyte,przeszla sie po pokojach i tak wycenila dom. ja akurat studiuje rzecznawstwo ,ale w uk,wiec nie wiem doladnie jak to wyglda w pl,ale nieco sie orientuje jak to powinno wygladac przynajmniej tutaj - wg nie ta babka w pl to zoribla to na tak na odwal sie ,byleby by, dom powinien byc byl zmierzony pzez nia powinna yla zrobic wlasny plan jak to wyglada spawrdzic takich specjlany przyrzadzeniem czy jest wilgoc, zoabczyc strych , sprawdzic nsulacje, okna it. po prostu wszystko co jest w domu. to ze mieszkanie dobrze wyglada to wcle nie zaczy ze jestwarte swojej ceny, sa rizeno rodzaju wymagania ktore musi spelniac, np. co do okien,ogrzewania ,fundamenty, ogolnie standardu wszystkich urzaden,materialow itd. wiocznie cos z tym meiskaniem musialao byc kijowo skoro po sprawdzeniu zdegradowano jego wartosc.

jeśli kredyt jest na całośc mieszkania, to musza patrzeć dokładniej, bo nie mają żadnego innego zabezpieczenia ja brałam na pół wartości mieszkania, to w razie niespłacania hipoteki i sprzedaży mieszkania tak czy inaczej bank odzyskałby swoją kwote wkladu, nawet jesli zawyżyłabym wartość mieszkania na umowie

Gość gość
Polecam zajrzeć na www.rzeczoznawcaolawa.pl Osobiście korzystałam z usług i na dobre mi to wyszło.