Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molinka80

dziecko nie chce jeść papek?

Polecane posty

Gość molinka80

moje dziecko ma 7 miesięcy i nie chce jeść papek jadł by tylko mleko a papki albo wypluwa albo płacze i je. Co można zrobić by zaczęło jeść już robiłam sama papki i kupowałam w słoiczkach ale skutek ten sam. Dodam że nie ma jeszcze ani jednego ząbka

Gość Nie dziwie mu sie ze nie chce
Jesli jedzenie nazywasz PAPKA :o

Gość sama sobie zjedz
rano, w poludnie i wieczorem, przepijając mlekiem tez zaczniesz plakac

spróbuj dać maluchowi coś innego. może jakiś kleik ryżowy lub kukurydziany na gęsto łyżeczką, może jakiś owoc, np starte jabłko, kawałek banana. po malutku zacznij od 1 łyżeczki, jak nie chce nie zmuszaj, na następny dzień ponów próbę i tak do skutku. możesz tez dać do rączki chrupki kukurydziane, może one przekonają go do innego smaku. dziecko przez całe swoje dotychczasowe życie jadło tylko mleko to nie dziw sie ze tak trudno przychodzi mu zjedzenie nowości. wyobraź sobie że Ty całe życie jesz coś co bardzo lubisz i teraz nagle ktoś każe ci jeść np sushi czy tatr, czy czerninę (może lubisz nie wiem, ale jak dla mnie te trzy rzeczy są okropne :P) albo coś innego co wywołuje u Ciebie odruch wymiotny. też byś się buntowała! więc pomalutku, SPOKOJNIE, BEZ NERWÓW !!! w końcu się uda :)

Gość A ty kim jestes
Papka cie karmili?

Gość eloise d

próbowałaś Holle? ono zdaje egzamin jako pierwsze papki