Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

que tal

Wspieranie I rady w utracie KG

Polecane posty

Celem tego tematu jest wzajemne wspieranie się przy odchudzaniu. Nie chcę skupiać się nas jednej konkretnej diecie, według mnie każda dieta, która powoduje utratę masy ciała jest skuteczna. Osobiście chciałabym schudnąć ok 10kg. Jakiś czas temu udało mi się schudnąć 20 kg dzięki diecie mż czyli mniej żreć. Jadłam wszystko w granicach 1000 kcal co 3h i zero jedzenia po 18. Niestety ostatnio przybrało mi się parę kg przez co mam spowolniony metabolizm - wynik pewnej choroby. Uważam, że aby schudnąć trzeba uzbroić się w cierpliwość i mieć dużo silnej woli. To tyle na początek, jeśli ktoś chce się dołączyć do wspólnego odchudzania zapraszam:)

Gość ciociazenia
metabolizm ladnie sie unormuje,jak bierzesz lux vitale.kupilam i zaczelam brac (z ciekawosci) kilka tygodni temu.nie tyje,nawet troszke chudne! wyprobuj!

Gość kira25
ja schudlam 5 a wrocilo 2 bo sie obzeralam :) tez stosowalam diete 1000kcal. zero po 18tej + cwiczenia ! do tego xenna na prace jelit :) chce zrzucic 7-8 kg... najlepiej do maja

poczytam o tym lux vitale co mi napisałaś i się zastanowię nad tym , dzięki za radę

kira nie bierz xenny uwierz mi nie warto, sama sobie kiedyś tak pomagałam i dziś muszę wziąść 20 xenn ,żeby podziałało , a dzięki temu się nie chudnie wodę tylko tracisz i nic więcej

Gość mrofeczkaaa
Hejka Ja pragne schudnac 10 kg od wczoraj jestem na diecie Turbo i juz czuje sie lzejsza, nie wiem czy cos schudlam bo nie mam wagi, ale napewno nie czuje sie ciezka - ożarta, jak to czesto u mnie bywało. Na tej diecie będe do soboty a później przechodze na zdrowy tryb żywienia. Zamówilam sobie ksiązke "Jesteś tym co jesz. Książka kucharska". I juz tak planuje sie zdrowo odzywiac aby sie nie doprowadzic do stanu takiego jaki jest teraz

A jaki jest terasz twój stan mrofeczkaaa? Ja ważę 55 kg przy 1,64 m. Dużo osób mówi , że ta bardzo mało , ale ja zawsze ważyłam 44-45 kg, wiec dla mnie to jest ogromnie dużo, ciężko mi z tym jest. Mam nadzieję, że ci się uda schudnąć, pamiętaj tylko ,że musisz baaardzo tego chcieć i musisz mocno trzymać sie zasad sobie samej wytyczonych jak chcesz napisz wieczorem jak ci poszło dziś czy dałaś radę , zawsze to jakaś motywacja

Gość kira25
ja mam 165cm i waze 60kg ;/

Gość mrofeczkaaa
no to ja mam 63 kg wzrost 165 cm:( Nigdy nie byłam taka gruba. Wszystko przez to ze czasem sie opycham, lubie gotowac a moje potrawy raczej nie sa mało kaloryczne.

Gość kira25
nie uwazam sie za grubaske...ale chce wazyc 65 kg. kiedys wazylam 73 kg ale to przez pseudowegetarianizm i tarczyce jak sie potem okazalo. w szkole zawsze mialam normalna wage .

Gość mrofeczkaaa
Ogolnie to "odchudzam sie" od pare miesiecy ale dopiero od 4 stycznia sie powaznie zawziełam. Byłam juz na diecie kapuścianej, diecie grejpfrutowej a teraz jestem na tej Turbo i jak narazie to mi sie najbardziej podoba. Czytałam tez o diecie Dukana ciekawa sie wydaje. Narazie poczekam na ksiązek o zdrowym odzywianiu ponoc super sa tam przepisy

Gość kira25
szukam info na temat diety turbo. opowiedz cos o niej

dla mnie motywacją jest to ,że jak schudnę znów będę mogła nosić swoje ciuszki w rozmiarze 36 , nie będe się wstydziłą zakładać krótkich spodniczek itd. , a poza tym będę czuła sie sama ze sobą dobrze bo o to włąśnie chodzi w całym odchudzaniu aby pokochac siebie i czuć sie ze soba dobrze nie ktorzy czuja sie dobrze jak waza wiecej niz powinni i brawo , ale ja tak nie potrafie musze schudnasc i tyle, do lata jeszcze troche czasu pozostalo, wiec tzreba sie poprostu wziasc za siebie i nie ma od jutra tzreba toz robic od teraz

kira piszezsz , ze wazysz 6o kg , achcesz 65? chyba chodzilo ci o 55 tak?

Ja juz schudłam jakies 2 kg, ale zawsze wazylam kolo 50-52 a byly momenty kiedy wazylam 48 kg, mi narazie wystarczy zebym wazyla jakies 55-53 kg wtedy sie bede czuc dobrze. Kira podaj mail to ci wysle na czym to polega

Gość kira25
nie pisalam ze chce wazyc 65 ;D chce wazyc 53-55 :)

Ja jakos przetrwalam wczorajszy dzień i o dziwo nie chodziłam wczoraj głodna, wczoraj byłam na tańcu to troche kalorii spaliłam. Nie wiem ile teraz waże bo musze kupic baterie do wagii, ale wieczorm napisze czy cos waga "puściła" :)

u mnie lepiej nie pytaj caly dzien trzymalam sie swietnie ale w nocy........ dopadło mnie , a najgorsze ,ze zrobilam cos strasznego . zwymiotowalam wszystko czuje sie okropnie dzis

ojoj to niedobrze, ja cale szczescie wyzbylam sie nawyku jedzenia w nocy, a kiedys czesto mi sie to zdarzalo. Teraz mam bardzo silna motywacje aby schudnac, chyba pierwszy raz tak:)