Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandruska

18latka w ciazy

Polecane posty

Kobieto jezeli dla CXiebie liczy sie przedewszystkim kasa a nie co duchowe to az al dupe sciska naprawde....;/..... Liczycie sie z kariera, a nim sie obejrzysz tak sie od siebie oddalicie ze nie bedziecie miec o czym rozmiawiac...;/

Gość czasem miłość
nie wystarcza. tez tak mowilam ze moj mnie nigdy nie zostawi ze kocha i mogl by zrobic dla mnie wszystko i ludzie wkolo tez widzieli jak bardzo mnie kocha i co?!?! jednak zostawil ;/ wspolczuje dziecku

.... MYslisz bardzo prosto.. za prosto... nie chce tu sie z nikim klocic naprawde... Kazdy ma prawo miec swoje zdanie i swoje wartosci ... Ty masz materialne... ok twoje zycie

... Nie Kazdy jest taki sam... Bardzo mi przykro ze Cie zostawil... naprawde... musialo byc Ci ciezko na sercu...:) ja w mojego wierze bo jestesmy razem prawie 3 lata i jeszcze mnie nie zawiodl

Gość czasem miłość
ja z moim bylam 4lata... tez zawsze moglam na niego liczyc, bylo wszystko pieknie cudownie idealnie i w ogole ;/ i sie skonczylo

Gość dziwne macie podejście
Zauważyłam, że teraz kobiety maja dzieci w wieku albo 18-20 lat (zazwyczaj wpadka) albo przed 30-tką. Może i Autorka sobie poradzi, ale młodość ma się tylko raz w życiu i wątpię, aby w wieku 25-30 lat chciało jej się "szaleć" tak jak to jest w wieku 18-20 lat. Dziecko będzie odchowane, ale cóż zawsze coś za coś.

...ehhhhh ... Mam nadzieje ze trafisz wkrotce na taiego ktory bedzie Cie godny;).. i zrobi z Ciebie prawdziwa ksiezniczke;) bys nie musiala sie bac takich sytuacji;)

Nie jestem typem imprezowiczki.. nigdy taka zabawa mnie nie bawila.. wole swoje wlasne grono;) zaufanych osob w spokojnej atmosferze;)

czasem milosc to dlatego jestes taka zlosliwa:O Sanra bedziecie mieli dziecko.Wiesz w zyciu roznie bywa ale wierze,ze sobie poradzisz-z partnerem lub bez:)

Jestes bardzo mila:) i serdecznie dziekuje Ci za wsparcie;)... najwaznie jest pozytywne nastawienie:) i wiara w to ze sie uda;)

Gość czasem miłość
nie ja nie jestem złośliwa ale autorka jest jeszcze młoda i tak naprawde nie zna jeszcze zycia. tyle.

i co z tego,ze jest mloda?Myslisz,ze Twoje dobre rady w czyms jej pomoga? Tez mloda bylam ale dalam rade:)

Gość hbgvtf
taaa, kolejna nastka co to jest nie wiadomo jak dojrzala skonczu juz ta nedzna prowokacje bo sie ponabieraly i lykaja jak mlode pelikany

Gość grrrrr
boskie. Uwielbiam rady w stylu: mam problem jestem w ciąży jak sobie poradzić porada:jesteś głupia, było nie iść do łóżka. Tak tak niech ktoś zbuduje wehikuł czasu, jak się uda to niech da mi znać to też bym parę rzeczy w przeszłości pozmieniała. A na razie to niech dziewczyna skończy szkołę, potem znajdzie pracę najlepiej taką co to może wykonywać zdalnie albo żeby się z chłopakiem zmieniać: jedno siedzi z dzieckiem drugie pracuje i zmiana. Co do alimentów to może trzeba by się dowiedzieć czy nie ma jakiegoś prawnika "społecznego" w okolicy co by porady prawnej za darmo udzielił.

Gość odczepcie sie od niej
\zazdrosne jestescie czy co? ja jestem z toba autorko nie zwracaj uwage na zlosliwosci pewnie zal im dupe sciska ze masz kochajacego faceta a one mecza sie ze swoimi... ^^

Mam umowiona wizyte u prawnika..:P.. nie jestem wcale taka glupia jak sie niektorym tutaj zdaje.... i po raz kolejny powtarzam niczego nie zaluje i bardzo sie ciesze ze jestem w ciazy.. nie musiscie tego rozumiec.. nikt wam nie kaze..:P

Dziekuje Ci za wsparcie:) nie boj sie nie przejmuje sie;)... bo nie ma czym, kazdy ma swoje zdanie i ma prawo sie nim podzielic:P..

Powiedz do czego się śpieszysz?? Bo ja nie rozumiem takiego postępowania. Masz 18 lat, nie skończyłaś szkoły nawet. Co możesz zapewnić dziecku?? Miłość to nie wszystko. Dziecko to opieka 24 godziny na dobę, mnóstwo poświęceń i wydatków. A w życiu na wszystko przychodzi odpowiedni czas.

Poza tym uważasz się za odpowiedzialną, a tak naprawdę zrzucasz kolejny ciężar na barki Twoje i Twojej mamy. "Kochamy się i chcieliśmy mieć dziecka".. Dla mnie to nic innego tylko egoizm. Sama mówiłaś, że jesteś jeszcze na wychowaniu mamy. Miała jeden kłopot, teraz będzie kolejny. Skończysz tą szkołę zaoczną i co potem?? Do pracy w hipermarkecie tyrać 7 dni w tygodniu? Trzeba mieć plan na życie, ale taki by zapewnić sobie odpowiedni byt jak i swoim dzieciom.. W wieku 18 lat świata nie zwojujesz będąc młodą matką z dzieckiem..

A tak na marginesie na do autorki poprzedniej wypowiedzi mam chłopaka z którym jestem bardzo szczęśliwa, studiuje i nigdy nie uważałam, żeby życie obchodziło się ze mną jak z jajkiem. Wręcz przeciwnie. Dlatego mogę obiektywnie ocenić Twoje postępowanie. Zresztą każdy ma prawdo mieć własne zdanie. i powiem Ci jedna prawdę życiową- niczego nie możesz być pewna. Czasami nie wiesz czego spodziewać się po samej sobie, a co dopiero po innym człowieku. Też kiedyś myślałam, że będę z moim byłym chłopakiem zawsze.. Wszystkim wmawiałam, że mam rację. Miałam wtedy tyle lat co Ty. I co? Rozstaliśmy się. Oczywiście życzę Ci, żeby Ciebie to nie spotkało. Bo gdyby odszedł od Ciebie ucierpiały by Twoje uczucia, ale jakoś byś sobie poradziła. Ale teraz będziecie mieć dziecko, które potrzebuje ojca.