Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość defew2e

Kupilam parówki Berlinki w biedronce. Jak długo to gotowac?

Polecane posty

Gość defew2e

Jak długo gotowac je? One sa grube tak na okolo 1,5 cm.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bllle parowki
ze dwie godzinki powinno chyba wystarczyc - oczywiscie nie zapominaj ze berlinki gotujemy w denaturacie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość defew2e
hmmm dwie godziny piszesz a dlaczego denaturacie gotuje sie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ano tak parowki sie gotuje
Parówki prosto, szybko, wygodnie Gotowanie: 3 minuty Trudność: bardzo łatwy Składniki na 1 porcję • parówki • woda Etapy przygotowania 1. Wlewamy wodę do garnka i stawiamy na piec. Wyjmujemy parówki, jeśli potrzeba obieramy z folii i wkładamy do wody. 2. Kiedy woda zaczyna wrzeć zmniejszamy ogień i gotujemy parówki 3 minuty. 3. Po 3 minutach wyłączamy piec, wyciągamy parówki na talerz i zjadamy. Parówki dobrze smakuja z ketchupem i musztardą. Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość defew2e
Dziekuje bardzo za konkretna odpowiedz!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jesli wiekszy procent parowki stanowi zmielony papier toaletowy wtedy parowki nadlamuja sie juz w trakcie pierwszej minuty gotowania :-o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a kogo to obchodzi czy one
pekna czy tez nie i tak wszystko skonczy w jelicie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nik z firanki
ale jak bedziesz gotowac te biedne biedronki w parowkach uwolinij je!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Parowkozerca
Lepiej Biedronkowe gotowa bo jak dasz parowki wiecej niz 2 min to sie rozwala Ja wole tradycyjnych metod

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moc
wy jecie to świństwo z solą na drogi???????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moc
oni nas otrówają sprzeciwmy się

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z diabelskim pazurem
od lat nie jedliśmy parówek, a dzisiaj tak, super, podana zawartość w procentach cielęciny. Z musztardą stołową(zwykle rosyjską Develey z kraju).Można gotować 8 do 15 minut, byle się nie zagotowały.A dobrze rozgrzały. Nie jest to może zalecane, ale oszukują nawet dzieci, że nnie należy słodzić herbaty. Zwykle do kolacji 3 herbaty każda 3-4 łyżeczki cukru i wszyscy szaleliśmy. Podobnie jak parówki cudowna jest wołowina z tłudzczem na miękko*.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kucharek
Dnia 19.01.2010 o 18:27, Gość ano tak parowki sie gotuje napisał:

Parówki prosto, szybko, wygodnie Gotowanie: 3 minuty Trudność: bardzo łatwy Składniki na 1 porcję • parówki • woda Etapy przygotowania 1. Wlewamy wodę do garnka i stawiamy na piec. Wyjmujemy parówki, jeśli potrzeba obieramy z folii i wkładamy do wody. 2. Kiedy woda zaczyna wrzeć zmniejszamy ogień i gotujemy parówki 3 minuty. 3. Po 3 minutach wyłączamy piec, wyciągamy parówki na talerz i zjadamy. Parówki dobrze smakuja z ketchupem i musztardą. Smacznego!

Wzorowo z małą różnicą. 

Parówki zawsze wyjmujemy z folii !!! Ponieważ na pewno niczemu tym nie zaszkodzimy, a podgrzewając w folii potem jest ją trudniej ściągnąć jak jest gorąca, no i może dochodzić do uwalniania się szkodliwych cząstek z folii.

Oczywiście nie mówię że się uwolnią ale tylko ...a doda sobie pracy przy ściąganiu folii z gorącej parówki żeby na koniec zaryzykować uwolnienie się szkodliwych substancji z folii. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×