Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktotowieeee

grafik komputerowy-trzeba miec zdolnosci plastyczne

Polecane posty

Gość ktotowieeee

chcialam isc na grafike komputerowa jakis kurs moze szkola roczna ale nie mam za wilkich zdolnosci plastycznych . czy takie sa wymagane na takim kierunku?

Gość mam ochote
teraz to można mieć dwie lewe ręce zrobisz kurs i co? nikt Ci niczego nie zabroni.

Gość ktotowieeee
ale czy poradze sobie na takim kursie?

Gość trewz
nigdy się nie dowiesz jeśli nie spróbujesz...

Gość wiem ale liczylam na
jakies wypowiedzi osob ktore sie tym zajmuja bo one wiedza najlepiej z wlasnego doswiadczenia jak jest

Jeżeli ma to byc kurs - to poradzisz sobie znakomicie. Nie trzeba wielkich zdolności żeby nauczyc się posługiwac corelem czy powerpointem . Jeżeli szkoła - to większe wymagania (matematyka) ale też większy zasób wiedzy :)

Gość wiem ale liczylam na
myslalam o rocznej szkole policealnej ale nie wiem czy otworza w mojej okolicy. albo o jakims kursie czasami pup organizuje takowe

Gość gość
ja tez sie wlasnie zastanawia, nad tą szkoła tyle ze mam wątpliwosci czy dam rade

Gość gość
A po co Ci szkoła? Ja jestem grafikiem i żadnej szkoły nie skończyłam :P

Gość gość
nie musisz mieć zdolności plastycznych grafika komputerowa to nie grafika warsztatowa :) spokojnie

Gość Co ja robię ze swym życiem
Może nie trzeba mieć zdolności plastycznych ale zmysł artystyczny by się przydał.

Gość gość
pracujesz w zawodzie? a co robisz konkretnie jako grafik ?

Gość gość
pytanie do gosc 14:46 :P

Gość gość
przeciez teraz co drugi sie nazywa grafikiem komputerowym od tak

Gość gość
Pracowałam w zawodzie aż do teraz, ale mi się znudził, teraz pracuję w innym i też zajmuję się grafiką, ale jako dodatek. Co więc robiłam? - Zdjęcia + retusz - Ilustracje - Katalogi, broszury, ulotki - Logo, wizytówki, papier listowy, notesy - Szablony prezentacji do Word, Power Point, szablony do maila - Gry planszowe - Reklama wielkoformatowa - Layouty stron www, grafika na strony www, reklama na strony www - Ogłoszenia prasowe - Przygotowanie do druku, projekty pudełek, makiety i wykrojniki - Plany miast i na pewno o czymś zapomniałam :D

Gość gość
brak zmyslu artystycznego- odradzam

Gość gość
a co ze zdolnosciami plastycznymi ?

Gość gość
Moim zdaniem nie mając zdolności plastycznych i tzw. dobrego gustu będziesz kiepskim grafikiem i tyle

Gość gość
jestem grafikiem komputerowym - wolnym strzelcem i przyznam szczerze że Tobie odradzam, ja mam duży talent plastyczny i naprawdę niezłe mi idzie w tym zawodzie, znam paru grafików i ci co mają zdolności plastyczne naprawdę o niebo lepiej sobie radzą, są wręcz rozchwytywani, a znam dwóch bez zdolności i pracują po prostu w firmie na etacie zarabiają w granicach 1500-1800/m-c czyli marnie. Jeżeli pytasz mnie o moje zdolności plastyczne to ja np potrafię namalować Twój portret albo naszkicować. To samo z martwą naturą czy przyrodą. Sprzedawałam nawet swoje obrazy na studiach.

Gość gość
No nie powiedziałabym. Ja skończyłam szkołę plastyczną i zarabiam też 1800-2600... dlatego chcę to rzucić

Gość gość
to nie dobrze bo teraz nie wiem do jakiej szkoly policealnej isc. Lubie tworzyc nowe rzeczy dlatego pomyslałam o tym zawodzie chociaz nie rysuje jakos wybitnie

Gość gość
A po co chcesz iść do szkoły policealnej? Najlepiej od razu do pracy iść. Szkoły nic nie gwarantują. Wieloletnie doświadczenie tak.

Gość gość
najpierw trzeba cos umiec dlatego chce isc do szkoly zeby sie podszkolic jak narazie umie tylko obrabiać zdjecia,robic fotomontaz, kozystam tylko z photoshopa

Gość gość
a może lepiej isc na fototechnika hm

Gość gość
Nie trzeba dobrze malowac zeby byc grafikiem... Trzeba po prostu miec gust, zmysl artystyczny jak juz napisano wyzej

Gość gość
ja poszłam na kurs grafiki komputerowej do szkoły NOVA CE całkiem lewa. Nie umiałam się posługiwać praktycznie żadnym programem graficznym. Tak się wciągnęłam, że po pewnym czasie nie mogłam uwierzyć, że sama potrafię zrobić takie rzeczy. Także śmiało mogę stwierdzić, że chęci i pasja są najważniejsze , no i oczywiście profesjonalnie przygotowane szkolenie na które udało mi się trafić.

Gość gość
Nieprawda, akurat tu nie trzeba ŻADNYCH powtarzam żadnych szkolen.

Gość otiy12
Do każdego klienta podchodzimy indywidualnie, dzięki temu projektowane przez nas strony www są dopasowywane do profilu działalności naszych klientów http://reklama-lublin.pl/

Gość er34
Naszą agencję reklamową charakteryzują krótkie terminy realizacji naszych klientów. gwarantujemy wysoką jakość świadczonych przez nas usług. http://reklama-lublin.pl/

Gość gość
Zostań specjalistą już w 1 rok ! Polecamy NOVA Policealna Szkoła Promocji Kadr!! TOP kierunki: grafik komputerowy, wizaż, kosmetyka, instruktor fitness, asystent nauczyciela przedszkola, specjalista d.s. dietetyki, psycholog organizacji, instruktor terapii uzależnień, filologia angielska i wiele innych! Rekrutacja trwa cały rok ! Przyjdź do naszego sekretariatu a dowiesz się więcej : NOVA Centrum Edukacyjne ul. Dworcowa 39/1, Zielona Góra, tel 883070678, 683070678 mail: zielonagora@nova.edu.pl lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl Czekamy na Ciebie!