Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona z Niemca

Kto mi przetłumaczy łatwe zwroty ?

Polecane posty

Gość zielona z Niemca

Dawno nie miałam niemieckiego i wiele pozapominalam.Proszę o pomoc... w przetlumaczeniu tego. - Byłam parę razy na wymianie szkolnej w Nurnberg. Mieszkałam tam u niemieckiej rodziny. Teraz jestem w Polsce, ale myślę o wyjeździe do Niemiec.

Gość hahahahahahaha
jak mozesz myslec o wyjezdzie do niemiec bez znajomosci jezyka? smieszysz mnie :)

Ich wechselte ein paar Mal eine Schule in Nürnberg. Ich lebte dort in der deutschen Familie. Ich bin jetzt in Polen, aber ich denke, eine Reise nach Deutschland.

Gość Jejciu chodzi o
przetlumaczenie tego tylko, dostalam takie zadanie na ferie przetlumaczyc rozne takie zwroty i zdanie. Sami , dzięki za tłumaczowi google nie ufam :)

Gość najmądrzejsza pani
sami to niepoprawne co napisales! moje tlumaczenie: Ich war schon ein paar mal als Gastschülerin in Nürnberg. Dort habe ich in einer deutschen Familie gewohnt. Jetzt bin ich in Polen, aber denke an die Reise nach Deutschland nach. mam nadziej ze ci pomoglam

Gość najmądrzejsza pani
*Sami* Ich wechselte ein paar Mal eine Schule in Nürnberg.---- to zdanie znaczy tyle co: zmienialam kilka razy szkole w Nürnberg

Gość najmądrzejsza pani
Gastschülerin mozesz zmienic na Austauschschülerin bedzie lepiej

Gość Olllla
W przypadku wymiany uczniowskiej nie używa się słowa "wechseln" tylko "Schuleraustauch" - wymiana uczniowska:) I co do tego: ale myślę o wyjeździe do Niemiec, to chyba: Ich denke uber eine Reise nach Deutschland.

Gość dziekuje Wam

Gość mdchen von dort
najmadrzajsza pani ma racje, to co napisala jest poprawne. Olla, w twoim zdaniu brakuje na koncu slowa NACH.

Gość dziękuję Wam
Ich mochte in Ferien die Sprache ausbilden . - chcę w wakacje szkolić język, dobrze to napisalam ? chyba nie :(

Gość najmądrzejsza pani
Ich mochte in Ferien die Sprache ausbilden . - chcę w wakacje szkolić język, dobrze to napisalam ? chyba nie -----kompletne dno!! In den Ferien möchte ich meine Deutschkenntnisse verbessern. oder In den Ferien möchte ich meine Schprachkenntnisse in Deutsch verbessern.

Gość dziękuję Wam
nie obrażaj mnie , dopiero zaczynam. dziękuję za pomoc.