Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia86666

problem

Polecane posty

Gość kasia86666

hey zachorowalam po antybiotyku na grzybice pochwy dzis poszlam do lekarza i zapisal mi clitrimazol w tabletkach dopochwowych i kazal od razu rano zaaklikowac jedna. jednak po zaaplikowaniu (1,5h minelo) zachciało mi się siku i niestety wypadła mi podczas sikania ta tabletka już w części rozpuszczona. przed chwila włożyłam sobie pół nowej - myslicie ze to wystarczy w zastepstwie za to co wypadlo? wieczorem mam dostac krwawienie wiec i tak reszte bede brala dopiero po jego zakonczeniu. btw jak wypadla mi ta tabletka to byla ciut zabarwiona sluzem z krwia.

Gość bojabojaboja
Rano? A to ciekawe. Ja wszystkie globulki dopochwowe przyjmowałam na noc. To normalne, że wypływa Ci to wszystko z powrotem bo się rozpuszcza. Po nocy jak się budzisz to też połowa zawsze jest na zewnątrz i potem jeszcze w ciągu ranka wypływa część. Jak musisz aplikować je raz dziennie, to wybierz lepiej porę przed snem, a jak dwa razy to rano najpierw się opróżnij a potem zaaplikuj i od razu wkładka albo cienka podpaska, bo bedzie wypływało.

Gość kasia86666
wiem ale babka kazala mi wziac rano i wieczorem 2 razy dziennie ze wzgledu na mocne swedzenie. chodzi o to ze ona po prostu wyleciała...

Gość kasia86666
up

Gość takie rzeczy bierze sie na noc
ciemnoto

Gość kasia86666
"W przypadkach wymagających dłuższego leczenia: dwa razy dziennie po 1 tabl. 100 mg przez 3 dni lub raz dziennie wieczorem 1 tabl. 100 mg przez 6 kolejnych dni." http://www.domzdrowia.pl/58299,clotrimazolum-100mg-tabletki-dopochwowe-6-szt-.html :/

Gość potwierdzam ze takie cos
to ta twoja babka ci bzdur naopowiadala bo sie bierze takie cos na noc. Wiadomo ze w dzein wyplywa juz samo przez to ze chodzisz i sie poruszasz. A w nocy to lezy w srodku i dziala. A pozatym nie zaczyna sie takiego zabiegu przed okresem. Okras sie odczekuje a potem trzeba regularnie aplikowac te czopki. Co to za lekarka walnieta :-O

Gość kasia86666
no wlasnie mnie tez sie to wydawalo dziwne, bo juz nieraz bralam cos podobnego i zawsze na noc i po okresie. ale ona niby kazala od razu zeby szybciej objawy przeszly.