Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestemciekawaaaa

praca w bibliotece szkolnej lo i gimnazjum

Polecane posty

Gość jestemciekawaaaa

co myslicie jest ciezko czy w miare ok?

Gość jestemciekawaaaa
i czy konieczne jest wyksztalcenie w tym kierunku? wiem ze bardzo ciezka nie jest pod wzgledem fizycznymm. mialam na mysli raczej czy obciaza pssychicznie. jakie obowiazki ma taki bibliotekarz

Gość jestemciekawaaaa

Tak -musisz mieć studia wyższe -bibliotekarstwo .

Gość jestemciekawaaaa
a jesli np nie beda mieli takiej osoby w danym momencie a beda poszukiwac?

Gość e kadrowa
Musisz mieć ukończone studia wyższe z bibliotekoznawstwa lub studia podyplomowe oraz przygotowanie pedagogiczne. Bez przygotowania pedagogicznego mogą Cię przyjąć do pracy pod warunkiem, że w ciagu pierwszego roku pracy uzupełnisz kwalifikacje.

Gość studenta INiB
musisz skończyć studia na kierunku Informacja naukowa i bibliotekoznawstwo i ukończyć specjalność pedagogiczną. Pani w bibliotece nie jest tylko od wypożyczania książek. Prowadzą lekcje biblioteczne,w ramach lekcji z języka polskiego. Poza tym, pewnie myślisz że to tylko układanie książek na półce i wypożyczanie. A umiesz katalogować książki umiesz zrobić formalne i rzeczowe opracowanie książki?

Gość jestemciekawaaaa
tak pytam bo w mojej okolicy jest szkola w ktorej podobno szukja kogos(wiadomosc od znajomej) bo jedna z pan sie rozchorowala i poszla na jakis zdrowotny. szczerze mowiac nie mam przekonania co do tej pracy ale chyba zadzwonie aby sie dowiedziec co i jak . dlugo jestem bezrobotna i szukam pracy

Gość studenta INiB
jeśli nie masz takich studiów albo nie jestes w trakcie to nawet nie masz po co dzwonić. Po prostu szkoła nie może zatrudnić na stanowisko bibliotekarki osoby bez odpowiedniego wykształcenia. To tak jakbyś była matematyczką z wykształcenia a chcesz iśc uczyć polskiego bo szukają a ty nie masz od dawna pracy.

Gość jestemciekawaaaa
ale jak nie znajda nikogo. to male miasteczko

Gość ja powiem tak.....
to nic że małe miasteczko ale jak dyrektor będzie się tłumaczył w razie czego w kuratorium że przyjął do pracy w szkole osobę bez wykształcenia pedagogicznego a już nie wspomnę o bibliotekarstwie ...praca w bibliotece to nie tylko wypożyczanie książek ...a jak nikogo nie znajdą to na razie dadzą komuś nadgodziny i już .....ale spróbować możesz a nóż się uda kto wie ?

Gość jestemciekawaaaa
mam wyksztalcenie pedagogiczne - pedagogika opikunczo-wychowawcza dzwonilam godzine tmu ale dyr byl zajety za chwile znowu zadzwonie. a moze lpiej isc osobiscie?

Gość ja powiem tak.....
no to skoro masz wykształcenie pedagogiczne to jak najbardziej co najwyżej możesz zapewnić dyrektora że gdybyś dostała tą pracę uzupełnisz swoje kwalifikacje o bibliotekarstwo zadzwoń i umów się na rozmowę

Gość ja powiem tak.....
no chyba że masz blisko to idź zaraz

Gość jestemciekawaaaa
tylko ze ja raczej nie podejme sie studiow podyplomowych z tego kierunku. o tej pracy mysslalam jako o takie na razie poki co. poki nie uzupelnie kwalifikacji w innym kierunku (zaczelam cos i musze to skonczyc)

Gość studenta INiB
szczerze, dałabym sobie spokój na twoim miejscu.

Gość ja powiem tak.....
acha takie buty ....no ale spróbować możesz ....być może szukają tylko kogoś na zastępstwo a nie na stałe i miałabyś szansę

Gość jestemciekawaaaa
tylko ta znajoma powiedziala to przy mojej mamie i teraz rozina mnie naciska. wwiem ze to glupie ale taka mam rodzinke. jestem obecnie na ich utrzymaniu wiec poniekad ich rozumiem ze chca sie mnie pozzbyc

Gość zadzwon i sie zapytaj

Gość nauczycielkaaa
praca w bibliotece oznacza obowiązki takie jakie mają inni nauczyciele,,poza dydaktyką oczywiście,, bibliotekarz robi awans, uczestniczy w radach pedagogicznych, realizuje zastępstwa,, a lekcje biblioteczne jako takie formalnie nie są narzucone przez prawo i kwalifikacje są niezbędne oczywiście :)