Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietypowa

stroj na slub cywilny - prosba o rade!!!!!

Polecane posty

Gość nietypowa

Biore niedlugo slub cywilny, szybko, cicho i troche na wariata - zbuntowalismy sie przeciwko rodzinnej tradycji slubow z weselem :P Mam problem ze strojem, bo zasadniczo chcialam pojsc na calego i wystapic w eleganckim czarnym kostiumie :PPP Narzeczonemu ta opcja by sie b. podobala, mi tez, ale widze, ze pare najblizszych osob jej nie akceptuje, wiec jestem gotowa odpuscic (z zalem). Jaki inny kolor jest dobry i elegancki, jesli nie lubie ZADNYCH pastelowych kolorow, na co dzien nosze praktycznie tylko czern, granat i oliwke? To jest jednak moj dzien, nie chce wygladac jak wyplosz w byle jakiej garsonce. Mam typowo polska urode, wlosy ciemnoblond. Partner bedzie mial grafitowy garnitur i biala koszule. Niestety w szarym mi nie do twarzy, w srebrnym tez. Co jeszcze wchodzi w gre oprocz granatu?

LADNA SUKIENKA WIECZOROWA GRANATOWA ALBO CZERWONA .... WYGLADALA BY SWIETNIE DO TEGO JAKAS WYMOWNA BIZUTERIA

Gość jest duzo opcji
czerwony, fiolet, skoro nie lubisz pasteli to moze popatrz cos z bezy? ciemny niebieski (taki bardziej chabrowy). i zamiast garsonki kup sobie ladna kiecke i do tego dopasuj elegancki zakiet. bo garsonka jest zbyt oficjalna jak dla mnie. mozesz kupic tez cos z oliwki skoro lubisz, ale zdecydowanaie wtedy sukienka...

moze powiesz cos więcej kiedy slub wolisz długa czy krótka sukienkę ile masz lat będzie łatwiej pomóc

Gość jest duzo opcji
Gość multimedia
pierwsza jest boooska! :-) chcialabym znow wyjsc za maz ;-)

Gość nie jestem stylistką
popieram opcję fioletu w odcieniu ciemnej śliwki, bardzo modnego zresztą, i świetnie pasującego do szarości (powinniśmy pozostać w gamie chłodnych kolorów, skoro Narzeczony będzie w szarości i bieli). Narzeczony mógłby wówczas przywdziać śliwkowy lub śliwkowo-srebrnawy krawat, a Narzeczona srebrne dodatki - biżuterię (może być z perłami, ametystami lub przezroczystymi kryształkami), buciki, pończochy. Srebrne dodatki w zestawieniu z mocną śliwką nie będą razić, i na pewno będą pasowały do chłodnej, słowiańskiej urody :) A w rękę jedna biała róża zamiast wymyślnego bukietu. Co Ty na to, Panno Młoda??? I popieram przedmówczynię - bardzo ładna jest sukienka z pierwszego wklejoego linka. Odcień też ma ładny (mleczna czekolada), niestety nie będzie on pasował do szarego garnituru - ale fason jak najbardziej godny uwagi!!!

Gość nietypowa
Dzieki za wszystkie wpisy!!! Nie moglam wczoraj odpisac, bo musialam szybko sie zwinac z sieci :) Mam 29 lat, 167 cm wzrostu, jestem szczupla, biust male B. Uroda typowo polska, wiosna/lato (bardziej chyba wiosna). Suknie wieczorowe odpadaja, zwlaszcza te z odkrytymi ramionami, fatalnie bym sie czula w czyms takim (mam blizny na ramionach, to raz, a dwa, ja OD 11 LAT NIGDY NIE NOSZE SUKIENEK! Zawsze spodnie!! Nie umiem sie poruszac w sukni!) Poza tym z zasady nie szlabym w dlugiej sukni do urzedu, jesli juz, to w koktajlowej. Czerwieni nie lubie, w fiolecie mi niestety zle. Zaraz przejrze reszte podanych linkow, dzieki. Slub za 3 tygodnie - wlasnie w tym problem, ze ekspresowo cos trzeba by znalezc albo uszyc. Sorry, ze Wam tu tak marudze :)

Gość nietypowa
Nie-stylistko, dzieki :)) Musze sie zastanowic nad ta ciemna sliwka. Nie rozwazalam tej opcji, bo bylam na 100% przekonana, ze mi zle w tym kolorze :) Ale moze to kwestia odcienia :)

Gość nietypowa
Dusia, bardzo ladne sukienki, faktycznie chyba bede musiala szukac czegos w tym stylu w ciemnym fiolecie, tylko w dlugosci do pol lydki, jesli nie uda sie znalezc kostiumu ze spodniami. Jakos przezyje :), a te nieszczesne ramiona sie zasloni. Nie-stylistko, srebrna bizuteria i srebrno-sliwkowy krawat brzmia super, dzieki!!!! Uwielbiam srebro!

Gość nie jestem stylistką
nietypowa - nie ma sprawy :) cieszę się, że może troszkę pomogłam :) osobiście mam takie małe osobiste przekonanie, że Młoda Para powinna stanowić jedność - również wizualnie :) stąd sugestia wspólnej, szaro-srebrno-śliwkowej stylizacji. A co do ukochania spodni - może najlepszym wyjściem będzie szybkie uszycie czegoś nietypowego??? właście w śliwce :) Np. bardzo modne ostatnio komplety tunika (mogłaby być z dłuższym rękawkiem!) + proste spodnie, do tego elegancka, srebrno-ametystowa biżuteria. Inna wersja - sukienka "mała śliwkowa" do kolan, a do niej żakiecik wiązany w pasie (np. srebrnym paseczkiem). Do tego srebrne buciki i biżuteria, plus jasnoszare z lekkim połyskiem rajstopy. W rękę jedna biała roża związana srebrną wstążką.

ja mysle ze nie jestem stylistka ma dobry pomys sliwka to piekny kolor ale sukienka lepsza nie nosisz ich na codzien wiec swoja kobiecosc mozesz podkreslic w ten dzien

Gość pomocyyyyyyyyyyy
zobacz moje..polecam Ci Oliwie i Klaudie:-) Przepieknie układaja sie na kobiecym ciału:-)Szyk.delikatnosc ..elegancja;-) pozdarwiam

Gość nietypowa też
Hej nietypowa! ja chyba jestem tak samo nietypowa jak ty - bunt przeciwko tej calej szopce. Mi by sie podobało coś tez ciemniejszego, bo nie mam zamiaru wyglądać jak topielec :) tez mam blond włosy i 29 lat :)) robicie jakis obiad czy tak jak my- tylko wy i świadkowie??

Gość nietypowa
Dzieki wszystkim za rady!! Nie-stylistko, czy masz moze gdzies linka do takiego kompletu tunika-spodnie? Mi sie b. podoba ten pomysl, ale taki stroj wydaje sie dosc nieformalny w stosunku do okazji, nawet jak na cichy slub w USC. Myslalam, ze jednak powinien byc albo kostium, albo sukienka z zakietem. Nie wiem, czy nie skonczy sie ostatecznie na CZARNEJ sukience z zakiecikiem, bo ten fiolet mi jednak do urody tak srednio... trzeba byloby idealnie trafic z odcieniem... Niestety dopiero pojutrze wracam do kraju z zagranicy i dopiero wtedy bede miala mozliwosc sie zajac organizacja stroju :) Mowilam, ze organizujemy slub na wariata :) :)

Gość nietypowa
Hej nietypowa - pozdrowienia!! Organizujemy obiad w malej knajpce - my, swiadkowie, rodzice i kilkoro przyjaciol. Lacznie bedzie nas mniej niz 20 osob.