Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proxi777

Brak apetytu przy ząbkowaniu

Polecane posty

Gość proxi777

moja coreczka od paru dni je bardzo mało...wciskam na siłe wrecz mleczko a ona i tak nie je.Idą jej kolejne ząbki na górze. Ostatnio daje jej Nurofen ale nie wiem przez ile dni można podawać.

Nurofen można podawać chyba przez 5 dni. Spróbuj smarować dziąsła żelem przeciwbólowym np. bobodent lub takim niemieckim, nie pamiętam nazwy. I nie wciskaj na siłę, mój synek tez niewiele jadł przez te dni, trzeba przeczekac

Gość proxi777
smaruję ale niewiele to pomaga. muszę karmić ja nawet po śpiącemu bo inaczej to mogłaby nie jesc nic. J

Gość proxi777
ciekawe jak długo to bedzie trwać bo sie nerwowo wykoncze

Mamy dokladnie ten sam problem i niestety, ale nic na to nie pomaga, ani gryzak, ani smarowanie ani nic...Na ostatnia butle budzi sie o 22.30-23.00, wtedy jest tak spiacy, ze wypija wszystko bez problemu, ale o 7.00 rano, kiedy jest wypoczety to mamy wrecz dramat. Dzis rani nie chcial kompletnie nic, na sile wmusilam mu 40 ml, co skonczylo sie placzem...:( Dopiero niani udalo sie mu wcisnac polowe butli o 9.00 rano...w kazdym razie juz drugo dzien je o wiele mniej niz zwykle i chyba po prostu musimy przeczekac. Smarujemy Dentinoxem, ale jakos guzik ten Dentinox pomaga :(

Gość proxi777
ma dolne jedynki już a teraz u gory dopiero rozpulchnione dziasełko aż nie daje sie dotknąć żeby posmarować.

Gość proxi777
moja corka wogole mało je ... mleczka z kaszką jak zjadła wczesniej 150 ml to bardzo dużo.

Gość proxi777
nie mam wyjscia:( jakos z dolnymi jedynkami nie było tak tragicznie.Słyszałam ze gorne jedynki cięzej wychodzą tzn bardziej bolesnie.

Poczekaj aż będą wychodziły kły... Wtedy to dopiero będziesz miała, kły najbardziej bolą niby bo to zęby oczne(cokolwiek to znaczy). U mnie przy kłach był koszmar

Mój synek tak niedawno też przez 3 dni nic nie jadł. Nawet mleka nie chciał, nic na siłę nie dało się wcisnąć bo zamykał mocno buzię. Potrafił przez cały nic nie jeść tylko w nocy jak spał to mu było wszystko jedno. Nie wiem jaka mogła być tego przyczyna bo narazie ma dolne ząbki a górne jeszcze nie wychodzą. Pomimo tego że przez cały dzień nie jadł nie okazywał oznak głodu był nad wyraz radosny i spokojny.