Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małe_ciasteczko

Co w was się zmieniło jak zaszłyście w ciążę?

Polecane posty

Gość małe_ciasteczko

Co w was się zmieniło jak zaszłyście w ciążę? Czy jak zostałyście matkami zmieniła się wasza osobowość? Staram się o dziecko, boje się, że nie jestem ciepłą, czułą osobą, boję się, że nie będę dobrą matką. JAk wy sobie z tym radziłyście?

Zaszłam w ciąże mając 19 lat i nie myślalam o dzieciach jako o czyms cudownym i w ogóle. A teraz mój synek jest moim oczkiem w głowie, jest najważniejszy na świecie. Człowiek się zmienia jak tylko się ta mała istotka pojawi na świcie:)

Bylo super , teraz wspominam ten czas z rozrzewnieniem :) Maz to by mnie na rekach nosil :) nic w dmou nie robilam -na obiady chodzilismy do mojej mamy ,ja najwyzej urczaka wlozylam do piekrnika a ziemniaki obieral maz :) Wszyscy byli dla mnie tacy mili... Za to we mnie to tak jakby cos wstapilo, caly czas sie z kims klocilam ... ehhh bylam straszna dla otoczenia :D Dzieci nigdy nie lubilam a teraz synka kocham nad zycie np kiedy ide na dluzsze zakupy to za nim tesknie...

Gość 222222
cóż mogę rzec... ja zaszłam w ciążę jako babcia niemalże sądząc po niektórych wpisach na kafe bo aż w wieku 31 lat :D ale uważam że to dla mnie był dobry wiek, bo wcześniej byłam leniwa, egoistyczna, i bałam się że nie będę kochać dziecka jezeli bym je wtedy miała, wg mnie to przychodzi z czasem, teraz jestem w ciąży i cieszę się bo chciałam tego dziecka :)

Gość we mnie sie chyba niewiele
zmieniło- wielu znajomych nawet mówi " nie widac po was, że mamcie dzieci" - tzn dalej jesteśmy towarzyscy, mamy wielu znajonych, często organizujemy imprezy, wyjeżdżamy, oboje pracujemy - dzieci wychowują sie w otwartym domu, przez co same sa otwarte na ludzi.... ja uwazam, że wcale nie trzeba byc jak kwoka, zeby stworzyć fajna rodzinę - moze nie jestem "ciepła", ale za to dowcipna i mam partnerski kontakt z dziećmi od najmłodszych lat.... ...kiedyś koleżanka, powiedziała mi "oszukałas mnie - patrzac na was nie sądziłam, że z dzieckiem jest tyle kłopotu " - to chyba był dla nas największy komplement :D że potrafimy tak wszystko zorganizowac, że mamy i własne zycie i zadowolone dzieciaki.