Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Promyczek 21

Poporodowe bóle głowy

Polecane posty

Gość Promyczek 21

Witam wszystkie Mamy . jestem rok po porodzie od tego czasu nieustanne bóle głowy . towarzyszą temu wymioty biegunka rozdrażnienie itp . chodziłam już do wielu lekarzy ale kazdy z nich powiedział że trzeba samemu szukać dobrego leku na to . lekarze twierdzili ze to zatoku potem że migrena , neurolog popukał mnie w noge kazał pokazac język i stwierdził że jest wszystko ok . CZY KTOŚ TAK MIAŁ PROSZE O JAKIEŚ INFORMACJE JESTEM JUŻ BEZRADNA .

Gość nanananna
a miałas cc?

Gość Promyczek 21
NIE , RODZIŁAM NATURALNIE

Gość mozemoze
może masz teraz osłabiony/nadwyrężony układ nerwowy? ja mam coś takiego że od stresu dostaję mdłości , a na zimnie nawet niewielkim trzęsę się tak że nie mogę mówić.. nie uważam tego za naturalne poza tym, mamy małe dzieci.. ;)

Dziwi mnie na jakich patałachów trafiłaś!! I to dosłownie! I dziwi mnie Twoje podejście.Dlaczego nie prosiłas o jakies przeswietlenie?? Ja borykam sie z bólem głowy od 4 lat.Ale to tylko ból glowy.Nie mam tak jak Ty.Zrobili mi rentgen,bo obawiali się guza mózgu.I każdy normalny lekarz by skierował Cie na takie badanie.I nie wierzę,że bylaś u kilku lekarzy.Któryś na pewno by Cie skierował na porządne badania.

Gość Promyczek 21
wiadomo czasami się zdenerwuje jak każdy ale to trwa za długo już ponad rok , na początku też myślałam że to ze stresu bo mąż wyjechał za granice . ale on wrócił a bóle głowy są co raz silniejsze , dostałam od neurologa Divascan i coffern oraz Mig- priv ale to nie bardzo pomaga owszem ból jest troche mniejszy ale nie ma rewelacji

Gość Promyczek 21
naurolog powiedziała że nie widzi potrzeby zeby wysyłać mnie na tomografie głowy czy jakieś przeswietlenia a po za tym powiedziała że są kolejki i powiedziała że na badanie czeka się z pół roku , nie mieszkam w duzym mieście a wręcz przeciwnie i nie mam zbyt dużego dostępu do naprawde dobrych lekarzy

Gość mozemoze
ogólnie kobieta po porodzie jest zmęczona i trochę słabsza (również emocjonalnie) więc jeśli tomografia, eeg i takie tam wyszłyby pomyślnie to trzeba szukać przyczyny w zyciu codziennym niestety ale tak jest....

Gość mozemoze
tomografia jakieś 200zł mnie oczywiście też lekarz nie chciał kierować.

Gość Promyczek 21
lakarz rodzinny w ogóle nie chciał dać mi skierowaania do neurologa bo stwierdził że to zatoki ale go jakoś uprosiłam i w końcu dał to skierowanie ale kiedy poszłam się zarejestrować do neurologa ( buł to poczatek grudnia ) powiedziano mi że nie ma miejsc a zapisy sa dopiero w połowie stycznia więc poszła do neurologa ten stwiedził że to nerwy potem że migrena na końcu powiedział że to nadpobudliwość i kazał się z psychiatrą skontaktować .

Gość poszukiwaczka-tsts
może to coś z hormonami nawet. nie wiem, ja bym się sugerowała tym co mi samej wydaje się prawdopodobne. u mnie to napięcie i osłabienie. do lekarzy chodziłam prywatnie..

Gość mozemoze
wpadka z nickiem to była :P w każdym razie to może trwać dłużej, bo u mnie i przed ciążą tak było. trzeba też niestety ale samemu kombinować co to może być.

Ja bym walczyla o swoje.To nie sa byle jakie objawy.Ciekawe co Ci powiedza jak wyniknie z tego cos naprawde powaznego

Gość Promyczek 21
ja panstwowo chodziłam tylko na baranie krwi i do lekarza rodzinnego chciałam też do neurologa lecz niestety się nie udało i byłam prywatnie . moze znacie jakiś lek na ból głowy nurofen apap i inne srodki dostępne bez recepty mi nie pomagają

Gość Promyczek 21
tak naprawde to żaden lekarz nie stwierdził dokładnie co mi jest ( byłam u 3 różnych neurologów ) nie chcą mnie skierować też na jakieś prześwietlenie , a nie mam mozliwości zrobić takie przeswietlenia prywatnie

Gość 21kg
ja pierdziele,dziewczyno!!zbadaj się dokładnie.to nie jest normalne,pewnie zdajesz sobie sprawę,że moze to byc cos poważnego.Ja nie wiem jak można cos takiego lekceważyć:o

Gość Promyczek 21
ja tego nie lekcewarze szukam wszędzie jakiś informacji na ten temat jaiegoś leku który mi pomorze lekarz rodzinny już mnie nie chce przyjmować bo jak mi ostatnio pielęgniarka w rejestracji powiedziała '' pani doktor ma warzniejsze sprawy na głowie , przychodzą naprawdę chorzy pacjenci a pani wydumuje sobie chorobe '' powiedziała to tak jak bym nie miała nic do roboty i przyjemnością byłoby dla mnie czekanie godzinami w kolejce żeby pogadać 5 min z lekarzem

Gość 21kg
no to nie iwem..ja jakbyś w czasie takiego bólu jechała na pogotowie ,powiedziała,że to naprawdę ostry ból,że leki nie pomogły ,może cię zatrzymają i zlecą badania:o

Gość Promyczek 21
byłam już z tym na pogotowiu to dostałam zastrzyk z ketanolu i odesłano mnie do domu . miszkam w małym miasteczku na mazurach gdzie dostać się do jakiegokolwiek lekarza jest naprawde trudno

Gość hywaga
miałam po porodzie ale cc to samo bóle głowy mdłości itp tak jak ty opisujesz i też mieszkam w małej miejscowości ale u nas nie ma problemu z dostaniem się do lekarza dostałam skierowanie do neurologa, ten zlecił mi wszystkie badanie z krwi (wazne jest tez na obecność pierwiastków biochemicznych - od tego tez mogą być bóle głowy) dostałam skierowanie na tk głowy wszystko wyszło ok a głowa bolała okazało się że mam najprawdopdobniej napieciowe bole głowy i zaczęło sie leczenie

Gość hywaga
leczyłam sie długo bo ok roku najpierw rózne mniej lub bardziej udane leki az przepisał mi paromerck on był dla mnie swietny jednak to lek z pogranicza psychotropów ale ja mialłam minimalne dawki i pomogło teraz dopadaja mnie migreny ale słabsze i najczęściej mi pomaga taki lek na recepte nimesil to sa saszetki do rozpuszczenia i ból głowy mija pomaga mi też nurofen ultra forte

Gość mgelka241
Promyczek skad dokladnie pochodzisz? :) Bo ja tez z Twoich okolic;)

Gość Promyczek 21
jestem z Pisza a TY ??