Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karciarzek

wasze ulubione gry karciane ???

Polecane posty

Gość karciarzek

j.w.

Gość karciarzek
nie macie?

w wojne tez lubię grać chociaż dawno w to nie grałam :) więcej w dzieciństwie grałam :-P

w te sobote mam ;) ale nie wiem kurde bo tu już środa a ja zasmarkana ... i kaszle ... ale u mnie w klasie wszystkie tak mają ... nie miałysmy się kiedy rozchorować :-O

Bazienka, przyjedz do mnie to Ci wytlumacze;) Bo tak slowami to ciezko, ale kocham ta gre;) moze sprobuje. Otoz gra sie w 3 osoby. Rozdajesz karty dla tych 3 osob i 4 karty ekstra na jednej kupce;) czy jak to tam nazwac;) Ja np. rozdaje karty, zgodnie z ruchami wskazowek zegara pierwsza ocoa obok mnie z pierwszych 6-sciu kart obiera okreslony kolor/ bez atu(czyli bez koloru) lub bez lewej(czyli trzeba wziac jak najmniej wziatek). I wybiera powiedzmy kolor trefl. Jest to kolor atu. (aaa, moze wymienic te 4 ekstra karty, bez zagladania w nie:P ). I zaczyna sie gra. wychodzi powiedzmy od kiera- i idzie kolejka- osoba z najwyzsza karta bierze wziatke. Gdy brakuje Ci koloru(bo zawsze musisz klasc pod kolor) wtedy kladziesz kolor atu (ktory zawsze jest bieracy). skomplikowanie to brzmi:P Ale gra banalna. I musisz wziac jak najwiecej wziatek. Osoba ktora obiera kolor- musi wziac 8 wziatek(wszystkie poza- liczy sie + 1, +2 itd.), osoba nastepna 5 wziatek, a ta ktora zdawala karty- 3 wziatki. Jedna osoba musi zapisywac. Gdy wybrano kolor bez lewej- wowczas musisz wziac jak najmniej wziatek i liczysz na odwrot- osoba,ktora obrala moze wziac max 3 wziatki (reszta sa na -), nastepna- 5 wziatek, a ta ktora zdawala 8. Boze, wydaje sie namotane,ale tak nie jest. aaa, dana wersje- kolor/bez atu/ bez lewej mozna wybrac tylko raz. Uffff Bazienko:D

Gość Targowo.Istore.pl
Ja polecam karciane gry typu Warcraft Warhammer czy też Wiedźmin. Są bardzo wciągające i można przy nich spędzić cały wieczór. Kupić możecie w naszym sklepie www.Targowo.Istore.pl