Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona 2323

kiedy zaczynalyscie dokarmiac?

Polecane posty

Gość ona 2323

moja corcia za 2 tygdnie skonczy 4 m-c. Czy moge juz dac jej cos innego niz mleko? jezeli tak to w jakich ilosciach i co? wy dawalyscie? dodam ze karmie sztucznie...

Gość ona 2323
.

Gość mamuska123
tak, np. słoiczki Gerbera sa po 4 miesiacu z tego co wiem... Ale sama tez mozesz przyzadzac np jabłuszko czy marchewke

Gość o wiele za wcześnie
dietę dziecka karmionego sztucznie rozszerza się po 5 miesiącu, wczesniej można tylko po konsultacji z pediatrą, jeżeli za mało przybiera na wadze, zaczyna się od kleiku ryżowego tudzież kukurydzianego tak trudno wpisać w wyszukiwarkę : schemat żywienia niemowląt ???

ja tak prawdę mówiąc nie rozumiem tego pośpiechu do dokarmiania niemowlaków (oczywiście jeśli właściwie przybiera na wadze itp). Znam kilka takich mam, które za szczyt ambicji obrały sobie przyzwyczajanie kilkumiesięcznych dzieci do "dorosłych" potraw. Potem się chwalą między sobą jak to cudownie rozwijają się ich dzieci, bo opanowały już jedzenie kotleta. A ja pytam po co??

straszny kocur ja myślę, ze z wygodnictwa, bo wtedy nie trzeba dla dziecka gotować osobno.

Gość proxi777
mam pytanie skrobane jabłuszko podajecie na surowo? czy musi byc ugotowane?

Surowe może być, są nawet takie "jeżyki" to tarcia jabuszka, ale lepsze słoiczki bo bez brudzenia i strety czasu :P

Gość o wiele za wcześnie
po raz pierwszy podajesz ugotowane, jest łatwiej strawne, na początek tylko 1-3 łyżeczki jak będzie dobrze tolerować gotowane to potem dajesz surowe, też zaczynając od kilku łyżeczek

A co do tematu, to ja zaczęłam dosypywać kaszke do mleka jak miały 3 miesiące, potem jak miały 4 miesiące słoiczki, a jak miały 10 miesięcy jadły prawie wszytsko.