Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uhgvvhvbjkb

ANKIETA Do rodziców jedynaków

Polecane posty

Gość uhgvvhvbjkb

Pytanie jest kierowane do ludzi, którzy z różnych względów definitywnie nie decydują się na drugie dziecko. Co Wami kierowało przy takim wyborze? Problemy materialne, zdrowotne, czy może własne wygodnictwo, styl życia itp.

Gość Raczej styl życia
zresztą nie wiem, tak sobie zaplanowałam dawno, jeszcze zanim zaszłam w ciążę. Chciałam jedno i mam jedno.

Gość duzo by pisać
problemy zdrowotne sytuacja mieszkaniowa styl zycia

Gość uhgvvhvbjkb
PISZCIE, PISZCIE..interesuję się tym zawodowo

Gość pieniądze i mieszkanie
ze wzg, finansowych i mieszkaniowych wolę mieć jedno, i nie martwić się , że mi nie wystarczy do pierwszego wiem, że jednemu będę w stanie zapewnić dobre wykształcenie, kursy językowe, zajęcia sportowe, aparat na zęby, naukę pływania i co tam jeszcze będzie chciał i ma własny pokój jakby było drugie, to by nie miało wlasnego pokoju, i musielibyśmy zrezygnować z wielu rzeczy przy jednym może uda mi się kiedyś odłożyć na wycieczkę do Chorwacji, też chcę mieć coś od życia, a nie poświęcać się całkiem dziecku ale gdyby było mnie stać to chciałabym mieć dwoje dzieci

Gość myślę również o sobie
Ja z wygody..Po prostu nie chce mi się znowu przechodzić przez pieluchy, nocne karmienia, uczenie chodzenia, sikania donocnika..Jestem wygodna, nie wstydzę się tego..Też chcę coś od życia..chcę mieć czas dla siebie...a nie wiecznie gimnastykować się z dzieleniem czasu między mnie i dziecko