Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sztorm..

Budzące sie dziecko w nocy 7-mcy i myslace ,ze jest dzien..prosze o rady

Polecane posty

Witam Moze ktoras z Was miala takie problemy syn budzi sie w nocy okloło 2 -3 wyspany i tak potrafi marudzic do 2 godzin. Potem zasypia juz u nas w lozku..niestety.... Zawsze spi w lozeczku ale sie poddalam i po -0,5 godz biore go do nas.Marudzi na poczatku dopiero po godzini zaczyna plakac. W dzien usypianie tez raczej ciezkie... zasypia w lozeczku z pozytywka ale trwa ta ololo 40 min a sen od 15 do max pol godziny. Co robie zle? Nadal je w nocy o 8 ,12, 2, 6, po 130.ml

no ja bym przede wszystkim te karmienia wyeliminowała. na początku będzie moze afera ale pozbądź się ich bo dziecko zawsze będzie się budzić. znajoma miała 3latke która budziła się w nocy co 2 godz na herbatę:O

Gość ahhhhhh
mam podobnie, mój Synek budzi się o 3-4 i też już niechce spać do rana. usypia ok 21, budzi sie o 24 na jedzeniei potem 3-4 i nie usypia już. niewiem już co robić. czasem ciężko mi z niewyspania. w dzień ogólnie spi dobrze. na noc zjada ok 180 mleka i niewiem czemu tak kótko spi:-(

Gość mama 7 miesięczniaka
Mój syn za kilka dni kończy 7-mcy. Dostaje ostatnią butle ok 19.30, zasypia o 20-20.30 i śpi tak do ok 4-5 czasem do 6-różnie i wtedy daje mu mleczko i potem zasypia jeszcze do 7.30-8.30...Czasami bylo tak,ze przebudzał się w nocy kilka razy,ale to dlatego,ze ząbki na dole szły,ale już ok jest. A ja mam takie pytanie. Jeśli kłade syna o 20-20.30 spać to o której godzinie powinna być ostatnia popołudniowa drzemka i ile powinna trwać? dzięki za odpowidź.

Są różne typy dzieci. Jedne mniej śpią inne więcej. Starsza zawsze sie budzi ok 6 czy to środa czy niedziela... A młodsza jak wstanie przed 9 to niewyspana jest a ma dopiero pol roczku. Budzi sie na karmienie tylko raz w nocy a jest na piersi. Uwazam ze twoj synek potrzebuje mniej snu. Po pierwsze utrwal jego rytuały przed snem. Po drugie zmniejsz ilosc drzemek w ciągu dnia. Po trzecie daj cos konkretniejszego na kolacje a w nocy staraj nie dawaj juz jesc, moze góra raz choc w sumie to jak ma zeby juz to nie powinien jesc w nocy (moja jeszcze nie ma). W nocy nie wlaczaj mu swiatla - po nakarmieniu do lozeczka i jak bedzie plakal utul i odloz. Troche poplacze szczegolnie na poczatku bedzie dramat i ryki ale z czasem sie przyzwyczai, musi wiedziec ze w nocy jest sen a nie zabawa. Najwazniejsze - konsekwencja. Nie mozesz ani na sekunde ulegnąć. Jesli bedzie lezal godzine w lozeczku nie śpiac - jego sprawa - ale swiatla nie wlaczaj.

Do - mama 7 miesięczniaka Nie ma żadnej uniwersalnej odpowiedzi bo kazde dziecko jest inne! Moja bratanica jakby miala drzemke w ciagu dnia to by nie poszla spac az do 2 w nocy.... A ja jesli nie poloze ok 18 na drzemke Gabi to ryczy i jest nieznośna i zmęczona... a potem śpi do 19 i ok 21 klade ja spac na noc i śpi juz do rana (z 1 karmieniem nocnym ok 3)

Dziękuje za odpowiedź. A jeśli mój syn je o 19.30-20.00 ostatni posiłek a potem ok 4.30-5.30 to powinnam dawać mleko czy te wyeliminować i dawać dopiero np o 7 rano?? Dodam,ze ma już dwa zęby na dole.

Aha i on na noc dostaje same mleko 220ml. Nie chce niczym zagęszczać, bo syn dobrze sobie waży więc nie chcę go niepotrzebnie utuczyć.