Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjjjjjjj

Czy któraś z Was miała ból brzucha na początku ciąży?

Polecane posty

Gość jjjjjjjjjjjj

Rozpoczynam właśnie 7 tydzień ciąży-licząc od daty ostatniej miesiączki. U lekarza byłam już 2 razy: -na usg w 5 tygodniu-widać było tylko pęcherzyk ciążowy 7mm, martwi mnie to trochę - od prawie tygodnia mam bóle brzucha, raz większe raz mniejsze, też poszłam z tym do lekarza,ale on to zupełnie zbagatelizował,nawet mnie nie zbadał,nie chciał dać zwolnienia(musiałam to na nim niejako wymusić).Nie dał mi również nic przeciwbólowego.Gdy zapytałam go o no-spę, to powiedział,że absolutnie,że no-spę można brać dopiero od 12 tygodnia.A mnie naprawdę boli brzuch, tak ze 3-4 razy dziennie mam takie silne ok. 10 minutowe bóle.Nie wiem, być może związane jest to z tym, że mam tyłozgięcie macicy. Czy miałyście takie bóle? Czy to normalne?

Gość a ja powiem
może idź do innego lekarza, tak na konsultacje. ja uważam, że nie powinien bagatelizować żadnego bólu w ciąży, bo nigdy nie wiadomo co z tego wyniknie.

Gość jjjjjjjjjjjj
No właśnie wybieram się we wtorek.

Gość kicia069
najlepsza rada to zmienić ginekologa, nie powinien bagatelizować takiej sprawy. ja miałam podobnie, teraz jestem w 18 tc a w 4 tc lekarz przepisał mi luteine na podczymanie i niby też działa przeciwbólowo a jest tylko na recepte, ostatnio bóle sie ponowiły i przepisał mi jeszcze coś innego.. nie ma co sie zastanawiać i martwic bo to jest najgorsze co możesz teraz robić, pozatym jak sie denerwujesz to cie brzuch bardziej boli!!! zmieniaj ginekologa i to szybko:*

Gość jjjjjjjjjjjj
Biorę luteinę,ale nic mi nie pomaga(co 8 godzin dopochwowo 50mg), do tego robię sobie w brzuch zastrzyki Clexane-oba te leki dostałam na podtrzymanie ciąży na pierwszej wizycie, wtedy, gdy mi jeszcze nic nie bolało.Mam nadzieję,że te bóle są oznaką,że dziecko rośnie.

Gość a ja powiem
luteina nie działa przeciwbólowo, ale nie przeciwbólowe leki Ci są potrzebne, tylko rozkurczowe, tak myślę. odpoczywaj jak najwięcej, nie forsuj idź do innego. a jak będziesz na prawdę zaniepokojona, to jedź do szpitala.