Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo nie kumam

Pytanie o luteinę.

Polecane posty

Gość bo nie kumam

Od 2 mies biorę luteine od 16dc przez 10 dni. Czyli 25dc jest ostatnim dniem. A co jesli zajdzie sie w ciążę? Przeciez w tym dniu test moze nie wykazac jeszcze ciąży. Czy jesli sie odstawi luteine a później okaże sie że ciąża to nie bedzie z tego żadnych konsekwencji?? czy ktosik wie?

Gość często jest przepisywana
kobietom w ciąży na podtrzymanie

Gość bo nie kumam
no własnie. Ale co sie dzieje jak przerywają branie a są w ciąży?

Gość bo nie kumam
up

Gość a w jakim celu masz przyjmować
luteinę?

Gość bo nie kumam
staram się o dziecko

napisz mi ilu dniowe masz cykle i jak dlugo sie starasz. i z jakiego powodu podczas staran lekarz przepisal ci luteine.

Gość bo nie kumam
Cykle miałam b. nieregularne. Raz 27, raz 35, 28, 40 itd. Mogły być bezowulacyjne...Teraz jest lepiej bo 2 ostatnie 27 dni. Biorę 1 tabletkę podjęzykowo. Więc chyba nie tak dużo...

tak jak myslałam- masz konowala, a nie dobrego gina. niemal kazdy gin przepisuje luteine od 16 do 25 dc, bo z gory zaklada ze masz owulacje w 14 dc, a cykle 28 dniowe. tymczasem skoro miesiaczki mialas nieregularne to i owu tak samo.zreszta przy regularnych okresach 28 dni jajeczkowanie tez nie musi byc 14 dc- ja miałam je zawsze 16-18 dc przy cyklu 28 dni. luteina wzieta przed owulacja skutecznie moze ja zablokowac. proponuje zmiane lekarza, lub przyjmowanie luteiny z jednoczesna bardzo dokładna obserwacja cyklu: musisz wyznaczyc moment owulacji( poprzez testy, temperature, obserwacje sluzu), i przyjmowac luteine 2 dni po, do konca cyklu. w dniu spodziewanej miesiaczki robisz test, jak dwie kreski to bierzesz dalej, jak jedna to trzeba sie zastanowic czy test nie byl zrobiony za wczesnie ( najlepiej zrobic z krwi).

a, czy znasz przyczyny tak nieregularnych poprzednich miesiaczek ? bo rozbieznosc jest dosyc duza, co moze wskazywac na jakies nieprawidłowosci.

Gość a w jakim celu masz przyjmować
widzę, że tilli już mnie wyręczyła w odpowiedzi;) miałąm napisać dokładnie to samo:) zmień lekarza

Dokładnie. Zgadzam się z poprzedniczką. Luteinę bierze się dopiero po owulacji. Chyba że jej nie ma, wtedy na wywołanie @. Np. Ja miałam w tym cyklu owulację dopiero 24dc i luteinę wzięłam 26dc. Gdybym wzięła wcześniej zahamowałabym owulację- już raz tak zrobiłam jak Ty. Obserwuj organizm i wtedy bierz. A w przypadku ciąży nic się nie stanie jeśli odstawisz. Progesteron jest już produkowany od momentu zagnieżdżenia. Prawda jest taka, że jeśli miałabyś stracić ciążę, to luteina by nie pomogła. A i Ty bierzesz bardzo małą dawkę, więc tym bardziej

Gość bo nie kumam
Dzięki dziewczyny. Chyba muszę zmienic lekarza bo 2 razy się pytałam od kiedy brac a on swoje bez względu na długosc moich cykli. Zastanawia mnie dlaczego na ulotce luteiny pisze "ułatwia owulację". To by znaczyło że jej nie hamuje. Rany zgłupieć można :o

Gość uuuuuuuuppppppppppppp

Gość bo nie kumam
Dziewczyny pomóżcie bo takiego scenariusza nie przewidziałam. Dzis jest 23dc i dostałam @. Nigdy takiego krótkiego cyklu nie miałam! Czy w takim wypadku bierze się luteinę do końca czy nie?

Gość ja luteiną blokowałam sobie
owulację bo lekarz też mi kazał brać od 16dc do 25 i tak się starałam 1,5 roku bez skutku, i wkońcu się zdenerwowałam i przestałam słuchać mojego lekarza, kupiłam sobie testy owulacyjne i obserwowałam cykl wziełam luteinę w 18dc 2 dni po owulacji i teraz czekam na moją dzidzię:)aha no i oczywiście nie odstawiłam biorę do dziś , jestem teraz w 13tc pozdrawiam

Gość uuuuuuuuppppppppppppp