Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie kumamfff

on buduje dom ale po co kupuje takie książki??

Polecane posty

Narzeczony... No to piękne masz o nim zdanie. Głąb, który nie jest w stanie zrozumieć książki. Piknie! Aaaaaa! Rozumiem! Jestem genialna! :D To narzeczony, więc się martwisz, bo to TY będziesz w tym domu mieszkać! I on ma go budować dla CIEBIE, a nie dla siebie! I dlatego się martwisz. Hehehehe.

ja jakie ma wykształecenie twoj małzonek ja ci powim szczerze cieszylabym sie ze facet chce sie nauczyc a przynajmiej dowiedziec czegos co sie dzieje z jego domem moj tez chce zrobic sam elektryke w domu chce niech robi kto mu zabroni jak sie uprze ja popieram jego takie zapały a i powiem ci ze do budowlanki nie trzeba wielkich studiów konczyc wstarczy albo wieloletnia praktyka ( tak dzialaja wszyscy majstruy na budowach) albo szkola srednia i tez sobie radza tak naprawde studia w budownictwie sa potrzebne jek chcesz zostac inspektorem lub architektem lub inna szycha budowlaną wiec uspokoj sie i znim spokojnie pogadaj

Gość nie kumamfff
nie jest głąbem...Ma sporą wiedzę o świecie,zna historie geografie itp. Jakby był to bym z nim ni byla:O Ale nie ma pojęcia o fizyce o wytrzymałości materiałów itp! I to nie świadczy o jego "debilizmie"bo nie znam osoby która nie będąc na studiach technicznych ma wiedzę na ten temat

Gość ijkg
nie kumamfff - a po co mu pompka do penisa? ;)

a ja znam wielu na studiach ktorzy tego nie znaja wiec nie przesadzaj jak dla mnie to masz po prostu mało zaufania do niego zreszta zeby zrobic elektryke w domu samodzielnie trzeba miec uprawnienia bo musi ktos to potem klepnać pieczątką co do dachu podejrzewam ze sam tego robil nie bedzie a wiedze jako taka chce miec bo wklada w to swoja kase i w dodatku chyba nie chce zeby mu dach na głowe zleciał wiec nie oczerniaj go tu i nie placz jak to masz zle bo sobie ksiazki kupuje tylko z nim pogadaj spokojnie tu nikt tego za ciebie nie zrobi

"Ale nie ma pojęcia o fizyce o wytrzymałości materiałów itp!" Fizyka, to kilka wzorów. A większość podstawowych informacji jest zawarta w przeróżnych tabelkach. Wytrzymałość materiałów za to jest w ogóle zawarta w przeróżnych tabelkach. Nie mądraluj więc tu, bo ogarnięcie tabelki w której masz podane przy danym materiale jaki musi mieć przekrój, żeby wytrzymał konkretne obciążenie, to żadna filozofia. A skoro nie uważasz go za głąba, to w czym problem? Jednak obawiasz się, że "TWÓJ" dom zepsuje?

ha ciekawe ,czy majster wie jaki nacisk na cegle ,jak ja moruje

mój tata też nie ma matury, ale jakoś ściany w domu stawia. Za kilka lat bedzie stawiał piętro i jakoś nie boję się, że się zawali :P

Gość szczotkaasd
No wiesz ... w sumie fajny pomysł z tymi ksiażkami, bo to co przeczyta to później zobaczy na własne oczy co i jak ma byc przy obserwacji pracy robotników. W zyciu codziennym wiele da się nauczyć, a jesli książki sa pisane w języku polskim to chyba jednak czegoś się nauczy bo pewnie potrafi czytać ;)

Gość szczotkaasd
Zreszta nie okłamujmy się, do budowania domu wcale nie trzeba mieć skończonych studniów w tym kierunku czy też napisanej matury, bo jakby nie patrzeć domy stawiają ludzie po szkołach zawodowych którzy tez naprawdę wiele potrafią.

no widzisz powinnas raczej docenic swojego narzeczonego a nie go obgadywac i oczerniac

"wiec nie oczerniaj go tu i nie placz jak to masz zle bo sobie ksiazki kupuje tylko z nim pogadaj spokojnie" Ale o czym ma rozmawiać? "Kochanie, uważam, że jesteś zbyt głupi, żeby czytać książki o budownictwie"?

Gość janeczka1234
nie trezba mieć studiów żeby dom budować ludzie!!!!!! mój tato sam zbudował dom z e szwagrem i dziadkiem, tato jest po zawodówce mechnikiem, dziedek i wujek tez nie maja wyksztełcenia wyzszego ani tez żadnego innego w tym kierunku. Trezba być kumatym, faceci ogólnie czaja takie sprawy...

Gość Rum-cajs
do autorki , gdy przestanie czytać i kupować książki to jest całkiem prawdopodobne, że zacznie co innego czytać z kumplami, czyli etykiety wódki :) co wybierasz ?