Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

itrs

Powiększone węzły chłonne

Polecane posty

Witam, od dwuch dni mam powiększony węzeł chłonny podrzuchwowy, byłam u lekarza ale stwierdził że wszystko jest ok i kazał czekać aż guzik sam zniknie. Boję się że to może być coś poważnego. Nie wiem co może być przyczyną, nie jestem przeziębiona, nie mam też anginy czy chorych zębów, żadnych innych objawów. Proszę o wasze doświadczenia w tym temacie. Dziękuję.

czy nie ma nikogo kto spotkałby się z tą dolegliwością? Potrzebuję porady.

Gość gryczka
Od dwóch lat mam powiększony węzeł szyjny. Morfologia, OB, test na toksoplazmozę i dwukrotna biopsja z węzła niczego nie wykazały. Dwóch lekarzy powiedziało mi to samo - może się powiększył po jakiejś infekcji i tak już zostanie...

Gość gryczka
Może powinnaś zgłosić się do onkologa, niech zleci biopsję, żeby sprawdzić, czy to nie - odpukać - coś nowotworowego. Zrobienie podstawowych badań krwi też byłoby nie od rzeczy. Jak wszystko wyjdzie OK, to może rzeczywiście tak się zdarza...

też tak mam, trzech różnych laryngologów już to badało i nikt nic nie wynalazł...Ostatnio pani doktor zaleciła mi usg szyi i ślinianek podżuchwowych .W śliniankach czasami znajduja się kamienie i moga powodować stany zapalne .Zasugerowano mi też zapalenie stawu zuchwowo skroniowego(jako że mam lekko przesunięty zgryz). Na usg lekarz obejrzał mi wszystko wokół szyi łącznie z tarczycą i oprócz tego powiekszonego węzła nic więcej tam nie zobaczył ..wię może faktycznie to wina tego stawu..radzę zrobić se badanie usg i krew żeby upewnić się dla swojego spokoju..pozdrawiam.

rónwież mam powiększony węzeł, natomiast w pachwinie.Lekarz stwierdził infekcję i dostałam antybiotyk na węzła, żeby się cofnoł, tak się nie stało, węzeł rośnie.Będe miałą robioną morfologię, zobaczymy co wykaże,

dzięki za informację, jutro idę zrobić morfologię, mam pytanie czy boli was ten powiększony węzeł? Mnie boli jak dotykam i mocno skrecam szyję, poza tym w ogóle go nie czuję.

z tego co wiem to węzeł nie może być powiększony bez przyczyny

a może masz chore migdałki?Czase migdałki chorują przewlekle i wcale nie jest to angina,warto zbadać wszelkie okoliczne organy.

Gość gtuedxs
ja miałam klka lat, wielką gulę pod rzuchwą, potem mi przeszło, nie badałam tego, byłam nastolatką

i jeszcze,morfologię zrób z rozmazem.Sama nic nie wykaże pod tym kierunkiem,jest to badanie zbyt ogólne.

Gość ciesz się że boli
gorzej jakby nie

migdałki to nie są, lekarz to wykluczył, ale czy można wierzyć tak do końca lekarzowi? :( dostałam skierowanie na morfoligie ale raczej bez rozmazu