Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janeczka1234

jak zakonserwoać zupe??

Polecane posty

Gość janeczka1234

w słoiku np, co trezba zrobuć zebym mogła ja przewować w lodówce ponad tydzien?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość janeczka1234
czy to prawda ze troche uryny wlasnej dodam i szczelnie zamkne to moge przechowywac latami?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość janeczka1234
jeny, czy tylko debeli siedza na kafeterii?? sczłwiek normanie pyta a tu jakieś bezsenoswne żarty, żal.........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale po co konserwować teraz lepiej świeżą ugotować wszystkie składniki w sklepie znajdziesz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wlej do czystego słoiki, zapasteryzuj i do lodówki, szczelnie zamkniętą. Albo w pojemniku próżniowym. Albo do zamrażalnika w worku kuchennym lub pojemniku. A potem poćwicz poczucie humoru, bo coś ci zdycha ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość janeczka1234
ok, ale zapastreyzowac tzn co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tempa jestes janka, nie dziwota, ze na te samą zupe bendziesz chuchać przez tydzień, pewnie matka wyjeżdza do sanatorium :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość janeczka1234
nie, mieszkam sama i sama ją ugotowałam, tylko ze nigdy jeszcze nic nie przygotowywyałam, żadnyc przetworów i nie wiem jak mama to zapasteryzować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość janeczka1234
babcia moja to po ugotowaniu owijała swoimi ciepłymi barchanowymi majtkami . ja nie mam majtek barchanowych tylko stringi. ale chyba nimi nie zapasteryzuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wstawiasz słoik do garnka z wodą, zakręcasz, ale nie do końca, gotujesz wodę 2 godziny, ostrożnie, przez ścierkę dokręcasz, jeszcze chwilę gotujesz i schładzasz przed odstawieniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy pomidorowa aby jest
z bazylią?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość janeczka1234
a czemu tak długo mama gotować?? toż to mi sie warzywa rozleca....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×