Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa bardzo

Długość dojrzewania PLEMNIKÓW w jądrach - plemniki a częsty seks

Polecane posty

Gość ciekawa bardzo

Witam. Nurtuje mnie następujący problem: jak długo naprawdę dojrzewają plemniki? Czytałam coś o tym, że plemniki dojrzewają przez 70-78 dni. Czy to prawda? I czy podczas pojedynczego wytrysku wydalane są one wszystkie czy polowa lub 1/3? Jeśli mężczyzna prowadzi bardzo aktywne życie seksualne - powiedzmy, że do wytrysku dochodzi codziennie lub co 2-3 dni, a czasami kilka razy dziennie (i tak powiedzmy od paru miesięcy) - to czy jest szansa, że będzie miał on jakieś dojrzałe plemniki? Czy jest szansa, że będzie w stanie zapłodnić kobietę przy następnym wytrysku oddalonym od poprzedniego o te średnio 2 dni?

Lekarze polecają współżycie co drugi dzień w celu zapłodnienia, więc wtedy plemniki mają podobno najlepsze warunki na regenerację. Nie wiem, jak to jest naprawdę. Myślę, że plemniki zdolne do zapłodnienia są zawsze

Gość Tak podobno
jest najelpiej wspózyc co dwa dni, tak mówia lekarze.

Gość ciekawa bardzo
znalazłam jeszcze coś takiego: "Badania mężczyzn mających kłopoty z płodnością dowiodły, że codzienna ejakujacja zmniejszyła średnio 12 proc. liczbę uszkodzeń materiału genetycznego w plemnikach. I to zaledwie w ciągu tygodnia. Taką poprawę zanotowano u ośmiu pacjentów na dziesięciu. Plemniki były też bardziej ruchliwe. Uczeni sądzą, że im dłużej sperma pozostaje w jądrach tym bardziej się "psuje" - dochodzi w niej do zmian w DNA. Ciepłe środowisko ciała też jej szkodzi. To zresztą dlatego mężczyźni, tak jak większość ssaków, mają jądra umieszczone na zewnątrz ciała. Produkcja plemników odbywa się wydajniej w temperaturach niższych niż ok. 37 stopni Celsjusza. Podczas tygodniowego badania liczba plemników w jednym wytrysku spadła z 180 milionów pierwszego dnia doświadczenia do 70 mln ostatniego. Choć były one w lepszej formie, to oznacza, że terapia seksem nie jest dla każdego. Niektórzy mężczyźni, mają za mało plemników "na starcie" i im tak częste współżycie bardziej szkodzi niż pomaga. Także zbyt długie uprawianie miłości, np. kilkakrotnie podczas jednej nocy, może spowodować, że plemników będzie zbyt mało, by doszło do zapłodnienia."

Gość ciekawa bardzo
czyli częsty seks zmniejsza ich ilość, ale zwiększa ich jakość... a już myślałam, że będzie się z czego cieszyć. ;]

Gość buahahahahhaa
Najnowsze badania wykazały jednak że codzienny sex zwiększa prawdopodobieństwo ciąży a nie co 2 dzień, czytałam ostatnio magazyn medyczny z USA, niestety śa już nowsze badania i codzienny sex=ciąza, proszę mnie zle nie zrozumieć, ale mino wszystko w USA lekarze kształcą się całe zawodowe życie, moja znajoma jest lekarzem i musi zdawać co jakis czas egzaminy z nowych metod leczenia itp....

Gość gjhmjkdghndfsjyn
a dlaczego tak jest buhaha? codzienny seks znacznie zmniejsza ilosc dojrzalych plemnikow w spermie, wiec moze poprzyj swoje twierdzenie jakimis konkretnymi argumentami.