Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewewewe

Nakladanie rozjasniacza D

Polecane posty

Gość Ewewewe

Cześć :D Mam w planach zrobienie się na rudo ale ze mam ciemne włosy ( brąz ) to muszę je rozjaśnić. Jednakże słyszałam, ze rozjaśniacza nie można nakładać jak farby do włosów, ponieważ położona zbyt blisko skory głowy możne spowodować, ze włosy mi wypadną :( a tego bym nie chciała xd Stąd moje pytanie : jak w domowych warunkach nałożyć bezpiecznie rozjaśniacz ? ( mam włosy ścięte na boba ) Dodam, że sama nie będę nakładała tego rozjaśniacza tylko moja mama, a ona fryzjerka nie jest i 'na folie' tego mi nie zrobi ;p Dzięki za odpowiedzi :D

Gość Ewewewe
hallo !!!! jest tu ktos !?!?

Gość Anq25
Jeżeli NIE FARBOWAŁAŚ wcześniej włosów to możesz bezpośrednio nałożyć rudą farbę zgodnie z zasadami na opakowaniu dla włosów naturalnych (czyli najpierw długości środkowe a potem przy nasadzie i końce). Najlepiej nieco jaśniejszą niż chcesz bo i tak wyjdzie ciut ciemniejsza. I z każdym kolejnym farbowaniem będą nieco jaśniejsze. Nie radziłabym stosować rozjaśniacza. To nie farba! Rozjaśniacz jest wstępem do farby i trzeba się nim naprawdę umieć posługiwać....Oprócz tego ze możesz spalić włosy i będą się kruszyć to jeszcze wyjdą place różnie odbarwione. Żebyś potem nie ryczała.....Jeżeli chcesz mieć bardzo jasny rudy to napierw zrób sobie kąpiel rozjasniającą: wymieszaj odrobinę rozjasniacza, wody utlenionej załączonej do niego, trochę szamponu i odżywki, wymieszaj to i pień tą mieszankę na zwilżonych bardzo ciepłą wodą włosach przez kilka minut. Będą nieco jaśniejsze i łatwiej przyjmie farba. Wysusz włosy i farbuj zgodnie z instrukcją. Nakładanie samego rozjaśniacza jest głupotą gdy chcesz rudy. Poniżej masz przykładową paletę kolorów. Jeżeli twoje włosy naturalne mają kolor +/- 5K to bez problemu wyjdzie ci farbą kolor 7KR i tego typu rude. Jeżeli już farbowałaś to nie obędzie się bez dekoloryzacji....której nie robi się rozjaśniaczem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Są specjalne preparaty do tego. Ściąga się starą farbę i nakłada nową. Jeżeli wcześniej farbowałaś to efektem rozjaśniacza będzie czerwono, brązowo, żółta mozaika o pomarańczowym refleksie. Ogólnie tragedia. na to będzie trzeba nałożyć farbę. Ale i tak nie wyjdzie jednolicie, odrost będzie żółty a końce rdzawo brązowe.

Gość Ewewewe
farbowane na brąz

Gość Anq25
No to musisz zrobić dekoloryzacje. Zalecam iść do fryzjera i poprosić o dekoloryzację ale preparatem do dekoloryzacji a nie rozjaśniaczem.

Gość Ewewewe
Nałożylam rozjasniacz ( sama ) i wyszlo tak jak chcialam.

Gość Anq25
No to chyb anie masz dużych wymagań...

Gość Koloranka
ja miałam robiona dekoloryzację.... pieknie zszesł mi po niej kolor CZARNY który miałam w tedy na włosach....i uzyskałam kolor kasztanowy, po czasie komncówki zaczęły mi sie przyciemniac wiec postanowiłam nałozyc na nie RUDY ROZJASNICZ,poniewyz wyszły zbyt jasne nałozyłam farbe z COLLOR (farba profesjonalna uzywana w salonach) 7,40 i 7,45 kolorek jest lsniacy i intensywnie rudy !! PozDraWiam ;)))))