Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anibas

co na zaparcia dla karmiącej piersią?

Polecane posty

Gość anibas

Znacie coś na zaparcia co mogę stosować karmiąc piersią? (ale nie czopiki glicerynowe)

Gość do sabinki
Miałam ten sam problem, próbowałam róznych sposobów ale najbardziej pomógł mi miód. Oczywiście musisz być pewna, że dzidziusiowi nie zaszkodzi (u mnie było ok). Rano na czczo należy wypić szklankę ciepłej wody osłodzonej łyżeczką miodu. W ciągu dnia możesz wprowadzić do diety np. kanapki z miodem. Tylko nie przesadzaj bo możesz uczulić dziecko. Pozdrawiam

Spróbuj zjeść suszone śliwki, działają zarówno za zaparcia u dziecka karmionego piesią jak i na zaparcia u mamy karmiącej

Gość u mnie zadzaiałało
syrop Lactuloza, można stosować od 4 miesiąca ciąży i w trakcie karmienia i codziennie na śniadanie owsianka z jablkiem : 3 łyżki stołowe płatków owsianych zagotować w ok 300 ml wody, dodać duże starte jabłko, nie slodzić, smacznego :)

Gość
ja jadłam śliwki suszone :)

Gość gość
Również borykałam się z podobnym problemem. Próbowałam różnych domowych metod - bezskutecznie. Pomógł mi dopiero Dulcobis. Lek wzięłam po konsultacji z lekarzem, gdyż obawiałam się czy mogę. Pomógł! Działa łagodnie, spokojnie i mam pewność, że jest bezpieczny. Jeśli przychodzi potrzeba, biorę tabletkę na noc a efekty przychodzą po około 6 godzinach.