Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek24

nie miałem dziewczyny- ankietka

Polecane posty

Gość tomek24

Cześć! Mam 24 lata i nigdy nie miałem dziewczyny. Nigdy też nie uprawiałem seksu ani nie całowałem się. Nie chcę, abyście się nade mną litowali. Chciałbym się dowiedzieć, jak myślicie, czy mój "przypadek" jest częsty, jak wiele osób w moim wieku ma podobną sytuację do mojej w środowiskach, w których się obracacie?

Gość kasia lasia
Nie wiem czy częsty ale na pewno nie jakiś super wyjątkowy. Wielu facetów tylko zgrywa takich doświadczonych itp a jak przychodzi co do czego to wychodzi, że właśnie robi to pierwszy raz choć oczywiście się do tego nie przyzna :)

Gość dgdfgdfg
tylko na tym forum jest ponad 30 prawiczków z czego część starsza od ciebie

Gość tomek24
kasia lasia: Właśnie nie rozumiem, dlaczego gdybym przyznał się, że dziewczynie, że nigdy wcześniej nie uprawiałem seksu, byłbym zdyskwalifikowany, czy jakoś tak. Chodzi mi jednak o to, żebyście napisali, jak to jest z obserwacji w Waszych środowiskach. Nie szukam tu dziewczyny.

Gość kasia lasia
Jest tak społecznie zakodowane, że jak facet ma koło 25 i nigdy nie uprawiał seksu to nieudacznik, nie warty zainteresowania itp. A to bardzo prymitywne podejście. Ja osobiście miałam do czynienia z kolesiem 26 letnim z którym okazało się, że niewiele umie. Nie zraziło mnie to jednak i jakiś czas byliśmy ze sobą. Zerwaliśmy raczej z innych powodów. Tak że nie wydaje mi się aby było abyś miał jakiś problem że nie masz doświadczenia. Po prostu zacznij to robić nie patrząc na swoją metrykę. Czuj się młody :)

Gość tomek24
Zauważyłem ostatnio, że bardziej interesują mnie dziewczyny młodsze ode mnie ( takie 18-19 lat). Tylko nie wiem, czy byłbym dla takiej dziewczyny interesujący?

Gość powiem ci że mam gorzej
bo mam 30 lat i też nigdy nie miałem dziewczyny. Oczywiście jestem prawiczkiem.

Gość kasia lasia
Facet, najważniejsze że dobrze się czujesz we własnej skórze. Wtedy możesz mieć nawet i 30 lat i mnie zainteresować (mam 19:)

Gość tomek24
kasia lasia: to ty masz 19 lat? Sory, ale myślałem, że więcej. Czasem zachowuję się bardziej niedojrzale, niż twoi rówieśnicy. To teraz przed Tobą pewnie matura.

Gość kasia lasia
sesja :)

Gość tomek24
To ci współczuję. Mimo, że nie miałem nigdy dziewczyny, to nie byłem kujonem i nie lubiłem zbytnio się uczyć. Następny stereotyp obalony.

Gość 26prawy robinsom cruzoe
Dużo jest prawiczków i dziewic. :) Nie mów nigdy dziewczynie że jesteś prawiczek albo się nie wiązałeś!!! Nigdy na początku znajomości. Nigdy!!! Osoby niedoświadczone związkow są postrzegane jako osoby które nie potrafiły stworzy związku, poza osobami strasznie brzydkimi, jest to autentyczna prawda niestety. Są niedojrzałe, nie potrafią nawiązać zdrowych relacji itp Dlatego jak ktoś jest po paru powazniejszych związkach to on/ona wie że takie osoby faktycznie maja jakieś blokady i nikomu się nie chce wysilać by inwestować w kogoś kto ma sam ze sobą problemy. Tak to z reguły jest :) W sumie dobrze że interesujesz się młodszymi, one nie mają parcie na śluby itp, twoje rówieśniczki mogą myśleć już w więkoszści o czymś powaznym wiec raczej nie masz szans.

Gość 26prawy robinsom cruzoe
Tu jest spis cech jakie zaobserwowałem, po których można poznać prawiczków, wynikają z braku ...jakby to powiedzieć... tej właściwej relacji... traktują przedmiotowo kobiety bo nie wiedzą co to być blisko z kimś i mają raczej zakodowane że związek to seks tylko: -frustraci i desperaci -to akurat każda poukładana dziewczyna zauważy więc nie mają szans -obrażają brzydkie dziewczyny, albo źle sie o nich wypowiadają -wyzywają od kurw dziewczyny które traktują seks przygodnie albo czasem jak mają wiecej niż jednego partnera nawet -mają wysokie wymagania-mimo że każdą potencjlną poznaną koleżankę traktują jako potencjalną kandydatkę na dziewczyne -są zamknięci w sobie- ale to jest często efekt wychowania domowego przez mame i tate [a raczej braku tego wychowania-brak bliskości] co prowadzi że nie potrafią nawiązac bliskiej relacji z drugą osobą -w trakcie rozmowy mówią tylko i wyłącznie o sobie, przerywają i ciągną do swojego tematu w trakcie dialogu = nie licza sie z rozmówcą, -egoiści co nie potrafią myślęc inaczej jak tylko o sobie To jest częśc cech które sam u siebie stwierdziłem[na szczęscie ich już nie mam ;) praca ale i wiek zrobił swoje sie pochwale :P] a reszta cech to prawdziwe z obserwacji, bo znam kilku co nie mieli dziewczyn. Głowna przyczyna to sposób wychowania, głównie winna troskliwa mamusia która traktuje syna jak męże, albo wina despotycznego tatusia. Lub obojga rodziców którzy za wszelką cenę chcą kierwoać życiem syna [albo córki] , prowadzi to do takiego ubezwłasowolnienia, i opoźnia proces dojrzewania emocjonalnego i to o ładne pare lat, potem dochodza naywki w stylu praca-dom-praca-dom i samotnośc po 30 murowana. Tak to wygląda w mojej opini :P

Gość tomek24
Nie miałem nigdy dziewczyny i nie myślę jak na razie o stałym związku. Chcę jakby trochę bardziej poznać świat dziewczyn a nie wiązać się z kimś na stałe. Dziewczyny w moim wieku zwykle interesują się stałymi związkami i nie interesują ich przelotne znajomości. Dlatego też nie mamy ze sobą zbyt wiele wspólnego. Ja po prostu chciałbym bardziej zaznajomić się ze światem i ludźmi a nie pchać się w jakiś "poważny związek", choć dla wielu taka postawa jest u prawiczka szarganiem jakichś świętości.