Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturatobztura

no i co ja mam robic? Helppp

Polecane posty

Gość maturatobztura

Wypełniłam podanie maturalne ze chce zdawac wos rozszerzony.... Niby chodze na kursy cos tam powtarzam ale czuje sie jakbym gowno umiala . Jutro bedziemy jeszcze raz wypełaniać podania ale to juz ostateczny teramin ... i mam dylemat pisać czy moze zrezygnować ? Niby nic nie trace nawet jesli napisze na 10 % i niezdam , musze zdac tylko te podstawy (matma polski i angielski).Ale to tak beznadzijenie chyba bedzie wygladac jak na świadectwie maturanym bede miała wpisany ten wos . Z tego co wiem wos nie jest potrzebny na studia na ktore chce isc... (grafika komputerowa) Ale skoro zaczełam juz te kursy , dodam ze nie sa one tanie to moze jednak zaryzykować. Wiem ze to głupie. Miło by było gdyby ktos mi doradził:] help :P

Gość przegrałam życie z kretesem
zdawaj, wos rozszerzony to banał. ja w tamtym roku przysiadłam do repetytorium w połowie kwietnia, ogarnęłam zaledwie połowę i zdałam na 70% :P

Gość maturatobztura
kurde to zdolna jestes, niestety ja leniwa bestia jestem ;p własnie ucze sie zagadnien z ustroju RP ...MAsaaaakkkraa

na pocieszenie ci powiem, że próbną z wosu zdałam na 10% :D w sumie wiele zależy od tego co dadzą, ja miałam to szczęście, że podstawa była piekielna, a rozszerzenie względne, więc połowę wystrzelałam, a przy reszcie dałam popłynąć fantazji. aczkolwiek jak cię to nie kręci i wiesz, że nauka będzie dla ciebie katorgą to może dla własnego zdrowia psychicznego lepiej zrezygnować :P

Gość maturatobztura
hehhe ja sie boje ze nawet probna na tyle nie zdam :) , w sumie wszystko zalezy od tego co dadza... mozna sprobowac :) a tak z ciekawosci kiedy zaczełas pisać i mysleć nad wypracowaniem z ustenego polskiego ? :)

ja tez zdaje WOS :) a po co to nie wiem :-P próbną zdałam więc może jako tako i na majowej pójdzie;) nie rezygnuj .... nic Cię to nie kosztuje;)

Gość maturatobztura
do disSeEE no to chyba pisze ten rozszerzony:D zaczełas juz robic ta prezentacje z polskiego :D?

ja pisze podstawowy :) a co do polskiego to tak ... mam już materiały tylko to trzeba jakoś logicznie poskładać ;)

Gość czokoloko
nie wiem jak u ciebie ale u nas jeszcze przez ferie mozna bedzie zmienic deklaracje :p

Gość Meliissssaaa
Ja pisałam mature z wosu i powiem ci że poziom rozszerzony był o wiele łatwiejszy niż podstawowy.

no do 7 lutego można ... bynajmniej u mnie ;) bo zamierzam sobie zmienić temat z polaka :-P

"a tak z ciekawosci kiedy zaczełas pisać i mysleć nad wypracowaniem z ustenego polskiego ? " szczerze mówiąc to temat miałam opracowany w całości już w marcu. ale to dlatego, że wybrałam etos żołnierza, a ja na punkcie wojska mam zrytą banię, więc napisanie takich wypocin to było dla mnie przyjemne pięć minut :P uczyć się zaczęłam dwa dni przed ustną, a i tak stres mnie zżarł, że pieprzyłam jak potłuczona :D

Gość maturatobztura
no własnie oby dali na takim samym poziomie jak w zeszłym roku:) wtedy bedzie git. hehe ah ta maturaa coraz blizejj własnie skoro juz tu jestem moze znacie jakas literature przedmiotu do tematu "skąd zło? odwołaj sie do wybranych tekstów literackich" literature podmiotu juz mam i zaczełąm juz co nie co pisac ale z ta l. przedmiotu to wogle niewiem comoge tu umiescic :)