Gość u-ka Napisano Styczeń 21, 2010 Mam wyleczony (?czy zalecony) trądzik różowaty.Od kilku miesięcy walczę ze zmianami skórnymi,które umiejscowiły się na powiekach, - bruzdach od nosa do brody,brwiach i ok 3 cm w poprzecznej zmarszce na szyi.Leczona byłam pzrez jednego lekarz sterydami -tabl.doustne(7 szt.mimo,że w opakowaniu było 10 tabl.)i maścią cynkową Vitella.Początkowo poprawa była znaczna .Niestety po skończeniu sterydów wszystko wróciłó.Krem pozostawia białe ślady. Poszłam do lekarza u którego leczyłam trądzik różowaty,diagnoza była taka sama-leczenie inne.Tak jak w trądziku różowatym tetracyklina + maść Nizoral+ maść Elidol,krem na skórę zdrową Bioderma-Sensibio DS .Po prawie 3 miesiącach leczenia wszystko przeszło. Miałam po ustąpieniu objawów stosować jeszcz przez 2 tyg.maść Elidol,do ustnie cynk w tabl.i Beta- karoten.leczenie skończyłam w listopadzie,a teraz znów czrwone mocno swędzące plamy wychodzą.Co dalej ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach