Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybkaaa00

O piersiach...do mam karmiacych!!!

Polecane posty

Gość rybkaaa00

Dziewczyny to jakis koszmar...mam bobasa 4 miesiecznego,karmie piersia,jestem zadowolona ze karmie i absolutnie nie załuje!!!Ale tak sie składa ze jedna pierś jest duzo duzo mniejsza od tej drugiej,w tej mniejszej jest zawsze wiecej mleka-jak mały sie przyssie to leci ciurkiem na wszystkie strony.Ale pytanie mam...czy po karmieniu kiedy przestane zupelnie-ta piers nabierze normalnego kształtu,czy zostanie taka malutka...wlasciwie wyglada jakby jej wogole nie bylo ;( To mnie przeraza!!!A moze jest jakis sposob,zeby kształtem przypominała tą wieksza,teraz kiedy jeszcze karmie?Czy da sie ją jakoś "naprawic" ??? Help!!!

Hej.Czy karmisz na zmiane raz z 1 piersi raz z drugiej?Ja karmiłam synka 8 miesięcy i nie mam róznicy w wielkości piersi.Nie chcę Cię straszyć ale moja kuzynka karmiła córke głownie jedna piersią przez ponad rok..i niestety ta pierś ma prawie 2 rozmiary mniejsza od drugiej.Nie zycze Ci tego!

Gość judzi87
mam taki sam problem.. jedna pierś jest widocznie mniejsza od drugiej:-(

Gość rybkaaa00
staram sie karmic na zmiane,bo mleka mam od groma wiec musze opróżniać obie piersi...

witam, ja karmiłam córkę rok czasu i tez miałam jedną mniejszą od drugiej. Mi niestety tak zostało, nie mówię tu o kolosalnej różnicy, ale zawsze jest zauważalna.

Gość u mnie niestety też jedna pier
ś została mniejsza:O

Gość rybkaaa00
nie straszcie :o

Gość u mnie niestety też jedna pier
ja nie straszę, po prostu tak jest skończyłam karmić po 9 miesiacach na początku maja teraz podciągam bardziej jedno ramiączko od biustonosza tam gdzie mam mniejszą pierś żeby wyrównać i tyle więcej nic nie da się zrobić na Twoim miejscu starałabym się podawać dziecku piersi cały czas po równo mnie położna mówiła, że jak zaprzestanę karmienia, to piersi zrobią się równej wielkości, ale jak widać guzik prawda

Gość rybkaaa00
do bani ...😠

Gość washed out dream
a ja karmilam tylko jedna piersia, tak mi bylo jakos wygodniej i po karmieniu piersi rozmiarowo sie wyrownaly...

moja też wolała z jednej piersi bo w drugiej mam bardziej płaską brodawkę,ale jej wpychałam na chama tą drugą też i ssała. Wiadomo że im będzie więcej ssać tą jedną pierś tym ona będzie miała więcej mleka bo taki daje sygnał na zapotrzebowanie i wytwarza więcej.Dlatego ważne żeby dawać po równo.I pomagaj sobie laktatorem z tą drugą piersią też, żeby pobudzić w niej laktację,bo im mniej będzie używana tym gorzej-mniej mleka będzie się wytwarzać i dziecko tym bardziej nie będzie jej chciało,bo będzie się musiało bardziej namęczyć żeby popłynęło.

moja też wolała z jednej piersi bo w drugiej mam bardziej płaską brodawkę,ale jej wpychałam na chama tą drugą też i ssała. Wiadomo że im będzie więcej ssać tą jedną pierś tym ona będzie miała więcej mleka bo taki daje sygnał na zapotrzebowanie i wytwarza więcej.Dlatego ważne żeby dawać po równo.I pomagaj sobie laktatorem z tą drugą piersią też, żeby pobudzić w niej laktację,bo im mniej będzie używana tym gorzej-mniej mleka będzie się wytwarzać i dziecko tym bardziej nie będzie jej chciało,bo będzie się musiało bardziej namęczyć żeby popłynęło.

Gość rybkaaa00
ale w tej mniejszej piersi mam zawsze wiecej mleka-juz pisalam o tym na poczatku,nawet jak przystawiam laktator to z tej mniejszej leci ciurkiem,a z tej wiekszej sobie kapie powoli...

Gość gość
a może w tej dużej zrobił się jakis zastój??? wyczuwasz grudki?

Gość rybkaaa00
Nie zastój wykluczam.Ale w nocy np ta wieksza pierś szybciej sie napełnia mlekiem wiec kiedy maly sie budzi to musze mu podac ta wieksza bo inaczej wiecie co sie robi. Fakt ze czesciej z niej ssie,ale to tylko dlatego ze czuje,ze jest pełniejsza,w tej mniejszej tak tego nie czuc,jednak ja wiem ze jest w niej wiecej mleka...

Gość vbhb
zawsze jedna pierś jest większa od drugi taka jest natura może przy pełnych piersiach jest to bardziej widoczne ja karmiłam 2 tyg no niestety piersi nie wróciły do swojego wyglądu z przed ciąży ale nie widać gołym okiem wielkiej różnicy że jest mniejsza a było tak jak karmiłam i jeszcze była różnica widoczna w ciąży kiedy piersi mają pełny i ładny kształt