Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 porzeczka1974

jaki sie pozbyc apetytu na slodycze????

Polecane posty

Go艣膰 porzeczka1974

jesli ktos ma wyprobowany sposob,prosze o rade...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 smoczyca_
pr贸bowa艂a艣 za偶ywa膰 chrom?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porzeczka1974
cos kiedys czytalam....czy mozna kupic w aptece?

Udost臋pnij ten post

Chrom mozna kupic w aptece.Mi nigdy nie pomogl.Mam ten sam problem co Ty.Ale ja jak w domu nie mam slodyczy to po prostu nie jem ale jak juz sa to moge naraz kilka opakowan zjesc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porzeczka1974
no wlasnei...............przechodze w sklepie kolo tych regalow i nie umiem powiedziec "nie"...........to straszne;(

Udost臋pnij ten post

Odchudzanie (poskromienie apetytu) nalezy zaczac w g艂owie. Trzeba przestawic swoje myslenie - cukier to trucizna (bo tak w istocie jest), dlaczego wiec masz podawac swojemu organizmowi co艣, co powoduje, ze zaczynasz wyniszczac sw贸j organizm. Cukier to naprawd臋 trucizna - chemiczny wytw贸r. Czy napi艂aby艣 si臋 alkoholu metylowego? Nie. Dlaczego - bo wiesz, ze to trucizna dla cz艂owieka i Cie zabije. Z cukrem jest tak samo, tylko on niszczy organizm w d艂uzszym czasie, stopniowo i dlatego ludzie, albo nie zdaj膮 sobie z tego sprawy, albo to lekcewa偶膮. Poczytaj sobei kilka artyku艂贸w o "bia艂ej smierci" w necie. Ja tak zrobi艂am i naprawd臋 juz mnei tak nie ci膮gnie do s艂odyczy. Dlaczego mam sie truc? Zobacz ile os贸b w wieku 30-tu, 40-tu lat zaczyna narzekac na swoje zdrowie, na bolace stawy, wypryski, wypadanie w艂os贸w, os艂abion膮 koncentracje i kondycj臋, depresj臋 i brak dobrego nastroju itp. To m.in. efekt zatrucia organizmu. A cukier jest teraz prawie we wszystkim - nawet w pseudo zdrowym muesli, czy jogurtach owocowych, w ketchupach, napojach, dzemach ... Cukier naprawd臋 nas zabija! A dodatkowo w s艂odyczach jest mn贸stwo innych bubli - spulchniacze, proszki, barwniki - po co to?????? Nawet w uwielbianym przeze mnie kiedy艣 Ptasim Mleczku s膮 konserwanty!!!!!! Ja nie chce si臋 truc. CHce byc zawsze sprawna, zwinna i zdrowa. Niejedzenie cukru i innych sztucznych swi艅stw powoduje tak偶e, ze nie starzejemy si臋 tak szybko. Ja tam wole d艂ugo wygl膮dac m艂odo :-) A Ty nie? Czy warto dla 2 minut przyjemnosci na podniebieniu cierpie膰 ca艂e zycie????? Jak masz ochot臋 na cos s艂odkiego to polecam suszone daktyle albo figi (oczywi艣cie tylko te, kt贸re nie s膮 siarkowane), albo jogurt naturalny (np. tzw. Grecki Bakomy) wymieszany z miodem i p艂atkami migda艂贸w - naprawd臋 pyyyycha. Mozna te偶 piec samemu ciastka z ciemnej maki, bez proszku do pieczenia, z MIODEM :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porzeczka1974
dzieki,zaraz sie biore za czytanie.......moze w koncu cos dotrze do tej glowy....

Udost臋pnij ten post

Poczytaj te偶 o "candidzie". To plaga naszych czas贸w, chocia偶 wi臋kszosc os贸b nawet nei wie ze to ma, bo lekarze nei zawsze potrafi膮 to zdiagnozowa膰, a objawy s膮 traktowane jako "taka juz moja uroda". A czym sie odzywia candida? Cukrem!!!!! W diecie zwalczajacej kandydoze eliminuje sie w艂a艣nei cukier - bez tego warunku 偶adnymi lekami sie tego nie wyleczy. Tak偶e kom贸rki nowotworoe zywi膮 sie cukrem. Mnie to naprawd臋 odstrasza (a jestem po nowotworze w艂a艣nie).

Udost臋pnij ten post

Agawa! Dzieki za kilka cennych slow! Meza nie naklonie na zdrowe odzywianie(niestety :( ) ale synka moge uchronic przed tym wszystkim :) No i chyba sama siebie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porzeczka1974
u mnie jest cos nie tak,bo np jak mialam ciezki okres w zyciu, to potrafilam odstawic nie tylko slodycze ale i ogolnie jedzenie........chudlam doslownie w oczach teraz jestem szczesliwa,bez wiekszych problemow i spaslam sie jak tucznik....czy tylko podczas stresu moj organizm "daje sie przekonac do ormalnego odzywianai"??..

Udost臋pnij ten post

ehh :( tak,zaczynalam ze 139.5 przy wzroscie 175. Teraz jest 128.Mozolnie mi to idzie.Ale 40 mam po ciazy.Reszta z glupoty i nie pilnowania sie

Udost臋pnij ten post

Moj nawet daje sie namowic na salatki itp.Ale lubi wlasnie sosy,zupy,wszystko tluste. Nigdy nie myslalam nad tym,ze wegeta szkodzi.Ale teraz juz wiem:) I przestane uzywac:)

Udost臋pnij ten post

Porzeczko - a ja zauwazylam u siebie inna zaleznosc :-) Jak sie "spas臋" to chodz臋 ci膮gle z艂a, mrukliwa i nieszczesliwa, nie mam ochoty na seks, nie lubi臋 nawet patrzec na siebei w lustrze i ciagle mam wrazenie, ze nie warto mi si臋 nawet 艂adnie ubiera膰 i malowac, bo przecie偶 i tak jestem gruba i zle wygl膮dam. A jak tylko zaczynam chudna膰 (nawet jesli tego jeszcze nie widac, ale ja juz czuje sie jakos lzej), to rosna mi skrzydla - humor sie poprawia i jakos zaczynam wizualnie bardziej dbac o siebie i robie sie szczesliwsza :-) I ..... hura, hura ..... teraz jest w艂a艣nie ten czas :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porzeczka1974
ja sie dorobilam 20 kg w wyniku polrocznej kuracji danazolem a pozniej tak jak ty.....nie pilnowaniem sie;( moj maz ogolnie nie je az tak niezdrowo,za to pali fajki;(

Udost臋pnij ten post

Mgie艂ko - ja jak chorowa艂am to zacze艂am bardzo starannie unikac konserwant贸w. I to mi zosta艂o do dzisiaj. Jak robie zakupy to uwaznie studiuje etykiety. We wszystkich naszych dodatkach do zub "vegeta, kucharek, ziarenka smaku itp.) jest glutaminian sodu. Raz uda艂o mi sie znalezc na p贸ce ze zdrowa 偶ywnosci膮 jakies czeskie kostki roso艂owe gdzie widnia艂o jak w贸艂 "bez glutaminianu". Ale jak odkry艂am ten lubczyk i na nowo liscie bobkowe to stwierdziam, ze mog臋 ola膰 kostki roso艂owe i buliony :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porzeczka1974
agawa..................ja mam to samo............moj maz tez stwierdzil ze stalam sie jakas " wystraszona", a ja nie mam ochoty na figle.....wstydze sie swojego ciala...i tez jestem wiecznie wkurzona,malo co i juz nerwy na wierzchu..........

Udost臋pnij ten post

A najlepsze jest to, ze m贸j maz k艂adize g艂owe na tym moim t艂ustym ty艂ku i m贸wi "moja s艂odka kochana dupka, taka mi臋ciusia, milusia" :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porzeczka1974
heheheheheeheh kochanego ciala nigdy za wiele....... tylko w tym wszystkim chodzi o to zebym ja sie czula ze soba dobrze a na razie tak nie jest;( tez mam diete i juz pozbylam sie 1 kg:) ale to dopiero poczatek ...no i te patrzace na mnie slodycze..... jak mnie to denerwuje ze w szafie mam tyle fajnych ciuchow ktore 2 lata temu byly jak ulal a teraz.....niektorych nawet rozpietych nie wepchne w to cielsko:(

Udost臋pnij ten post

Wow, no to Agawa sie dowiedzialam. Dzieki Ci. :) Ja pozeram slodycze codziennie. Potrafie zjesc kilogramy slodyczy dziennie. Moze od tego tez choruje. Jak myslisz, Agawa? Jesli odstawie slodkie na zawsze to wyjde z ciezkiej i nieuleczalnej choroby? :(

Udost臋pnij ten post

Mayor - nie jestem lekarzem, to nie moge powiedziec na 100 % :-) Nie wszystkie choroby da sie wyleczyc tylko odstawieniem slodyczy - nie wiem co innego jesz, jakie zycie prowadzisz i na co chorujesz. Ale odstawiajac s艂odycze na pewno zrobisz duzo dobrego dla swojego organizmu i kto wie, moze pozb臋dziesz sie swoich problem贸w zdrowotnych. Powiem tak - moja kole偶anka, u kt贸rej z 2 lata temu zdiagnozowano astm臋 - za艂ama艂a sie, ze juz do ko艅ca 偶ycia mia艂aby byc na lekach (bo z astm膮 tak jest). Powiedzia艂a sobie "nie, nie chce tak, jestem m艂oda i nie zamierzam sie codziennie do ko艅ca swoich dni faszerowa膰 si臋 pigu艂ami", Zainteresowa艂a sie ajurweda (indyjsk膮 medycyna), przesz艂a na zdrowe jedzenie i oczyszczanie organizmu i .... dzi艣 jest zdrowa i nie bierze zadnych lek贸w (a ponoc astma nie jest uleczalna :-)) A ja podczas kilkumiesi臋cznej chemioterapii (kropl贸wki co 3 tygodnie) by艂am na bardzo zdrowej diecie - zero cukru, zero bia艂ej maki, zero soli, zero konserwant贸w i gotowc贸w - moja dieta to by艂y owoce, warzywa, orzechy, kefiry, ma艣lanki, jajka (od zdrowych kur!), oliwa z oliwek, kie艂ki i baardzo rzadko ciemne pieczywo. I w tym okresie, pomimo chemioterapi, kt贸ra tak wszyscy strasz膮 czu艂am sie wspaniale! Owszem, wy艂ysia艂am dokumentnie, ale samopoczucie, kondycja by艂a naprawd臋 na wysokim poziomie. No i schud艂am wtedy bardzo, wiec to jeszcze bardziej mnie uszcz臋艣liwai艂o - i nie schud艂am dlatego, ze by艂膮m chora, ale dlatego, ze by艂am na takiej zdrowej diecie. I z tamtych czas贸w pozosta艂a mi awersja do wszystkiego, co konserwowane. Np. przed chorob膮 uwielbia艂am Paell臋 Frosty. Gdy potem kiedy艣 j膮 kupi艂am i przeczyta艂am, ze w sk艂adzie ma konserwanty - usma偶y艂am ja co prawda, ale pogmera艂am tylko widelcem po talrzu i kompletnie nie mia艂am ochoty jej jesc - ca艂os膰 wyl膮dowa艂a w smieciach. Tak po prostu utrwali艂am sobei w g艂owie, ze konserwanty to co艣 bardzo, bardzo z艂ego dla mnie. Po prostu mam to tak silnie zakodowane w g艂owie, 偶e 偶arcie z konserwantami mnie nie n臋ci :-) Teraz to samo pr贸buje zrobic ze s艂odyczami. :-) Jestem strasznym 艂asuchem - potrafi艂am wr膮bac ca艂e ptasie mleczko na raz, albo 300 g czekolade. Dlatego ostatnio tak duzo czytam na temat szkodliwosci cukru (oraz sztucznej fruktozy), zeby i na cukier m贸j m贸zg sie zakodowa艂 na anty. P贸ki co mi si臋 udaje - dzis 22 dzie艅 bez s艂odkiego/cukru i w sumie nie mam duzych ciagot. CO wicej - uwazam, ze im sie d艂uzej trwa w postanowieniu, tym z kazdym dniem jest juz coraz 艂atwiej :-) Organizm si臋 przyzwyczaja i przestaje tego potrzebowac :-) Dlatego wiem, ze odchudzanie nalezy zaczac w艂a艣nei od przestawienia swojego myslenia. Kto艣 kto b臋dzie rezygnowa艂 ze s艂odyczy z cie偶kim sercem i kazdego dnia biadoli艂, ze jaki to on biedny, bo nie moze skubna膰, a tak pieknei pachnie - jest przegrany na starcie. S艂odyczom m贸wimy wiec KATEGORYCZNE "NIE" - bez roczulania si臋 nad sob膮, bez zastanawiania sie nad ich smakiem i zapachem, bez wzdychania do p贸艂miska z p膮czkami i bez tesknych spojrze艅 w kierunku cukierni. A gdy ktos cz臋stuje - nie waham sie, nie drzy mi r臋ka, nie bij臋 sie z myslami "zjes膰, czy nie zje艣膰" - m贸wie stanowczo i g艂osno "nie dziekuj臋, s艂odyczy nie lubie" :-) I to naprawd臋 dzia艂a :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porzeczka1974
witam wieczorkiem:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porzeczka1974
chyba nie ma juz nikogo znajomego;(

Udost臋pnij ten post

Eee tam, mgie艂ka - nei przesadzaj :-) A ja w艂a艣nie dosta艂am okres i mimo, ze jem w normie to czuj臋 si臋 nazarta i ci臋偶ka. Buuuuuu :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ALU788555
Ja ca艂y czas bior臋 chrom, dla motywacji ogl膮dam zdj臋cia szczup艂ych, grubych os贸 o swoje na przemian... 膯wicz臋 na wf, lubi臋 chodzi膰 pieszo, ale nie mog臋 schudn膮膰. Bez przerwy jestem g艂odna, zm臋czona i z艂a, albo p艂acz臋, bo waga w d贸艂 nie idzie. Chcia艂abym pozby膰 si臋 naprawd臋 niewiele - zrzuci膰 艣redniego rozmiaru boczki, to wszystko. Mimo to ci膮gle co艣 podjadam i nie dlatego, 偶e zajadam emocje, ale dlatego, 偶e naprawd臋 jestem g艂odna i bez przerwy burczy mi w brzuchu... :( Nie wiem ju偶 co mam zrobi膰. Win膮 mog艂abym te偶 obarczy膰 antykoncepcj臋, jednak s膮 to jedne z najs艂abszych tabletek na rynku,a moja ginekolog gwarantowa艂a, 偶e nie bed臋 mie膰 problem贸w z wag膮. K艂ama艂a? Jestem sk艂onna w to uwoerzy膰. Jesten po prostu w艣ciek艂a,bo ca艂y czas si臋 katuj臋, a waga nie leci!!!!!!! POMOCY! ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ALU a przed tabletkami te偶 by艂a艣 wiecznie g艂odna? je偶eli te偶, to nie ma co rozkminia膰, ale je偶eli nie, to jest mo偶liwy zwi膮zek. hormony maj膮 wp艂yw na apetyt.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja od dzieci艅stwa uwielbia艂am je艣膰 s艂odycze tonami. Moje dzieci te偶 niestety jedz膮 nadmiar:( Teraz ju偶 ci臋偶ko oduczy膰 nastolatk贸w. Za to wzi臋艂am si臋 za siebie troch臋. Ograniczam s艂odycze. Jem du偶o jab艂ek s艂odkich, nawet mi pomaga:)zmniejszy膰 apetyt. Jak ju偶 jem s艂odycze to wybieram dobr膮 czekolad臋, 偶adnych ciastek kupnych, cukierk贸w. dobr膮 s艂odk膮 zakrysk膮 chocia偶 te偶 kaloryczn膮, ale zdrow膮 s膮 suszone 艣liwki i inne owoce, orzechy, rodzynki, migda艂y, jogurt. Zrezygnowa艂am z wszystkich gotowych przypraw np. do kurczaka, do gulaszu itp. u偶ywam samych zi贸艂: bazylia, majeranek, tymianek, rozmaryn itp. oraz s贸l i pieprz. O dziwo dania smakuj膮 mi nawet lepiej ni偶 te z gotowymi przyprawami. Do tego nie u偶ywam bu艂ki tartej do np. kotlet贸w, 偶adnej panierki! naprawd臋 mo偶na troch臋 schudn膮膰 stosuj膮c zdrowe jedzenie, a nawet si臋 konkretnie naje艣膰. Do sma偶enia nie u偶ywam oleju.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kiba
Pi臋kna reklama sklepu internetowego,ale niespecjalnie wysublimowana.

Udost臋pnij ten post