Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adam2424

Czy dużo Kobiet sama sie zabezpiecza ?? tabletki antykoncepcyjne, spirale itp.

Polecane posty

Gość Adam2424

Nie moge stosowac prezerwatyw, w ogole nie odczuwam przyjemnosci, piecze mnie penis, trace checi i wzwod :( Moge uprawiac seks tylko bez gumki, niestety na 5 kobiet z ktorymi bylem żadna sama sie nie zabezpieczala, ani nie miala checi aby sie tym zajac. Dlatego od dwoch lat jestem sam i nie uprawiam seksu, gdyz stracilem nadzieje :( Jak taką wyczaić ?? Musze pytac wprost ???

Gość Adam2424
Ile procent Kobiet w wieku 18-25 sama sie zabezpiecza ???

No chyba proponując randke nie zapytasz wprost czy bierze tabletki itp. Decydując się ma współżycie powinniście omówic kwestie antykoncepcji. Wtedy powinienes powiedziec Jej o tym ja działaja na Ciebie prezerwatywy i razem wybierzecie najlepszy dla was sposób.

Moze nie tyle "nie mialy checi by sie tym zajac", ile cenily wlasne zdrowie. Tabletki maja duzo efektow ubocznych, takich jak nudnosci, wymioty, bezplodnosc, ryzyko raka, sa tez upierdliwe (trzeba brac codziennie o jednej porze). Ale nie martw sie - sa tez tabletki hormonalne dla mezczyzn. Mozesz je sprowadzic z zagranicy i brac codziennie. Lub podwiazac nasieniowody.

Może jesteś uczulony na lateks? Spróbuj jeszcze prezerwatyw bezlateksowych, np takich: http://www.nokaut.pl/antykoncepcja-i-erotyka/prezerwatywy-durex-avanti-ultima-5-sztuk-bez-lateksowe.html Na początku relacji pewnie mało która kobieta zdecyduje się na seks bez gumki, ze względu na to, że tylko prezerwatywa zabezpiecza przed zarażeniem chorobami przenoszonymi drogą płciową.

Gość Adam2424
Przyznam szczerze, że o tabletkach antykoncepcyjnych dla mezczyzn nie slyszalem :) Niewiem skad wzielas takie informacje, chyba sobie zażartowałaś.

Gość Adam2424
Prezerwatywy w ogole odpadaja !! Moje pytanie bylo konkretne.

Gość kolejny cwaniaczek
który chce poużywać życia nie biorąc odpowiedzialności za nic.

konkretnie to ci Britnej odpowiedziała- przed rozpoczęciem współżycia takie kwestie powinno się omówić i tyle

Gość ja powiem tak.....
Adam2424.....ja np biorę tabletki ale dopóki bym się nie przekonała że mogę facetowi zaufać nie pozwoliłabym na sex bez prezerwatywy ....uważam że na taki sex powinny decydować się pary które mają do siebie 100 % zaufanie a nie że później będę biegać po lekarzach z jakimiś opryszczkami czy innym dziadostwem więc nie dziw się podejścia niektórych dziewczyn że nie chcą się decydować na sex bez prezerwatywy z nowo poznanym facetem uważam że mają bardzo mądre podejście

Gość Adam2424
:) Kupie sobie sztuczną cipke i już. hehe

Gość Adam2424
Piszą, że lepiej niż z Kobietą.

Najlepiej to idz z tym do lekarza a nie z góry zakładaj, że prezerwatywy odpadają. Będziesz trafial na kobiety, które powiedza że tabsy odpadaja i zostanie Ci do zabawy własna reka juz na wieki wieków. To, że nie słyszałes o tabletkach antykoncepcyjnych dla mężczyzn , nie znaczy ze ich nie ma. Radzę sie doszkolic w tej dziedzinie a dopiero poźniej brac sie za sex.

Gość 444444444
Mam 44 lata.Od 17 roku zycia,gdy zaczełam współzyć seksualnie to ja sie zabezpeiczam.Najpierw tabletkami,potem spirala,następnie znowu tabletakami i tak jest do dzisiaj. Gdy zabezpeiczałam sie wkłądką domaciczną zdecydowalismy sie na dziecko.Usunęłam wkąłdkę pół roku przed terminem jej ważnosci.W ciąże zaszłam miesiąc po sciągnieciu zabezpieczenia. Zabezpieczam sie nie liczac na faceta,bo po prostu wolę te sparwy wziać w swoje ręce.Tabl.szkodza,owszem,ale jak na razie maja na mnie dobry wpływ,robię badania i jest OK.

Gość 444444444
Tabletki antykoncepcyjne dla mężczyzn sa ,ale nei w Polsce,a i w USA nie sa jeszcze dostępne dla ogółu.Ciagle robia badania nad ich skutecznością.

Gość Adasiu dorosły mężczyzno
chyba wiesz, że prezerwatywa to nie tylko metoda antykoncepcji, ale też profilaktyka chorób przenoszonych drogą płciową? wiele osób żyje udajac, że chorób wenerycznych nie ma, albo ich nie dotyczą. Otóż są, mają się dobrze i moga dotknąć Cie w każdej chwili. Dlatego dla własnego zdrowia zrezygnuj z przygodnych kontaktów seksualnych bez zabezpieczenia

Gość ja powiem tak.....
hehehe no jest to jakieś wyjście ale tak na poważnie to jeśli poznasz już jakąś kobietę to powinieneś jej szczerze powiedzieć o swoich dolegliwościach związanych z prezerwatywą i zobaczysz jak zareaguje ?.....ale ja osobiście znam wielu facetów cwaniaczków którzy opowiadają takie historyjki bo nie chcą używać prezerwatyw i mają gdzieś odpowiedzialność bo uważają że to kobieta ma obowiązek się zabezpieczać od takich to z daleka

Gość Adasiu dorosły mężczyzno
niestety dobrodziejstwo w postaci powszechnych pigułek antykoncepcyjnych powoduje od wielu lat obserwowany wzrost zachorowań na choroby weneryczne. coraz więcej osób jest zarażonych PS. Miłego seksu

Gość Adam2424
Ja nie sypiam z byle kim.... Po prostu mam juz dosc tego wszystkiego... Spotykam sie z dziewczyną kilka miesiecy, mamy zaczac ze soba sypiać, a tu sie okazuje, że tylko w gumie... :( tak bylo juz kilka razy. Ostatnio w takich sytuacjach mowie wprost, że nie bede uprawial seksu w prezerwatywie i w ogole z taka dziewczyna nie uprawiam seksu. Po nastepnym miesiacu taka Kobieta mówi, że zwiazek bez seksu to nie zwiazek, ze sie od siebie oddalamy, no i koniec... znow jestem sam z dwa miesiace, potem poznaje nastepna.. znowu spotykamy sie kilka miesiecy i znowu sytuacja sie powtarza.

Gość 444444444
Adam2424--Bo niektóre kobiety lekko podchodza do spraw antykoncepcji,nawet bardziej olewatorsko niz mężczyźni. Licza na łut szczescia,a jak sie coś trafi,to albo ślub bedzie albo alimenty.

Gość AdIdAsOwI NIE
Nigdy z przygodnym facetem sexu bez gumy bym nie uprawiała a może ma Adidasa? beeeeeeee nie za duze ryzyko

Gość 444444444
Tylko trzeba wiedziec,ze nawet poprzes seks oralny mozna sie zarazic. Smiesza mnei Ci co stosuja prezerwatywy podczas jakiegos przygodnego seksu,a oralikiem sie bawią i nie zdaja sobie nawet sprawy,ze poprzez oral moga sie zarazic roznymi chorobami.I nie trzeba łykac :-)aby do tego doszło.