Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anja123

mam juz tego dośc!

Polecane posty

Gość anja123

moj byly odezwal sie do mnie po 5 miesiącach.. pogodzilismy sie tak wstepnie.. raz spotkalismy.. i bylo w miare ok.. chociaz caly czas zastaanawialm sie czy to ma jeszcze jakis sens.. ale chcialam zobaczyc co czas pokaże.. chcialm dac jeszcze nam szanse.. ale teraz on sie do mnie nie odzywa juz ponad tydzien.. najpierw chce wracac a teraz kompletnie nic.. strasznie wkurzona bylam i powiedzialam sobie ze mam juz to gdzies , nie bede wiecznie czekac na niego.. wczoraj bylam na gg on tez oczywiscie siedzial.. ale zero odezwu.. potem zeszlam z gg i zrobilam sobie opis " z czasem wszystko się zmienia, nawet marzenia.." dzis rano wchodze na gg patrze a on ma opis " nic nie dzieje się bez przyczyny" . No to teraz dalo mi to do myslenia..bo mysle ze ten opis jest do mnie.. w czym to znowuz ja zawinilam? mam juz tego naprawde dowsc :( ale przypomnialm sobie ze kilka dni temu mialam opis " tylko Tobie ;* " ale bylo to do przyjaciólki, wygłupialysmy się.. czy moze mu chodzic o ten glupi opis? bo ja juz nic nie wiem :(

Gość wtorek w środę a w piatek co
z pewnością chodzi mu o ten głupi opis do koleżanki :O

Gość załamka kompletna
no i oto jakie czasy nastały - komunikacje międzyludzką zastąpiły opisy na gg :O

Gość wredna i bezuczuciowa
takie czasy,że niedługo będą śluby i rozwody przez gg:D

ciekawe o jaką przyczynę mu chodzi :-0 Ich nie zrozumiesz...Im wiecej czytam tu na forum problemów kobiet z płcią przeciwną,tymbardziej zaczynam zastanawiac sie o co im tak naprawde chodzi. Zamiast takich opisów lepsza byłaby szczera rozmowa.On cos sobie moze dopowiedział,niewie jak jest,ze było to do przyjaciółki i teraz tak wyszło jak wyszło. Nie umiem odpowiedziec Ci dlaczego on tak sie zachowuje,bo nie znam go,ani Ciebie,ale moge Ci powiedziec,zebys dała sobie spokój,jesli masz wystarczająco siły... Chociaz wiem,ze nie jest to łatwe,co nie znaczy niewykonalne ;) Trzymaj sie🌼 A co do opisów na gg,lepiej ustawiac sobie po prostu zwykły usmiech,wtedy wszyscy bedą mysleli,ze jest dobrze,po prostu :)

Gość anja123
no wlasnie on taki jest.. jak cos mu sie nie podoba to tego nie powie tylko bawi sie w jakies zgadywanki..a ja mam sie domyslac o co moze chodzic.. maskra :(

Przez te opisy to sie raczej nie dogadacie. Zgadzam sie z wredna i bezuczuciowa. Smutne to, ze niektórzy nie potrafia ze soba normalnie rozmawiać.

Gość anja123
no najgorsze jest to ze nie moge sobie dac znim spokoju.. trwa to juz 3 lata.. rozstania i powroty i tak wkolko.. bo o byle co jest klotnia.. chociazby teraz glupi opis i on juz ma focha! a po jakims czasie i tak do mnie znow pisze...

Gość adi_P
czym sie denerwujesz i o co te nerwy olej tego faceta znajdz soebie bardzie przewidujacego wartosciowego faceta

tez zażenowana jestem tym,ze rozmowy prosto w oczy zastąpiły sms-y i gadu gadu,ale niestety takie czasy... Ludzie coraz mniej wyjasniają sobie "na żywo",teraz to juz raczej pisze sie smsy z wyjasnieniami,bądz po prostu jest cisza z oby stron, a tak naprawde sami nie wiedzą dlaczego sie do siebie nie odzywają... Ehhh,a wystarczy tylko porozmawiac...:(

dobrze gadasz!!!:)brawa dla tego pana:D po co ci taki "krętacz"?mało ich jest?????

wiem,ze to trudne,ale uwierz mi,jesli sobie postanowisz,to Ci sie uda.Musisz tylko trwac w tym,a nie łamac sie za kazdym razem,kiedy on napisze. Wiem,ze to trudne,sama przez to przechodze,ale uwierz lub nie,tacy faceci nie są warci naszych łez.Oni po prostu nie dojrzali do związku,zachowuja sie jak dzieciaki. Jeszcze spotkasz kogos wartosciowego,na pewno ;)

teraz rozmowa schodzi na dalszy plan...ludzie nie potrafią wyrażać uczuć i mają problemy z komunikacją.ja lubię czasem popisać o bzetach ale czy mozna komuś wyjaśnić swoje emocje na takim gg??czy właściwie się go odczytuje przez sms'a??przecież to niedorzeczne:O potem tylko nieporozumienia z tego wynikają:O

Zgadzając się na powtórny odgrzewany związek, dałaś mu do zrozumienia, że ciągle na niego czekasz, a przez to stałaś się mało wartościowa dla niego. Upewniłaś go w przekonaniu, że wystarczy aby kiwnął palcem, a ty zawsze będziesz czekająca.

Gość anja123
no szczerze to wolalabym spotkac kogos nowewgo, w kim znow potrafilabym sie zakochac rownie mocno.. ale nie ma nikogo takiego, ciagle tylko on w moim myslach :(

Gość nie zgodzę sie to znak czasów
Sprawy damsko-męskie, emocjonalne, zawsze były trudne, zawsze niektórzy ludzie bywali introwertykami, wtedy np. pisali liściki miłosne, lub prosili zaufanego sługę o zapoznanie panienki. Też były gierki i niedomówienia. A co do sprawy autorki: facet chciał sprawdzić czy na niego jeszcze polecisz po 5 miesiącach - sprawdził i jest usatysfakcjonowany, więc po co ma jeszcze się odzywać?

może nie znak czasów ale im więcej dostępu do takich serwerów jak gg tym mniej normalnej komunikacji ludzkiej:O

Gość anja123
raczej watpie zeby chcial sobie tylko sprawdzic czy znow do niego wroce.. znam go juz raczej na tyle ze wiem ze takich rzeczy by nie robil..

Gość massala
dziecko ile ty masz lat? bo ja pamietam ze jak przezywalam tak jak ty opisy innych na gg to mialam chyba z 15

anja-nie mów hop do póki nie przeskoczysz faceci sa zmienni jak pogoda więc nie wiesz o co mu może chodzić proponuje z nim porozmawiać,a później wyciągać wnioski,że to na pewno nie to

nie zgodzę sie to znak czasów byc moze i masz rację,ale kiedys nie było takich wynalazków,a zobacz jakie piękne związki dawniej sie tworzyły,które razem potrafiły przetrwac wszystko. Teraz jest zupełnie inaczej...:( Kazdy goni za swoimi sprawami,zapominając o tym,co jest naprawde ważne w zyciu... A swoją drogą to wolałabym dostac taki liscik miłosny,bo to byłoby bardziej romantyczne,niż sms czy wyznanie na gadu :) Wszystko idzie w złą stronę:( Niedługo zapomnimy w ogóle co to jest zwierzyc sie komus,porozmawiac w cztery oczy,taka prawda.

tak właśnie.ludzie mają problem z wyrażaniem emocji ,bo po co mają je wyrażać jak moga sobie walnąć na gg "kocham cie" i sprawa załatwiona:O

Gość nie zgodzę sie to znak czasów
A czy myślicie że 50, 100 albo 1000 lat temu nie było rozpadów małżeństw (nawet rozwody były), zdrad? Były różne związki, bardziej i mniej udane, zupełnie jak dzisiaj. Zmienił się tylko sposób tej komunikacji, co owszem, daje nam więcej pola do popisu gdy chodzi o uniknięcie szczerej rozmowy. Mogę wpisać w google nazwisko ukochanego, mogę go znaleźć na naszej-klasie czy innym facebooku, mogę się o nim sporo dowiedzieć i śledzić jego bieżące życie w ten sposób wcale z nim nie rozmawiając. Ale skoro jestem na tyle skryta, że nie potrafię zapoznać go bliżej osobiście, to mało prawdopodobne, że zrobiłabym to 100 lat temu: tylko wtedy po prostu wypytywałabym (z dyplomacją) o niego inne osoby, słuchałabym plotek, wysłałabym służącą na targ po ryby koło jego kamienicy i kazałabym sprawdzić czy światło w jego sypialni się świeci. Poczytajcie sobie dawne powieści o miłosne - meritum sprawy i podstawowa trudność zakochanych jaką jest nieśmiałość w mówieniu o uczuciach była zawsze (i pewnie zawsze będzie).

Codzi mi raczej o to,że teraz nie muszą tego robić więc nie robią.Spotkałam się już z nie jednym facetem mającym problem w mówieniu o uczuciach,wszystko pięknie nawija jak katarynka ale o jego odczuciach dowiesz się więcej z czcionki niż ze słów. Moim zdaniem to ogranicza,od samego początku dzieci zamiast uczyć się rozmawiać ,to wypisują na gg bzdety,bo tak jest łatwiej.A potem zero komunikacji:O