Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karmelek amada

waga dziecka-36 tydzień

Polecane posty

hej mamusie...mam pytanie ile wasze maluszki wazyle w skonczonym 36 tygodniu?? moj synus wazy 2411 gram i lekarz powiedzial ze jest chudziutki:(:(

Gość julinkaaaa
faktycznie dzidzius plasuje sie w dole siatki ale USG ma pewien zakres bledu, na tym etapie ciazy nawet do 600 g wiec spokojnie moje dziecko tez mialo byc malenkie i chudzinkie a jak się urodzilo to miało 3100 :)

Gość mamis
obecnie jestem w 38 tyg mala wazy ok 3400 , 2 tyg temu wazyla 3 kg

Gość Magda Ewa Maria
nie martw się, moja siostra urodziła w 38 tc - 2700 i 50 cm. W ciągu ostatnich dwóch tygodni ciąży mała sporo urosła. Teraz ma juz trzy tygodnie i ladnie przybiera na wadze :)

Gość taaa jasne ci lekarze to mają
narąbane:O mój synek też pod koniec 35 tygodnia ważyło ok.2500g i lekarz twierdził, że bardzo mały:O i że do porodu może przybrać jeszcze max 200g urodziłam dokładnie w dniu terminu dziecko z wagą 3450g;)

i nie 2411 GRAM tylko GRAMÓW;)

ja nie pytam o ortografie:O dzieki dziewczyny za odpowiedzi... martwie sie bo leze juz 10 tydzien plackiem na podtrzymaniu ( w tym 8 tyg. w szpitalu) w kazdej chwili moge zaczac rodzic, a nasz synus jest " chudziutki" jakby wazyl ze 3 kg bezpieczniej bym sie czula jakbym miala rodzic wczesniaka:(:(

Gość Jania kania i inni
moja Mala w 37tc miala 3300 :) ale sie nie martw, od 2500 to juz ladna waga ;) a lekarze na usg podaja prawdopodobna wage na podstawie dl kosci udowej, wiec to jest mylne ;)

Gość moj synek w skończonym
32 tygodniu wazyl 3 kg, urodziłam po poełnych 37 tygodniach z wagą 4250 (na usg pare godzin przed porodem mowili ze max 3700)

Gość Jania kania i inni
powaznie nie przejmuj sie, na ostatnim usg w 31tc dziecko mialo 1600, a teraz w 37tc juz 3300. wszystkie pomiary zaleza od sprzetu. spokojnie, w 36 tc nawet jak dzidzius bedzie maly to jest juz wyksztalcony i nie ma sie czym martwic :)

Jania Kania i inni dzieki:) moze bym sie tak nie martwila ale w 34 tygodniu w dniu wypisu ze szpitala maly wazyl 2230 i wychodzi ze przez dwa tygodniu przytyl tylko nie cale 200 "GRAMÓW" wiem ze kazdy sprzet to inne normy i w szpitalu robil mi inny lekarz, ale mimo swoich wytlumaczen troche sie martwie....:(:(:( i fakt ze mam maly brzuszek:(

Gość moj synek w skończonym
ja też miałam mały brzuszek,to akurat nie jest wytłumaczeniem i nie martw się tak jak kolezaki mówią :) chociaz 200 gramów na 2 tygodnie to faktycznie troszke mało...

no widzisz, nie pytałaś, a ja jestem tak miła, że sama Ci podpowiedziałam;) odpowiedziałami Ci na Twoje pytanie, a potem grzecznie zwróciłam uwagę na błąd, bez żadnych złośliwosci czy podtekstów puszczając buźkę... dziewczyno, wyluzuj:O

Gość Jania kania i inni
nie ma za co :) ja od ostatniego usg tez bylam na szpilkach, bo lekarka powiedziala ze dziecko w 31tc nie powinno miec 1600 tylko ok 2kg i sie martwilam jak cholera, ale tak nie pomozesz dziecku. wyluzuj i nie mysl o tym, moja znajoma urodzila dzidzie co wazyla niecale 2500 i Maly byl zdrowy i wszystko wporzadku, nie kazde dziecko musi sie rodzic ksiazkowe 3,5kg :) tak jak ludzie, sa wieksi i mniejsi, grubsi i chudsi, madrzejsi i glupsi, tak samo dzieciaki juz w brzuszku maja swoja urode i sa mniejsze i wieksze :) wiec spij spokojnie, dziecko ma jeszcze czas rosnac, a jak nie to urodzisz Maluszka i juz :) i dajcie juz spokoj z poprawianiem sie nawzajem, kogo ineteresuja jakies bledy typu gram czy gramow, skupcie sie na pytaniu a nie na formie. czepiacie sie niepotrzebnie.

nie martw się!! Miałam identyczną sytuację - miesiąc przed porodem mały był ważony i okazało się, że jest bardzo drobny (waga była podobna do Twojego maluszka). Ja się stresowałam i martwiłam i wiesz z jaką wagą się urodził?? 3850 :) Nie mogłam uwierzyć jak podczas przyjęcia do szpitala lekarka zmierzyła mój brzuch i powiedziała, że spore dziecko - napewno powyżej 3500 :)

Gość Jania kania i inni
aaaa i wielkosc brzucha nie ma znaczenia, brzuszek sie 'formuje' wg figury kobiety, rozciagliwosci miesni i ulozenia dzidziusia a nawet ilosc wod ma znaczenie, jednym idzie do przodu, innym sie rozlewa na boczki, innym sie rozklada na dlugosc. pamietaj ze usg to tylko maszyna, maszyna ktora sie opiera na normach, a przeciez nie kazdy czlowiek miesci sie w normach ;) tak samo jest z dzieciakami

Jania , straszny kocur dziekuje 🌼 troche sie uspokoilam.... a czy nie wiecie czy waga urodzeniowa rodzicow ma znaczenie?? moj maz jak sie urodzil wazyl 2200(38tydzien) a ja 3000 w 40 tygodniu, zaluje tylko ze nie zapytalam o to lekarza, ale zawsze mam do niego tyle pytan a w gabinecie polowe zapomne o co mialam pytac:(

Gość Jania kania i inni
no jasne ze to moze miec znaczenie, oboje byliscie drobnymi dzieciakami wiec wielkoluda na pewno nie urodzisz ;) mi ginek sie pytal ile mialam przy porodzie, jaki porod i ciaze miala matka i takie rzeczy, bo jest mozliwosc ze Twoja ciaza i porod bedzie podobny. ja mialam 3450 przy porodzie, a moj maz 4200 i dzidzia juz teraz w 37tc miala 3300, mam nadzieje ze do terminu porodu (2 tyg) 3,5 kg nie przebije bo jak ja takiego Klocka urodze ;) tak samo jak z waga jest ze wzrostem, z dwojga niskich ludzi napewno sie nie urodzi dlugi dzidzius ;)

Gość gośćaa
36tc waga dziecka 3850g