Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość omnomnom

odcień podkładu

Polecane posty

Gość omnomnom

Mam pytanie dla zorientowanych ; ) poszukuje podkładu w odcieniu...hm...bardziej żółtym niż brązowym. Jak na złość podkłady większości firm są przeznaczone dla pań co najmnije opalonych. Ktos wie z jakiej firmy dostane lekko żółtawy odcień? i jasny. Cenowo? Jak na rossmana przystało ;)

Gość omnomnom
Tylko nie piszcie że to sprawa indywidualna, jak dobrać, że trzeba wyjśc na dwór itd itd... ; ))

Gość malinowa karteczka
Ja uzywam podkładku z sorayi. Jestem zadowolona, bo kupuję go nieustannie od 3 lat :) I sa odcienie dla jasnej cery :) Dokładnie mówię o serii podkładów scenicznych - masz matujący i kryjący do wyboru :) Pamietaj, ze podklad jak nakladasz musi byc nieco jasniejsz od skóry, ponieważ po jakims czasie wszystkie ciemnieją na twarzy.

Gość malinowa karteczka
A jego cena to ok. 20 zł - zalezy w jakim sklepie. Wystarcza mi na 2,5 - 3 miesiace a maluje sie codziennie.

Gość malinowa karteczka
Cenowo ok 20 zł - zalezy w jakim sklepie. Mnie wystarcza na 2,5 - 3 miesiące, a używam go codzinnie.

Gość jfhdvb
Żółtawe są na pewno podkłady AA. Są 4 odcienie do wyboru i różne rodzaje - matujący, rozświetlający, itd. Moja mama ma kolor miód i jest żółciutki (nie pomarańczowy i nie brązowy, tylko taki złoty). Wspominasz o jasnym odcieniu. Nie wiem, o jak jasny ci chodzi, ja np. potrzebuję jak najjaśniejszych kolorów, zwykle nawet najjaśniejszy odcień jest za ciemny. Ale jeśli nie masz naprawdę bledziutkiej cery, a tylko jasną, to polecam też Maybelline Dream Satin Liquid, miałam odcień Ivory, był żółty i jasny, dla mnie przydałby sie jaśniejszy, rozjasnialam go wiec bialawym pudrem;P, ale moze Tobie by pasowal, moim zdaniem ten podklad dawal piekny efekt takiej zdrowej, gladkiej cery, choc musialam matowac go pudrem, ale ja mam skłonności do narmiernego świecenia. Ogólnie odcienie tego podkładu wydawały mi sie sensowne, wiec mozesz zobaczyć.

Gość omnomnom
Dzięki wielkie, zaatakuje sklepy w poszukiwaniu tych podkładów. Do: jfhdvb - mam ten sam odcień, równiez jest dla mnie za ciemny, robie tak samo z pudrem co Ty ; D i zawsze, ale to zawsze najjasniejszy odcień z jakiejkolwiek gamy kolorów podkładów jest dla mnie za ciemny. Zawsze ; O

spróbuj poszukać z Maybelline Wonder Finish 2w1 z Max Factor - Lasting Performance i z Lirene (takie z dozownikiem matujące są w srebrnym opakowaniu a rozświetlające w beżowym)

Gość jfhdvb
A, więc z takich naprawdę jasnych podkładów znalazłam ostatnio "Delikatny fluid intensywnie kryjący" Pharmaceris F, odcień 01 Ivory - kość słoniowa jest naprawdę bardzo jasny, u mnie zlewa się idealnie z kolorem twarzy, z tym, ze on jest neutralny raczej, nie wpada ani w żółć, ani w róż. Do dostania w aptekach, ja kupiłam w Superpharmie.

Gość omnomnom
; ( odcień miód z podkładów AA jest dla mnie zdecydowanie za ciemny. 'miodu' z sorayi nie moge nigdzie dotać ; ((