Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalalalalalalalalal

Diana, Ania, Kasia?

Polecane posty

Eh nie miał wyjścia :P Podobało mi się to imie od początku ciąży więc nie miał serca mi odmówić :P

Gość karczoh
moge tak nie w temacie zadać pytanie, dlaczego wszyscy (duża część osób:)) piszą, że jak się da imię kasia to się dziecko skrzywdzi? ja jestem miedzy 20 a 30 rokiem życia i w moim pokoleniu kasi jest pełno, to imie nie jest takie złe. no ale to kwestia gustu.

Gość za to Wesna i Vanessa
zajebiste i nieoklepane, a jakie nowoczesne i takie polskie:O:O:O

wolałabym oklepaną i "starodwaną" Kasię czy Anię niż imiona niczym z rodziny patologicznej:O coś jak Wiśniewski:O

No widzisz rodziną patologiczną nie jesteśmy a ty chyba nawet nie iwesz co to znaczy patologia.... Wesna to polskie imie spradź w google i dopiero się odzywaj jak coś będziesz wiedzieć....

Vanessa też polskie? :O

Znam 4 psy o imieniu Diana i jedną dziewczynę o tym imieniu- jest okropnym człowiekiem. Ania, Kasia- pospolite acz ładne. JEdnak ja bym tak dziecku na imię nie dała.

i z tego co mi wiadomo, to Wesna jest imieniem pochodzącym z Bałkanów

Vanessa nie jest polskim imieniem. Nie musze sie tłumaczyć jakimś pomarańczom jak dałam imiona córeczkom, mi i mężowi się podoba a to najważniejsze nie obchodzi mnie opinia innych. Może dla Ciebie lepszy jest duet Zuzia&Zosia lub Amelka&Marysia

a masz coś do Marysi??? Wesna nawet ładnie, za to Vanessa. jak dla mnie koszmar, ale to twój wybór.

Gość karczoh
wydaje mi się, ze jest takie przekonanie, że jak imie będzie orginalne, niezwykłe to i ta osoba będzie miała takie życie. ja wiem czy prawdziwe. no ponoc imię determinuje charakter:) - też to słyszałam ale też można zauważyć, chociażby ogladając telewizje, że ilekroć mowa o jakiejś zwyrodniałej rodzinie, patologii itp. i jeśli jest tam małe dziecko, to ono bardzo czesto nazywa się: nikola, dżesika, brajan, vanesa, no ale nie mówie, ze nie bywają tam normalne imiona

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
DIANA :) ładne i zupełnie normalne imie :)

dla mnie jest lepszy każdy duet imion SŁOWIAŃSKICH z uwagi na to, że jestem Polką, moje dzieci też są tej narodowości i zamierzam kultywować polskie tradycje;) niemniej imiona, które wymieniłas pomimo, ze nie są imionami słowiańskimi na pewno mieszczą się w mojej estetyce chociażby z tego względu, że już wiele lat temu przyjęły się jako nasze odpowiedniki

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Vanessa ładne imie ale Wesna co to w ogóle za imie :o

Gość karczoh
jeszcze śliczne są, właśnie: Maria, Aleksandra, Julianna

Gość lalalalalalalalalalal
Oj przestańcie, każde imię ma swój urok :) Mi się bardziej chyba Wesna podoba, bo Vanessa kojarzy mi się z z High School Musical albo Vanessą Hudgens ;P Ale jeżeli jej się nie kojarzy i podoba to proszę bardzo, wybór ma :)

Gość dghjghhhhhhhhhhhhhhhj
Ja mam na imię Kasia, ale urodziłam się w latach 80-tych i w moim otoczeniu pełno jest Kasiek. Szczerze, to nie podoba mi się moje imię, bo ma teraz około 30 lat i głupio brzmi jak ktos mówi na mnie Kasia- tak dziecinnie. Kaśka też brzmi znów dziwnie. a przecież Katarzyna nie będą do mnie mówić. Imię Diana kojarzy mi się z tabletkami anty:) Natasza, Sasza i inne z ... no nie będę mówić z kim. A Wanessa to tez dla mnie przesada, ale każdy dziecku daje na imię tak, jak mu się podoba i ma do tego prawo a to nie moja sprawa.

Ja nigdy nie byłam za takimi starymi imionami typu Maria, Magdalena, Anna, Katarzyna, Alina, Ewa itd. takie pospolite, ja przynajmniej wiem że żadnej Wesny w klasie nie będzie oprócz mojej córki :P

Gość wiiiiiięź
Okropna jest ta obecna moda na jakieś Wesny, Vanessy, Nikole, Wiktorie, Oliwie, te imiona wcale nie są ładne i nie świadczą o jakiejś nieprzeciętności rodziców, ale raczej ich pospulstwie. P.S Diana to nie jest ładne imię. To już lepiej weź tą Kasie. Ponadto wydaje mi sie, że jeszcze pare miesięcy i Dian będzie tak dużo jak Wiktorii itp.

ja wolę starsze imiona. lepiej brzmi, dostojniej jak ktoś ma stare imię iż jakiegoś dziwoląga. moze dlatego , że sama mam Maria na imię, mój brat Adam a bliźniaczka Helena:P

Robert Leszczyński też ma córkę o imieniu Wesna (starszą od Twojej) i zapewniam Cię, że skoro tzw. celebryta ma dziecko noszące to imię, to w tej chwili mnóstwo dziewczynek, NIESTETY, będzie nosiło to imię:O

Nie no mogłam nazwać Helena i Waleria i potem na placu zawab: Helcia i Walercia do domu, okropnie to brzmi.

Gość karczoh
P.a.u.la - żebyś się nie zdziwiła, córka znajomej z osiedla ma na imie Wesna wasnie. niestety musze tez stwierdzic ze nie chcialabzm miec takich rodzicow jak oni

przede wszystkim dla dobra dzieci nie należy nadawać rodzeństwu imion brzmiących podobnie, czyli tak jak Ty nadałaś Wesna i Vanessa, ale też Asia i Kasia jak i Tomek i Tymek poczytaj dlaczego

Nie wołam z akcentem. Bo zaraz nie wytrzymam imię Wesna jest mało popularne zajrzyjcie sobie w rankig imion ono jest prawie na samym końcu i Vanessa również...

Gość Ania234
Wokół mnie jest pełno: Julek Kamilek Emilek Amelek Wiktorii Nataszek Oliwek Mi się wydaje, że nazywanie dziecko kolejną "Oliwką", "Emilką" jest głupie i oklepane...

rany, Ty rzeczywiście wierzysz, że Twoje dzieci są jakieś wyjątkowe dzięki tym imionom???? zapewniam Cię, że są równie wyjątkowe co każdy Jasiek, Anka czy Kaśka