Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtyuui

Tabletki anty - pytanie...

Polecane posty

Gość rtyuui

Witam. Przez 8 lat brałam tabletki anty (Milvane) i do tego zabezpieczaliśmy się z parnterem dodatkowo prezerwatywami. Zrobiłam rok przerwy i od lutego zaczynam znów brac tabletki, tym razem partner nie chce już używac prezerwatyw...ja jednak mam pewne obawy....czy uzasadnione? Czy są tu kobietki, które zaszły w ciążę mimo stosowania tabletek antykoncepcyjnych?

Gość miggi
Jeśli będziesz brała regularnie to jest to raczej niemożliwe żebyście wpadli, ja kiedyś też miałam takie obawy, ale bardziej obawiałabym się prezerwatyw, gdyż pękają i niejedna osoba już przez nie wpadła.

Gość mnbyt
Używamy z mężem prezerwatyw od kilkunastu lat i ŻADNA nie pękła! Jedna się zsuneła...więc to chyba dobry wynik...a autorka nie potrzebuje rady typu "jak będziesz brała regularnie" bo jak pisze brała tabletki 8 lat więc chyba wie jak je zażywać... Jej obawy są uzasadnione skoro przez tyle lat stosowała z partnerem podwójne zabezpieczenie...ja słyszałm o kilku przypadkach zajścia w ciązę mimo brania tabletek...przecież nie zabezpieczają na 100 %...tak więc ciąży mozna się obawiać...

Gość miggi
Mimo wszystko uważam iż tabletki są najpewniejszym środkiem anty pewniejszym niż prezerwatywy, ale sama nie jestem zwolenniczką ani jednych ani drugich.