Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche_zasmucona

TARCZYCA, a ciąża i posiadanie dzieci.

Polecane posty

Gość troche_zasmucona

Witam. Lecze się już od kilkunastu lat na tarczyce i jestem pod stałą kontrolą lekarza. Od roku staram się z męzem o dziecko i jak narazie nic. Jestem już tym zalamana, tak bardzo pragnę dziecka. Mam pytaie zatem do kobiet, które również leczą się na tarczyce i mają dzieci. Jak długo się starałyście?

tak samo jak ty choruje na tarczycę , w moim wypadku jest to niedoczynność , dopiero kiedy udało mi sie wyrównać TSH udało mi się zaciążyć ;) po jakiś około 8-9 miesięcy starań .....

Gość troche_zasmucona
Ja mam właśnie już od ok roku uregulowaną tarczyce, co wcześniej się u mnie nie zdarzało. Mimo tak rewelacyjnych wyników nadal nie umiem zajść ... Może jeszcze ktoś sie wypowie ?

no hejka.od 2007 r choruje na niedoczynność tarczycy(wcześniej była nadczynność leczona jodem).przyjmuje letrox-dawki w zaleznosci od wyników...w ciaże zaszłam w zeszłym roku we wrzesniu-2miesiące po odstawieniu pigułek antykoncepcyjnych(planowana ciąża)..cały czas jestem pod kontrolą endokrynologa i wyniki sa ok.

Gość szpindlerowy mlyn
u mnie tez niedczynnosc i do tego pco i udalo sie po3 mies:-) lekarz mowil, ze to jakis cud:-) zycze i Tobie takiego cudu

Gość troche_zasmucona
A czy któraś z Was starając się o dziecko próbowala czegoś aby wspomóc zajście??

Gość ja sie lecze na niedoczynnosc
i zaliczylam wpadke to znaczy byl sex bez zabezpieczenia, niby w nieplodne, no i niby z ta niedoczynnoscia to trudniej zajsc i co? hehe :D blizniaki

Gość troche_zasmucona
Jest jeszcze ktoś, kto leczy sie na tarczyce i stara o dziecko ?? Czy któraś czymś wspomagała swoje staranie się o dziecko ??

brałam witaminy na zmianę z wiesiołkiem - ale to dla mnie bardziej na wzmocnienie było bo mam skłonność do przeziębień i zapalenia pęcherza ..

Ja również leczę się na niedczynność tarczycy od kilku lat. Pani doktor endokrynolog - ginekolog chciała, żebym odstawiła tabletki anty przynajmniej na 2 lata przed planowanym zajściem w ciążę, bo niby przy naszej chorobie jest ciężej, a przy braniu tablete trudno było również określić wysokość hormonów tj. estrogen i progesteron. Hm.. posłuchałam - troszkę zbyt pewna, że ciąża obecnie mi nie grozi.. no i 3 miesiące później zmieniłam zdanie:) Dziś jestem mamą 3 miesięcznego łobuziaka.. Tak więc myślę, że i przy naszej chorobie da się - ŻYCZĘ SZCZĘŚCIA !

Gość a ja a
ja z kolei mam nadczynnosc ale wyrownana i lecze sie juz od 5 lat, wyniki w normie juz dlugo mialam, ale wszelkie odstawienie lekow powodowaly nawrot choroby, wiec bylam non stop na podtrzymujacej dawce thyrozolu. udalo nam sie za drugim razem staran:D synek ma juz roczek:D a teraz mam niedoczynnosc:O zycze powodzonka