Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Landeskunde rr

Żal do rodziców....

Polecane posty

Gość rosołek -
powiem Ci tak - nie przezyjesz życia na najwyższych obrotach - zawsze i wszędzie . Ucz sie cieszyć z pomocy w drobnych kwestiach , wykorzystaj talent jaki masz do tego ,zeby pomagać w dziedzinie którą znasz nalepiej . Być moze byłabyś dobrym ,cierpliwym lekarzem - a moze to tylko Twoje złudzenia - może będziesz lepszą nauczycielką niż lekarzem . I rozgladaj sie wokól siebie - ludzie ,którzy wyrywają sie w świat pomagać innym a nie widzą potrzeb wokól siebie - i tam ,w świecie nikomu trwale nie pomogą .

Gość panorama
Tak, jestem na drugim roku i jak juz pisałam od października zaczynam trzeci rok, właściwie kontynuuję na innej uczelni z powodow osobistych. Myślałam podobnie jak Ty, tyle, że o znajomości języka angielskiego, bo przecież obecnie co drugi ma wpisane w CV - b. dobra znajomość angielskiego itd. i tez zaczęłam się uczyć hiszpańskiego:) W przeciwieństwie do Ciebie nie mam aż takiej dużej potrzeby pomagania innym, nie jestem egoistką, ale nie czuję się na tyle silna, żeby móc doradzać innym czy w jakiś inny sposób ich wspierać, nie ma do siebie aż takiego zaufania;) Myślę, że zrobiłaś już całkiem sporo w tym kierunku, poza tym, nigdy nie wiesz, kiedy wiedza, która zdobyłaś może Ci się przydać, a przyda się na pewno, zresztą juz to widać.

Gość Landeskunde rr
Masz rację.... I dziękuję Ci za te słowa, trzeba doceniać to co się ma i małymi gestami naprawiać świat... może i nie byłabym dobrym lekarzem , może nie byłabym w stanie ukończyć tak ciężkiego kierunku, może to tylko moje marzenia.... Ale pomagać innym Warto :) Raz jeszcze dziękuję:) Dobrej nocy:)

Gość rosołek -
trzymaj sie dziewczyno - masz tyle możliwości ,ze aż mnie głowa rozbolała :) powodzenia :) wiem ,ze czlowiek czasmi jest zdołowany - ot tak :)

Gość Landeskunde rr
panorama--- :) Wiem że studia filologiczne są baaardzo niewdzieczn,e wiekszosc osob nie zdaje sobie sprawy jak ciezko je skonczyc, ile pracy nalezy w nie wlozyc. Mysle, ze ja idac na studia filologiczne bardziej chciałam nauczyc sie jezyka niz literatury, historii i kultury.... Szczerze rzekłwszy te przedmioty były dla mnie istną mordęgą, więc żaden ze mnie filolog:P Ale Tobie życzę szczęścia i powodzenia w nauce espanol :)))))))))))) Swoją drogą hiszpański jest prze prze prze przepiękny ;]

Gość Landeskunde rr
rosołek ---> zainspirowałaś mnie do zrobienia gorącego kubka rosoł z kury :) heheheh Dobranoc:)

Gość mama co kocha
ta najlepiej lecz swoje chore ambicje kosztem dzieci, takich matek mi zal,ktore juz w przedszkolu katuja dzieci zajeciami pozalekcyjnymi mowiac ze to dla ich dobra! ty masz zle a dzieciom a dla dzieci chcesz jeszcze gorzej, mamusie ktore sa nieudacznikami wyzywaja sie na dzieciach i ich krzywdza! kazde dziecko ma prawo do wlasnego wyboru i nawet nie musi konczyc studiow byleby bylo szczesliwe !!!!!!!!!!!!!!!

Gość rosołek -
co Ty pleciesz kobiecino - czytałaś wypowiedzi ? o czym Ty bredzisz ?

Gość panorama
Racja, hiszpański to piękny język, choc wcale nie tak łatwy jak mogłoby się wydawać, gramatyka bywa okrutna;D Zobaczysz, poradzimy sobie, tak jak mówisz, filologia to bardzo wymagający kierunek i traktowany przez wielu "po macoszemu". Udowodnijmy więc, że my filolodzy jesteśmy użyteczni społecznie i wiele potrafimy:)

Gość krropeczkaaaa
ale na ratownika medycznego, polozna, opiekunke itp. mozesz isc do szkoly, na jakies studium 2 letnie albo jakis kurs. a jak masz potrzebe pomogania to mozesz pojechac na jakas misje, moja znajoma pielegniarka byla w afryce. zglos sie do funadcji janiny ochojckiej http://www.pah.org.pl/o_pah,janina_ochojska.html

Gość Landeskunde rr
I tak trzymać!!!! ALe dziewczyny mi humor popprawiłyście!!! :) Normalnie szok!, fajnie, że są jeszcze fajni ludzie na tym świecie:) panorama---> niestey póki co znam tylko czas terazniejszy z hiszpanskiego, jestem w polowie ksiazki z poziomu a1 czyli tego bardzo podstawowego wiec mysle ze z prawdziwa gramatyka nie miałam jeszcze zbyt wiele wspolnego , ale ten jezyk jest tak piekny, ze az chce sie uczyć :)))))))

Gość Landeskunde rr
Krpeczka bardzo dziękuję za stronę, zaraz sobie poczytam, :)

Gość panorama
nie chciałam Cię bron boże zniechęcić, może tylko ja tak odbieram gramatykę hiszpańską, ale to, że dla mnie jest trudna, to nie znaczy, ze dla Ciebie tez będzie. Ucz się ucz, bo hiszpański ma zasięg globalny:) Ja z kolei marzę o dziennikarstwie, zawsze chciałam mieć własne czasopismo, nie takie rozrywkowe czy typowo plotkarskie, takie bardziej kulturowe, artystyczne. Rodzcie tylko kiwaja glową z niesmakiem jak słysza o moich planach:( I jak tu mysleć poztywnie...

Gość Landeskunde rr
panorama!!!! :) SUper pomysl! Dlaczego nie??? A zatem jak najbardziej koncz anglistyke, ucz sie hiszpana i aby byc dziennikarka, pisarka, felientonistka lub by zalozyc wlasne pismo wcale nie musisz miec wyksztalcenia kierunkowego :) Wystarczy pomysl na siebie:) Dasz rade!!!!! Ja tam wierze we wszytkich pozytywnie zakreconych ludzi! A jakbys potrzebowala kogoś do rubryki " Stefan Moller po polsku" to zgłaszaj sie do mnie :D

Gość panorama
Jestes chyba pierwszym człowiekiem, który tak zareagowal na ten pomysł :) Dzięki, trochę urosłam ;) Spoko, jedna rubryka specjalnie dla Ciebie, a może nawet jakiś kącik porad, mogłabys wtedy pomagac ludziom hehe zobaczymy

Gość Landeskunde rr
ALe kobieto ja mówię poważnie! Tak naprawdę Twoja znajomośc angielskiego i hiszpańskiego mogą być genialnym atutem! Nie wiem, może czytaj trochę o podstawach dziennikarstwa, jakieś książki, czasopisma, moze znalazłabyś czas by zakręcić się dorywczo w jakiejs gazecie i zobaczyć jak to wygląda od środka???

Gość panorama
No własnie, miedzy innymi dlatego przenoszę się na inną uczelnię, do większego miasta, naiwnie wierzę, że tam będę miała taką możliwość, ale pamiętaj w razie czego jesteś zaproszona do wspolpracy:)

Gość że jeszcze są takie dzieci
A ja jestem zdumiona co piszesz. Masz 22 lata, to jeszcze tyle możesz osiągnąć. Widzisz to, brakuje Ci tego, to się ucz tego o czym marzysz. Mówisz, że dzieciom chęć do nauki będziesz zaszczepiać? A szczep do woli i oby Cię słuchały. Ja moim dzieciom własnie mówiłam, tłumaczyłam tak jak Ty byś chciała, żeby się uczyli i co? A robili wszystko, tylko się uczyć nie chcieli. Oby zmądrzeli i chcieli tak coś osiągnąć jak Ty. Tego im życzę i Tobie. Jeszcze możesz zmienić zawód, wcale nie jest za późno.

Gość Nasienie jak wylatuje z pręta
Mańka na brzuch wydaje charakterystyczny śfist jak przy jszczaniu przy zwężonej cefce moczowej w wyniku walenia kobyłki lewą ręką. Maniek się zwija i zgina podczas gdy szczytuje a giętolące i prężolące się pod jego napletkiem poczfarki doprowadzają go do erogennego szału sexualistycznego przez co nie wytrzymuje i jszczy nasieniem na brzuch przez co się chwilowo odpręża a najważniejsze wypróżnia jajca z nasienia następnie jeśli ma siły to leci do kibla i ściera to nasienie z brzucha papierem toaletowym albo wyciera je w pościel i prześcieradło lub rozmazuje na brzuchu i czeka by wyschło bądź naciąga majtki na krocze i nasienie w nie wsiąka !

Gość panorama
dobra zmykam dzięki za rozmowę trzymam kciuki, żeby nam się udało Pozdrawiam:)

Gość Landeskunde rr
panorama--- na pewno osiągniesz to o czym marzysz!!! Specjalnie zalozylam przed chwila maila byś mogła mnie powiadomić gdy juz osiągniesz sukces :)) anoninowakafeteria@wp.pl, - pisz jak juz bedziesz miec dla mnie miejsce w gazecie:)))

Gość Landeskunde rr
że jeszcze są takie dzieci---- Mysle ze Twoje dziecaki przedzej czy pozniej na wlasnej skorze przekonaja sie ze Twoje rady jako matki- madrzejszej i bardziej doswiadczonej- były baaaardzo cenne.... I na pewno niejednokrotnie powiedza: mamo miałaś racje:)