Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyna powiedzmy

Cięta riposta dla tych co dokuczają singielkom.

Polecane posty

Gość Martyna powiedzmy

Wkurwia mnie wtrącanie się znajomych z pracy w moje życie osobiste. Są dni kiedy mi dowalają, a to na temat mojej nadwagi, a to na temat staropanieństwa, debile. Całe życie wiedziałam że chcę być sama i nie potrafię być z kimś. Jak reagować, by poszło im w pięty i więcej nie komentowali mojej sytuacji osobistej?

swego czasu na teksty o staropanieństwie - "właśnie postanowiłam zostać starą panną" co do wagi, to zwykle za chuda byłam, jak mi ktoś mówił, że "ale ty chuda jesteś" - odpowiedź - "czy ja ci mówię - ale ty gruba jesteś?"

Gość Martyna powiedzmy
To dość kontrowersyjna porada, ale może tylko tak radykalne środki zamkną im ryja.

Gość motyw grecki
Martyno nadwagę można zgubić, bo jest jednak ona szkodliwa dla zdrowia. A samotność nie jest niczym dobrym, fakt może nie ma tych problemów co w związku ale jest masa innych problemów np z nikim się nie podzielisz swoimi troskami i sukcesami.W kilkanaście lat zrobisz się, o ile już nie jesteś, marudną starą panną, która nie może opędzić się od złośliwych komentarzy.

Gość stara panna zardzewiaua
ja jestem stara panna mam na imię Sylwia, nie mam męża, mieszkam z rodzicami i mam 5 kotów biegam nimi po lesie, one wpadają w zaspy, a ja je wyjmuję i biegniemy dalej potem przychodzę do domu i jem ciepłe zupy

motyw grecki walisz stereotypami, jak glen kupami no i jeszcze mi sie zrymowało....

Gość motyw grecki
A co Ewa twierdzisz np. że nadwaga jest zdrowa?

twierdzę, że nadwagę łatwo jest zgubić w gębie, gorzej w realu twierdzę też, że stare panny nie są marudne, ani nie są narażone na złośliwe komentarze, o ile oczywiście potrafią sie odpowiednio zachować twierdzę też, że samotnośc nie jest niczym złym

Gość rosołek -
nadwaga na twarzy powoduje ,ze nie masz zmarszczek - brak zmarszczek - dobre samopoczucie -dobre samopoczucie - czuję sie lepiej - zdrowo :):):) włąsnie obaliłam mit o nadwadze :)

Gość motyw grecki
Pamiętaj że ludzie są świnie , a kupa ludzi jest nie do ruszenia bo kupa brzydko pachnie i nikt jej nie ruszy :D

Gość ja zawsze na takie uwagi
o staropanieństwie odpowiadam,ze mam wyższe aspiracje niż znaleźć chłopa,urodzić mu stadko bachorów i ręsztę życia spędzić przy garach-uważam,że to prymitywne i tylko kobiety bez ambicji mają takie cele.To zawsze wszystkim zamyka gęby :D

a tak na marginesie - nigdy nie przejmowałam się tym "co ludzie gadają"

Gość Martyna powiedzmy
Nikt nie ma nadwagi dlatego że chce być gruby, więc proszę nie piszcie mi tutaj że jak chcę to zgubię, czasem brak silnej woli bo i jak tendencje są do tycia to się trzeba ostro pilnować, czasem to choroba, zły stan psychiczny. Więc kto nie zna problemu niech nie ocenia pochopnie. Wiem że samotność nie jest taka dobra, ale czasem jest tak że się nie potrafi zbudować związku i przyzwyczaja się do myśli że zawsze będę sama. Ja już ten etap osiągnęłam, pogodzilam się i już. Jedyne to co mnie wkurza to wtrącanie się obcych w moje sprawy. A najczęściej to mówią ludzie w nieudanych związkach, po rozwodach itd. Czyli tacy co raczej prawa nie mają.

Gość motyw grecki
Wiesz zawsze ludzie szukają kogoś kto ma gorzej, bo wtedy czują się lepiej :O

Gość Martyna powiedzmy
a ja właśnie zaczynam się przejmować różnymi docinkami

Gość rosołek -
W kilkanaście lat zrobisz się, o ile już nie jesteś, marudną starą panną, która nie może opędzić się od złośliwych komentarzy.------no to chyba nie świadczy dobrze o pozwalających sobie na takie komentarze . Czyżby bycie osobą szupłą i jeszcze niesamotną upoważnialo kogokolwiek do wyglaszanie uwag na temat osób grubszych -a jeszcze nie daj Boże - samotnych ? W jakim celu ? Jako wyraz troski ? Czy może daje to złudzenie ,zę szczupły zjęty jest lepszy od reszty świata ? Jęsli tak jest - to skąd tyle agresji w ludziach - ?

Gość rosołek -
kiedyś wydawało mi sie ,ze nie powinnam sprowadzać sie do takiego poziomu - i kulturalnie wyjaśniać swoje stanowisko - nawet jak ktoś uraczył mnie złośliwym komentarzem . Teraz robię inaczej - jak mnie chamsko zagadniesz- spdziewaj sie takiej samej odpowiedzi . Przykro to pisać - ale to działa .

Gość Martyna powiedzmy
Nie mam na to wpływu że zaczynam się przejmować.

Gość wietrwewlosach

Gość klopp
taaa, przeciez powszechnie wiadomo, ze wszyscy szczupli sa zdrowi i nie umieraja, a kostnice zapelnione sa otylymi:D Jesli ktos ma ochote miec nadwage, to jego prywatna sprawa.

ignoruj i nie daj się ponieść emocjom. to najgorzej wkurza tych co Tobie dokuczają

pitolicie hipolicie, masz wpływ gdzieś Ty się uchowała? wybacz, ale po przeczytaniu pierwszego posta moja pierwsza myśl: kluska nie umie schudnąć i nie umie się nawet odciąć olej zupełnie albo wystosuj siarczystą zjebkę, żeby Ci ulżyło nie rób z siebie sieroty, bo za stara jesteś na taką pierdołowatość

Gość rosołek -
jedno zdanie - pięknym za nadobne . Skoro brak im taktu - potraktuj ich tak samo - nie tłumacz sie ze swojego życia - tylko walnij z całej siły :)

Mnie by do glowy nie przyszło robić komuś uwagi.Chyba,że wiedziałabym,że ktoś szuka partnera to od czasu do czasu zapytałabym czy znalazł.Co komu do tego jak kto żyje? Bo nie chciałabym usłyszeć riposty o aspiracjach.Z którymi absolutnie się nie zgadzam.Bo mąż,dzieci to nie zawsze tylko życie w garach. Ewa,samotność jest okropna,człowiek powinien być sam,ale nie samotny.

Zołza,nie każdy potrafi się odciąć,a wiadomo,że nic tak nie rajcuje niektórych,jak "pojechanie" po tych co nie umią się odezwać.A ze wszystkie swoje kompleksy!za wszystkie niepowodzenia! huzia na lózia..

Gość Martyna powiedzmy
widzę że jak atakować wiecie, ale jak się obronić to mało kto doradza, ech ludzie.