Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barakuda444444

mam wazne pytanie-prosze niech ktos sie wypowie

Polecane posty

Gość barakuda444444

witam.staramy sie o dziecko,teraz podejrzewam ze moge byc w ciazy ale jestem przeziebiona,mam katar,jakies oslabienie,zmierzylam przed wstaniem z lozka temp.pod jezykiem i mialam 36.2!! czy tak niska temperatura wyklucza ciaze czy poprostu moze byc skutkiem choroby a w ciazy moge byc?pomocy bo ja juz nie wiem.

Gość barakuda444444
takie zabawne?

Gość bzuuzuuuzuuu
na dwoje babka...

Gość barakuda444444
dziewczyny ja nie wymagam odpowiedzi tak lub nie,poprostu nie spotkalam sie nigdy z takim przypadkiem i zastanawiam sie,nie wiem,jak to glupie pytanie to przepraszam.

po pierwsze pod językiem mierzyłaś to durne a jeżeli podejrzewasz ciążę to może w niej jesteś temperatura nie ma nic do tego zrób test ciążowy i po sprawie

Gość oszczedna pani09
najpierw do szkoly a potem bierz sie za robienie dzieci. jak bys byla w ciazy to bys miala temp pod jezykiem , w pochwie lub w odbycie PONAD 36.6. Wtedy jest pewnosc. Aty pewnie zaraz beadziesz miec okres

Gość barakuda444444
oszczedna pani taka jestes pewna a kolezanka przed toba zupelnie cos innego napisala,wiec moze sie nie wymadrzaj tak.

zrób koniecznie test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki i będziesz pewna powodzenia

Gość barakuda444444
campari wiem ze test zalatwi sprawe,ale moge go zrobic dopiero jutro bo dzisiaj juz za pozno.dlatego wlasnie zadalam takie pytanie bo roznie sie mowi - jedne dziewczyny twierdza tak jak ty,ze temperatura nie ma nic do tego a inne tak jak oszczedna pani :| z lekarzem nigdy nie rozmawialam na ten temat,bo jakos nie bylo takiej sytuacji.kto pyta nie bladzi,w koncu od tego jest forum,nie oburzajcie sie co niektore.a oszczedna - szkole skonczylam i to dawno.

Gość barakuda444444
oczywiscie to o oburzaniu to nie bylo do ciebie campari,dzieki za odpowiedz:) test zrobie jutro.

wiesz co ja mam czworo dzieci i nigdy temperatura nie miała z tym nic wspólnego testy nie są drogie kup już dziś z dwa i zrób sobie dziś już a drugi zostaw na jutro rano bo wtedy najlepiej wychodzą ja bym tam nie wytrzymała i zrobiła już dziś

Gość oszczedna pani09
boze !!! dziewczyny !!!! Jakie wy szkoly konczylyscie . przeciez kazdy wie ze przed owulacja jest skok temp i utrzymuje sie ona podwyzszona do czasu jak sie ma dostac okres wtedy 2-3 dni wczesniej sie obniza i nadchodzi krwawienie. A jak caly czas jest wysoka nawert w dzien spodziwabej miesiaczki to wtedy kobieta jest w ciazy. Moim zdaniem nie mam sensu zeby robila ten test , przeciez temp pokazuje ze ciazy nie ma.

Gość barakuda444444
zebym nie byla uziemiona w tym lozku to bym wyskoczyla do apteki,niestety jestem sama w domu,i nie czuje sie na silach zeby sie ubierac i isc.tez mnie ciekawosc zżera ale musze wytrzymac do jutra:) zawsze mialam test zapasowy w domu ale niestety sie pokonczyly wszystkie.nie mam kogo wyslac.ale jutro napewno zrobie,oczywiscie jezeli nie dostane @. swoja droga - jak bede u ginekologa to zapytam jak to jest z ta temperatura,zawsze wlasnie myslalam ze musi byc podwyzszona,nie uwzgledniajac takich sytuacji jak choroba.ale twoja czworka swiadczy o czyms zupelnie odwrotnym :)

Gość barakuda444444
wiesz oszczedna - czlowiek to nie maszyna,nie jest zaprogramowany,wiec mysle ze nie ma powodu zeby tak sie zloscic :) i nie rob z nas idiotek, rozmawiamy sobie luzno a ty sie ekscytujesz.

Gość oszczedna pani09
baracuda-- wlasnie widze ze dawno skonczylas szkole.

Gość barakuda444444
dzieki campari:)

Gość oszczedna pani09
campari --- ja ja czytam twoje wypowiedzi to mi sie normalnie smiac chce . Jak ciaza moze nie miec nic wsoplego z temp???? Nie bede wam juz tego tlumaczyc bo wiedze ze nie macie o tym pojecia, radze POCZYTAC o tym . Ja przed slubem chodzilam do poradni malzenskiej i nauczylam sie interpretowac temp , dzieki temu co do dnia obliczylam kiedy sie moj synek urodzi. Widze ze zte go co pisze baracuda NIE MA ciazy. Przykro mi.

to ci gratuluję ja tak jak mówię nie miałam z temperaturą nic wspólnego zawsze taka sama

Ja też chodziłam do poradni i też umiem korzystać z NPR, ale wyraźnie gościu mówił, że temperatura może się zmienić pod wpływem różnych czynników i nie dać miarodajnych wyników. Takie zmiany mogą nastąpić pod wpływem przeziębienia, kiedy organizm jest osłabiony. Nie przesądzałabym tu. Na Twoim, autorko, miejscu, to bym się zastanowiła nad lekami jakie biorę, bo jeśli jesteś, to chyb nie wolno sobie ot tak brać, co się chce.

Gość A ja całe życie mam obniżoną
temepraturę ciała. Idę powiedzieć mojemu dziecku, że nie istnieje- tako rzecze oszczednapani :O To najlepszy dowód na to, że można przyswajać rozmaite informacje, ale bez intelignecji lepiej z nich nie orzystać :P

Gość barakuda444444
kotka - wlasnie specjalnie nie biore zadnych lekow tylko pije herbatke z imbirem,i takie tam. zgadzam sie z ostatnia wypowiedzia - bez umiejetnosci przyswajania nowych informacji to ci ciezko bedzie w zyciu oszczedna:(

Gość hyleja
barakuda! ja ci powem tak ze na początku ciąży.. jak jeszcze nie wiedzialam że w nią zaszłam.tylko pare dni mi sie @ opuzniała czułam sie przeziebiona.. katar,bół podbrzusza i glowy, temperatury tez nie mialam.. taie byly początkowe mojego objawy.. wiec nie chrzńcie i nieuogólniajcie ze temp musi byc wyższa..;] powodzenia dla Ciebie;) ja tez oczekuje @..choć sie spuznia;D

Gość o to to to
a ja uwazam ze jestes w ciazy wiec za bardzo nie bierz zadnych tabletek,ewnentualnie wit c ,wapno walsnie jak jestes w ciazy masz oslabiony organizm stad przeziebienie...do apteki po test

Gość o to to to
moje kolezanki obecnie dwie sa w 5 mies i obie na poczatku ciazy mialy lekko podwyzszona temp ,katar i takie objawy jak przy przeziebieniu

Gość hyleja
o to to to..własnie tez ta mialam.. ja podobnie tak jak ty barakuda staram sie z mężem o dzidziusia. i tez juz mam tą nadzieje ze to juz..od polowy cyklu mocno mam obolałe piersi..bolą samoistnie..a sutki są nietykalskie;) nie miewam tak wiec mam nadzieje wielka.. szczegolnie ze nie mam narazie @ 2 dni..

Gość barakuda444444
dziewczyny dzieki za slowa otuchy,ide do apteki:) i zycze wszystkim ktorym sie @ spoznia zeby to bylo strzal w 10 :):)