Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anneise

sadzanie

Polecane posty

Gość Anneise

moja corcia ma 3 miesiacy i juz sie kuli do siadania pozwalac jej??czy to za wczesnie??robi tak kiedy klade ja u siebie na brzuchu ona zamiast lezec pnie sie do przodu

Może na razie półleżąco? Połóż wokół niej koce albo kołdry żeby w razie czego jak sie przechyli do tyłu nic sobie nie zrobiła, noc na siłę ale jeżeli sama chce to własnie jak napisałam :)

Gość qaqaqaqaqaqa
zwariowałąś chyba jeśli chcesz sadzać 3mies. niemowlę. Jeśli dobrze trzyma głowkę możesz ją trzymać pionowo, ale z podparciem dla kręgosłupa, ale nie sadzać.

Gość qaqaqaqaqaqa
'trzymać pionowo' oczywiście majac ją na ręcach u siebie

dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi. z pozycji leżącej raczej sama nie da rady usiąsć więc raczej nie sadzać. własnie może usadzić ją w pozycji półleżącej. dziecko jest ciekawe świata więc nie chce leżeć plackiem. kuzynki syn zaczął siadać z pozycji półleżącej jak miał prawie 4 miesiące. lekarze powiedzieli, ze skoro siada sam to nie ma problemu. chodzi tylko o to zey nic nie robic wbrew dziecku

Gość Anneise
ale to nei jest tak ze ona siedzi sztywno ,tylko wygina mi sie do przodu jest oparta o mnie ale glowe i czesc tułowia pcha do przodu ,włozeczku tez tak czasem robi,chodzi mi oto czy wtym momenci pozwalac jej na to czy prostowac ja zeby lezala normalnie? o to mi chodzi

Gość Anneise
no i o to michodzilo dziekuje :)

podłóż jej coś pod plecy żeby leżała po skosie-tzn. żeby głowę miała wyżej. a jak będzie dalej kombinować to niech kombinuje a Ty jej nie ułatwiaj. ona tak sobie mięśnie wyćwiczy i sama w końcu usiądzie. chociaż zwykle dziecko uczy się siadać z pozycji na brzuchu czy z raczkowania , więc moze wcale nie dźwignąć się z pleców