Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

straszny_kocur

dobre menu dla dziecka 6m-cy?

Polecane posty

dopiero zaczynam rozszerzać dietę swojemu dziecku (do tej pory był tylko karmiony piersią). Prosze o opinię i ewentualne sugestie czy dobre menu mu ułożyłam: 9.00 kaszka ryżowo-kukurydziana (narazie tylko jabłkowa) 12.00 120ml mleka modyf. 15.00 zupka lub przecier warzywny (jeśli słoiczek to zjada 1/2, więc dostaje również ok 70ml mleka modyf) 18.00 120 mleka 21.00 120 mleka lub mleko z kleikiem ryżowym (niezbyt chętnie go je, więc na siłę nie daję)

Ja bym dodała to tej diety jeszcze przeceiry owocowe, mogą byc słoiczki lub możesz sama utrzeć np. jabłko.

celowo zaczęłam od warzyw, bo owoce są słodkie i bałam się że potem nie będzie chciał warzyw. Ale to jabłuszko to kiedy dać? Może między 12 a 15?

To synek :) mała pomyłka, ;P za kilka tygodni możesz wzbogacić małemu dietę np. o zwykłe biszkopty jeden do przegryzienia mu nie zaszkodzi :) również ciasteczka bebe ale tak ok. 7 miesiąca :)

Ja pierwszy raz dałam dziewcznkom mięsko jak miały 6,5 miesiaca, zmiksowałam idnyka razem z ziemniaczkami i marchewką.

tak właśnie myślałam żeby poczekać jeszcze jakieś 2 tygodnie, wprowadzić inne warzywa, poobserwować małego (niestety mamy tu problemy alergiczne) i spróbuje dać mięso.

mój od miesiąca je mniej więcej tak: 7:00 mleko modyfikowane ze 150 ml wody 10:00-11:00 150 ml wody + 5 miarek mleka + 5 czubatych łyżeczek kaszki ryżowej z owocami (gruszka, jabłko itp) 14:00-15:00 około 200 ml zupki (raczej sama gotuję, włoszczyzna ale mniej marchewki bo jest niezdrowa dla alergików, ziemniaki, ryż, buraki, brokuły, kalafior, ) 18:00-19:00 mleko modyfikowane ze 150 wody 22:00 150 wody 5 miarek mleka 5 łyżeczek kaszki owocowej lub zwykły kleik i pół słoiczka owoców w ciągu dnia oczywiście soczki do picia lub herbatki i owoce świerze lub ze słoiczka

Gość luxurylife
Witam. Mam na sprzedaż oryginalne perfumy takich firma jak Lacoste, Chanel, Calvin Klein, DG, DKNY, Carolina Herrera, Givenchy, Paco Rabanne, Versace, Hugo Boss, Armani, Kenzo. Posiadam zarówno męskie jak i damskie zapachy . Możliwość sprzedaży przez allegro. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać w tym wątku, lub gg: 1467750 email: luxurylife@o2.pl link do jednej z aukcji allegro: http://allegro.pl/item894415480_chanel_coco_ mademoiselle_edp_100ml_nowe_bcm.html Pozdrawiam.

ma wysypkę, poza tym ja i mój facet jesteśmy alergikami więc będąc w ciąży wiedziałam że mój syn to cholerstwo odziedziczy :( dlatego napisałam że ograniczać trzeba marchew bo to bardzo uczulające warzywo no i ma dietę bezglutenową

mój syn ma wysypkę (taka kaszka, czerwone suche plamy) przy uszach. Już sama nie wiem od czego może to być. Lekarz stwierdził skazę białkową, ale odkąd go karmię modyfikowanym (zwykłym, nie dla alergików) to jest o niebo lepiej. Więc juz sama nie wiem co z tym zrobić...

ja ze swoim byłam 2 tyg temu u alergologa i zaleciła podawać mleko bebilon pepti (na receptę) kaszki ryżowe z owocami i zwykły kleik, owoce to tylko jabłko, gruszka, brzoskwinia, soki tylko klarowne (jabłko, śliwka, gruszka) mięso jagnięcina, wieprzowina, indyk, królik no i bardzo uważać z marchewką, ale na marchew sama zawsze byłam bardzo uczulono więc i młodemu ograniczałam nawet przed wizytą. spróbuj na razie z dietą dla bezglutenowców. a jakie dajesz mleko? i jakich kosmetyków używa dzidziuś?

ja myję mydłem oilatum , smaruję balsamem cetaphil (twarz, głowi i ciało) a pod pieluchą alantan maść kąpię go też w ziołach od zielarza (dzięki niemu sama mam prawie wyleczoną alergię) te suche miejsca bardzo natłuszczaj, nawet kilka razy dziennie, bo jak jest suche to jeszcze bardziej swędzi

a jaka jest cena tego pepti?? Ja poki co daje Hipp Bio, ale w poniedziałek pójdziemy do lekarza i zobaczę co mi powie. Kosmetyki: do kąpieli Oilan, smaruje Diprobase a zmiany na buzi Atopiclaire. U mnie ani mąż ani ja nie jesteśmy alergikami, więc nie wiem skąd takie problemy u syna?

bebilon pepti 11 zł na receptę więc tanio wychodzi, jest też bez recepty całkiem niezły nestle nan ha. co do alergii to niestety mimo iż wy nie jesteście chorzy dziecko może już być. Ja choruję od urodzenia i nikt w rodzinie tego cholerstwa nie ma. trzeba stosować kosmetyki dla alergików (polecam svr, oilatum, cetaphil) bezzapachowe powinny być bo zapachy często uczulają. starać się nie podawać konserwowanych rzeczy do jedzenia i sztucznie barwionych. ale to już w późniejszym wieku :) no i bardzo ważne prać w specjalnych płynach (mi alergolog zaleciła płyn lovela) kilka razy płukać i ubierać w naturalne materiały no i nie przegrzewać, ja jestem uczulona na własny pot a pot powoduje większe swędzenie. po 33 latach z tą chorobą jestem ekspertką ;)