Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez zaciazonae

Czemu tak wiele z was w ciąży panikuje i straszy inne kolezanki jakims historiam

Polecane posty

Gość tez zaciazonae

Czemu tak wiele z was w ciąży panikuje i straszy inne kolezanki jakimis starsznymi historiami, jak to sie dziecko pępowina owineło lub jakies inne rzecz, jakies opowiesci dziwnej tresci! Zamiast wspierac jedna drugą w tym okresie i cieszyc sie , na przyjscie na swiat nowego człowieczka, to zachowujecie sie dziwnie.

Gość ksdyfowieg
to nie rozmawiaj z nikim i twój problem zniknie :O od wciskania bajek to masz męza, inni nie muszą obchodzić się z toba jak z jajkiem :o

Gość colombinka
cos w tym jest. moja kolezanka przed porodem straszyla mnie, ze dziecko udusi sie w zielonych wodach plodowych. za kazdym razem jak ją widzialam, mowila mi o tym, a sama przynosila mi w poczestunku piwo i slone czipsy. myslalam, ze oszaleje. raz w panice pobieglam do szpitala na sprawdzenie ktg, ale wszystko bylo ok i dziecko urodzilo sie dokladnie w dzien terminu zdrowe.

Tez to zauwazylam. W pierwszej ciąży nasłuchałam się dość o masakrycznych porodach,rodem z horroru,jakis komplikacjach,wadach wrodzonych u noworodków-mimo że nikogo o te rzeczy nie pytałam. Myślę że tacy ludzie nie chcą źle,po prostu plotą co im ślina na język przyniesie i nie pomyślą że kobieta w ciąży nie powinna takich historii słuchać,zwłaszcza że w tym okresie hormony szaleją i jesteśmy bardziej wrażliwe,nawet przewrazliwione. Ostatnio na własne uszy słyszałam jak moja mama paplała babce w zaawansowanej ciąży jak to nigdy nie wiadomo co będzie bo jej znajoma urodziła dziecko które miało dziurkę w sercu,no ale na szczęście ta dziurka się potem zrosła..