Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majelka

Jak się zachować!!! Mój partner jest wściekły na mojego ojca i brata!!!

Polecane posty

Gość mcureyhpscn9y
To bardzo proste. Dla ojca, brata i dziecka brata byłaś praczką, sprzątaczką, a co NAJGORSZE osobą KONTROLOWANĄ. Póki mogli Cię kontrolować, póty wszystko wg nich było ok. To co robią, to zwyczajne nękanie. A Twoje rozterki są typowymi rozterkami ofiary: co zrobić? Ano... zrobiłaś najlepiej jak mogłaś - odeszłaś. Czy będziesz ze swoim obecnym partnerem czy nie - do ojca nie wracaj. Jego zabiegi świadczą o jego bezsilności. Telefony, straszenie sądem - nie wierz w to. Przed sądem to trzeba mocno udowodnić, że się nie pozwalasz spotykać z wnukiem, zanim sąd cokolwiek zrobi. Przede wszystkim zajmij się sobą i dzieckiem. Dużo racji jest w tym co mówi Twój obecny partner. Nie ma żadnego powodu, dla którego ma się pozwalać obrażać rozwścieczonemu tatusiowi i braciszkowi. Jeżeli nie potrafią go uszanować to on NIE MUSI się spotykać. Dla Ciebie lepiej będzie, jeżeli zerwiesz na jakiś czas stosunki z ojcem. To wyraźnie manipulator. Przez wiele lat byłaś ofiarą, on wie w jakie struny uderzyć, żebyś wróciła... uważaj na siebie. Trzymam mocno za Ciebie kciuki.

rimm To nie ojciec zabrania mi kontaktów z dzieckiem. To ja postawiłam warunek że albo on zaakceptuje mojego faceta, albo zerwiemy z nim kontakt. Ja oraz mój syn. Wtedy mój ojciec zagroził mi że pozwie mnie do sądu o utrudnianie kontaktów. Tak! Musiałam im prać,gotować,sprzątać. Widze że właśnie to ich wkurza najbardziej, bo teraz nie ma im kto tego robić. Sama widze że mój facet ma racje co do nich. Ojciec od zawsze taki był że wszystko wymuszał. Teraz mój ojciec i brat pewnie uważają że to ja im zrobiłam krzywde:(

Gość Twój ojciec to
Stary egoista! Po prostu nie odzywaj się do dziada, przecież nie ma prawa ci nic zrobić! Jeśli zrobi coś takiego udowodni Ci co mówi, pokaże swój akt desperacji :D

Gość dr. Evil
masz toksyczną rodzinkę i złotego faceta - wybór należy do ciebie

"Wtedy mój ojciec zagroził mi że pozwie mnie do sądu o utrudnianie kontaktów." No proszę cię nie udawaj, że jesteś taka głupia :D Twój stary nie ma żadnych praw do twojego dzieciaka :D

Gość mcureyhpscn9y
Majelka to naprawdę nie jest ważne z Twojego punktu widzenia co myślą ojciec i brat. Głównie dlatego, że to ich myślenie nie jest NORMALNE. Stracili kontrolę i to ich wkurza najbardziej. Ty zajmij się sobą. Swoim życiem, swoimi sprawami, a przede wszystkim swoją samodzielnością. Nie jesteś głupią babą jak tu ktoś wcześniej napisał tylko ofiarą manipulacji. Manipulacji kilku osób, a żeby się z tego wydobyć i stawić temu czoła trzeba być naprawdę silnym. Bardzo mocno Ci dopinguję.

Gość takie sytuacja gdzie dziadkowi
e sadza sie o cos takiego zdarzaja sie, wiec radzilabym uwazac:)

Gość jak mogłas tak dac soba
kierowac? i to komu???:O własnemu ojcu i bratu!!:D Teraz Twoje dziecko napewno czuje z Twoja rodzina wiez emocjonalna!!! Zabraniac dziadkowi kontaktu z wnuczkiem to zwykla podlosc:(