Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewcia1986

horoba hashimoto a ciąża

Polecane posty

Witam wszystkie forumowiczki. Wykryto u mnie chorobę immunologiczną hashimoto. Jestem podłamana, bo chcieliśmy starać się z mężem o dziecko i nie wiem do końca jakie skutki może mieć ta choroba w staraniu się o zajście w ciążę i póżniej w przebiegu ciąży. Jeżeli któraś z Was miała lub ma ten sam problem, proszę odezwijcie się.

hej. U mnie też wykryto tą chorobę tyle że u mnie zdecydowano o wycięciu tarczycy. Od tamtej pory muszę brać regularnie leki,teraz jestem w 23 tyg ciązy i wszystko jest dobrze, mały rozwija się prawidłowo. Także nie musisz się bać jeśli będziesz pod dobrą opieką i dobiorą ci odpowiednią dawke leku nie ma przeszkód byś zaszła w ciąże.

Dziękuję za nadzieję.I współczuję Tobie wycięcia tej tarczycy. Miałaś też niedoczynność? i dlaczego musieli Ci ją wyciąć? Dostałam skierowanie od gina do kliniki gdzie przyjmuje lekarz endokrynolog ginekolog.No i ma mi kontrolować moje wyniki.

No i oczywiście niesamowicie się cieszę, że udało Ci się z maluszkiem. Życzę wszystkiego naj:)

Ja również mam chorobę Hashimoto. Przy odpowiednio prowadzonym leczeniu nie ma problemów z zajściem w ciążę - mój synek jest na to niezbitym dowodem:) Powodzenia!!

Witam Jestem po 2 poronieniach. Szukałam przyczyny i chyba znalazłam. Dzisiaj rozpoznano u mnie hashimoto. p-ciała anty TG 800 i TPO też bardzo wysokie. Dostałam Euthyrox, za 2 tygodnie mam zrobić TSH. Jeśli będzie w granicach 1-2 i p-ciała spadną, możemy się starać (dodam, że nie mamy problemów z zajściem w ciążę). 2 maluszki straciłam w 8 tygodniu. Moja endokrynolog powiedziała, że w czasie ciąży będę pod kontrolą, będę przyjmować hormony i wszystko powinno być OK. To nie jest straszna choroba i spokojnie można ciążę donosić! Także głowa do góry!!!