Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika Grzesiak

PYTANIE O WIELKA BRYTANIE ?

Polecane posty

Gość Monika Grzesiak

Jak ogolnie jest teraz z praca w UK ? wszyscy trabia o kryzysie ale jak jest naprawde ? czy mam szanse przyjezdzajac w lutym znalezc prace w Londynie . Bylam juz 2 lata temu i pracowalam 3 miesiace . Angielski znam moze nie bardzo dobrze ale komunikatywnie . prosze o rady czy w Londynie jest szansa na prace w kawiarnii, pubie hotelu, fabryce, szukajac na miejscu po przyjezdzie ?

Gość emsdbsdbcs
zawsze jest szansza że znajdziesz pracę, więc jak nie masz nic do stracenia, warto spróbowac, choć w moim odczuciu niechęć anglików do polaków proporcjonalnie wzrasta wraz ze wzrostem bezrobocia w UK

Gość za stawke podstawowa
prace znajdziesz bez problemu gorzej jesli chcesz cos lepszego, ale tez idzie znajezsc

Gość Monika Grzesiak
wiem ze na starcie to dostane pensje minimalna ale moze byc i to oby cos znalezc

Gość taka jedna z londynu
ja mysle,ze znajdziesz jakasa prace ,ale musisz byc dosyc zawzieta i bardzo aktywnie szukac. masz kogos w lodnynie? gdzie bedziesz mieszkac na poacztku?

Gość Monika Grzesiak
mam tylko 1 znajoma w Londynie ale jeszcze nie wiem czy bede mogla u niej zanocowac chociaz jedna noc a pozniej szybko wynajme pokoj

Gość Monika Grzesiak
mam tez znajomych w Nothingam ale oni mowia ze teraz z praca tam kiepsko

no to jak masz jedna znajoma ktora moglaby cie przenocowac na noc czy dwie to ok. zawsze mozesz wynajc ''cokolwiek'' i ewenulanie znowu sie wyprowadzic po miesiacu czy tygodniu....tylko wiesz ceny w lodnynie sa dosyc wysokie za pokoj. polecam www.gumtree.com mozesz sobie luknac..... ;-)

Gość aktywne szukanie
co masz na mysli piszac "aktywne szukanie pracy" jestem ciekawa z tego wzgledu, ze szukam, szukam i nic potrzebuje natchnienia :)

Gość jusaa
ja mieszkam w North Yorkshire, pracy niet:( a z chęcią bym zmieniła...

NA GUMTREE JEST DUZO OSZUSTOW!!!!!! wyludzaja kase tylko i nic wiecej. popatrz w polskich gazetach jest mnustwooo ogloszen:) a praca w londynie napewno sie znajdzie. nie wiem jak wy tej pracy szukacie.. ja bylam dwa dni temu w 3 kafejkach i praca jest:)

chozi mi o to z enajlepeij jest polazic po agencjach,kawiarenkach itd.- zwlaszcza tych lokalnych ,bo tacy to najczescie daja ogloszenia ze kogos potrzebuja na drzwiach ,a nie na inrernecie czy gazecie. poza tym jest jeszcze takak gazeta loot ,chociaz nie wiem jak latwo znalezc w niej cos sensownego. z mojego wyksztalcenia wynika ze oczywsice najlatwiej jest po porstu powysylac CV internetem,ale niestety to jedna z najmniej skutecznych meto- przynajmniej w moim wypadku odzew byl zerowy. poza tym np. chyba Pret a manger ma wlasne biuro rekturyacjyne do ktorego wlsnie warto sie przejsc- to biuro jest gdzies w centrum londynu o ile pamietam, chyba kolo victorii,ale bynjamniej adres mozna znalezc na stronie www. z tegeo co widzialm to teraz i pizz hut rekrutuje .... oczywscie jezeli chodzi o scieciowki to spokojnie mozna przez itnernet starac sie o prace. ale mysle ze o wiele szybciej mozna cos znalezc lazac po lokalnych High road. co do gumtree- wg mnie i tak warto spobowac,oczywscie sa tam oszusci,ale zasada jest jedna- nigdy nikomu nie placi sie za danie pracy czy jakiekowleik zwiazane z tym ''koszty''. np.uniform.

Gość aktywne szukanie
ja nie mieszkam w londynie. i szukam pracy biurowej. w fabrykach owszem mozna znalezc prace ale ja chce biurowa! juz trace cierpliwosc. z agencjami sobie daje spokoj! suszylam im glowe kilka dobrych miesiecy i nic. zawsze obiecanki. wysylalam cv do firm przez internet, odzew zerowy. bylam w kilku firmach i niestety podawano mi jedynie maila zeby wyslac cv albo kazano mi zostawic cv na recepcji. odzew rowniez zerowy dodam, ze moj angielski jest dobry. nie mam wiekszych problemow

no nie jestem z praca biurowa to tak jest....trzeba miec szczescie....moja koelzanka znalazal prace biurowa, nie miala zadnego doswiadczenia tylk ozrobila sobie jakis kurs w collegu- oblsuga komputera czy cos takiego. glownie Office. prace znalzla szybko, za minimum w londynie.

Gość Monika Grzesiak
dzieki za info a czy za zarobione minimum moge cos odlozyc w Londynie

poprawka- no niestety a nie nie jestem..... widac juz mozg mi sie przegrzal. Monika- hmmm.no moze z 20 f na tydzien da rade odlozyc......

znowu poprawka- z mojeo doswiadczenia mialo byc a nie wyksztalcenia.....chyba zaczne czytac co pisze.

na pytanie czy mozesz cos odlozyc to chyba nikt nie moze ci powiedziec tak na oko..;) nie wiemy ile bedziesz placic za mieszkanie ile za rachunki ilena wydatki osobiste plus jedzonko...wiec ciezko jest powiedziec. wszystko zalezy od was :)

Gość moze masz kiepskie CV
i dlatego nie masz odzewu z agencji, biur etc