Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dufuid

brak tabletek po przerwie

Polecane posty

Gość dufuid

Biore yasminelle - teraz kończy mi się 7 dniowa przerwa,a właściwie dziś jest ósmy dzien, powinnam wziąć tabletkę, ale niestety nie mam kupionego opakowania. Problem polega na tym ze w pierwszych 4 dniach przerwy kochałam się z facetem bez zabezpieczenia. Wiem ze gdybym dzis wzieła tabletkę to byłabym bezpieczna,a co jeśli nie wezmę dziś ani jutro tej tabletki ???

Gość kiciii
niestety jeśli nie weźmiesz prawidłowo pigułki (czyli ósmego dnia, po przerwie) istnieje ryzyko ciąży. Jak duże nikt Ci nie powie, bo tego nie wiadomo.

to nie ma sensu w ogole brać następnego opakowania, bo antykoncepcja została już zerwana. Yasminelle mają tak małą zawartość hormonów, że szansa na zatrzymanie cyklu po takim opóźnieniu jest mała.

tzn za poprzednie razy jestes zabezpieczona, owszem, bo przeciez nie miałas owulacji, była zablokowana tabletkami - ale za następny cykl to nie wiem. na pewno przez pierwsze 7 dni brania powinnaś się zabezpieczać prezerwatywami albo wstrzymac od seksu, a potem to już jak chcesz. przy innych pigułach odstawiłąbym dodatkowe zabezpieczenia, ale przy tych minimalnie obciążonych hormonami - bałabym sie.

Gość ja5689
o matko przeciez to logiczne, ze wtedy kiedy kochalas sie z facetem w 4 dniu przerwy bylas bezpieczna!!! przeciez nie mialas owulacji, wiec wszystko jest w porzadku, natomiast teraz kiedy nie masz tabletki a powinnas ja dzis przyjac nie masz wyjscia jak zabezpieczac sie prezerwatywa przez 7 dni, jutro kup tabletki, przyjmij pominieta jak najszybciej i kolejna o stalej porze, po 7 dniach wszystko wroci do normy i bedziesz bezpieczna.

Gość kiciii
to wcale nie jest takie logiczne, ponieważ plemnik może przeżyć w drogach rodnych kobiety kilka dni. Jeśli ona nie weźmie pigułki ósmego dnia, kiedy powinna i kiedy poziom hormonów będzie już bardzo bardzo słaby, może dojść do owulacji i jeśli jakieś plemniki zostały, może zajść w ciążę. Jak duże jest ryzyko tego nikt nie wie. Ale spore, skoro w ulotkach jest napisane, że w przypadku nie przyjęcia pigułki po przerwie należy poradzić się lekarza, a stosunki z tej przerwy nie są zabezpieczone, więc nie pisz, że nic się nie stało. Może Ty też przeczytaj ulotkę.