Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Herod

Dziwne objawy podczas zasypiania.

Polecane posty

Gość Herod

Witam. To co mam wam do przedstawienia zaczęło się około 3 lat temu. Wtedy położyłem się na łóżku. I poczułem taki jakby skok ciśnienia czy coś w tym stylu. Wstałem i nogi mi się uginały, miałem zawroty głowy i dezorientacje. Położyłem się na łózku, nogi na poduszke i po minucie przeszło. A od 2lat mam dziwne objawy podczas zasypiania. Czy to jest lekka drzemka, czy sen, czy poprostu przyśnięcie przy filmie - efekt ten sam. Mianowicie, gdy kładę się do łózka i zasypiam to tuż przed wejściem w stan snu mam takie dziwne uczucie, jakby mi właśnie jakieś ciśnienie skoczyło (naprawde nie wiem jak to określić), wklatce piersiowej czuje coś dziwnego (napewno nie ból) tylko takie lekkie jakby łaskotanie i ciepło (na doslownie moment) i wtedy nabieram powietrza gdyż w płucach go w ogóle nie ma. Przy pierwszym oddechu dezorientacja i lekkie zawroty głowy a gdy biorę drugi oddech to wszystko wraca do normy. Czasami jest tak, że to mnie tylko przebudza a czasami jest tak, że się odrazu zrywam do góry i jak najszybciej muszę wziąć głeboki oddech bo im później tym gorzej ze mną, nawet jak pierwsze co zrobie to połknę szybko ślinę a później oddech. Lekarz powiedział, że to nerwica ale przy nerwicy (czytałem) są podobne ale jednak troche inne przypadki. Ja tu wam opisałem wszystko szczegółowo. Dodam, że 2,5 roku temu przez pół roku miałem taki bezdech ale to inaczej calkiem wyglądało. Budziłem się bez powietrza i chrapałem. Wystarczyło, że się obudziłem nabrałem powietrze i po 2 razach spokój i nie było zawrotów, dezorientacji, ciepła w klatce piersiowej i szybszego bicia serca przez pare sekund. A teraz zanim zasnę to takich ataków mam kilkanaście przy każdym wchodzeniu w stan snu. Proszę o sugestie, porady bo ja naprawdę zaczynam się bać a to nasila z miesiąca na miesiąc. Kiedyś było sporadycznie, teraz jest codziennie i intensywniej. Raczej prowadze stresujące życie.

Gość Herod
Dodam, że palę paczkę dziennie i piję alkohol (parę piw na tydzień i 2-3 małe meetingi z przyjaciółmi)

Gość Herod
Aha i jeszcze dość dziwny objaw taki, że gdy się przebudzam nie mam tego powietrza i muszę go nabrać ale narzeczona mówi mi, że wypuszczam powietrze i dzieje się to gdy nie mam juz tlenu w płucach. Więc o kilkusekunowym bezdechu nie ma mowy.

Gość eslu
nie ustosunkuje się do tego co napisałeś ale podłączę się do tematu: od czasu do czasu przed zaśnięciem zaraz po zamknięciu oczu miewam ostre 'zawroty głowy' i zaczyna mnie mdlić. nie wiem z czego to wynika także jeśli akurat znalazłby się ktoś kto mA Coś podobnego dobrze byłoby o tym wiedzieć.

Gość polinka2678
dla mnie to najzwyklejsza nerwica i nikt z lekarzy nie powie ci nic innego. NERWICA mimo iż pewnie trudno ci sie z tym zgodzić. Nie szukaj objawów ,,typowej" nerwicy ksiażkowej u siebie, bo każdy człowiek jest naprawde inny i ludzie mają najróżniejsze objawy tej nieprzyjemnje przypadłości.