Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile u was schodzi

Alkohol na WESELU . ile i jaki ?

Polecane posty

no my tez bywamy mój mówi ze0,5l na poczatek moze byc u nas będzie 1l na osobę minus ciezarne i dzieci

do osoby ktora nie wie co to szyszka nie wiem jak u was sie nazywa placki dla gosci, które sie daje w podziece za przybycie na wesele.

Gość bla bla bla_23
powinno sie liczyc 0,5l na osobe, ale szczerze mowiac, ile z was wypilo kiedys pol litra wodki na weselu? niby z jednej strony lepiej zeby zostalo niz zabraklo, ale nie ma tez co przesadzac. to juz lepiej kupic jakies wino czy piwo i nie po to, zeby ludzie mieszali tylko, ze rozne sa gusta ja np. wodki w ogole nie pije, za to uwielbiam wino, wiec chetnie widzialabym butelki wina. a jesli impreza odbywa sie latem, mysle, ze znajdzie sie kilku chetnych( szczegolnie mezczyzn) zeby napic sie piwa.

Gość kolorowa wódka dla babci
i może jeszcze słodka????? Nigdy, fakt, że mam już któryś krzyżyk z rzędu na karku nikogo nie upoważnia do zmiany moich kubków smakowych. Piję to co lubię, a nie to co mi wciskają!!!! Babcia Zofinka............

Ja też nie wiedziałam co to jest szyszka, u nas to po prostu placki/paczki z plackami. Katowiczanka tu nie ma czego współczuć, bo takie rzeczy się po prostu zdarzają. Najlepszym tego świadectwem są słowa dj'a, który po naszym weselu pochwalił całą imprezę i pierwszą rzeczą, na którą zwrócił uwagę było że nikt się nie spił i nie spał w kącie czy na stołach. Sama byłam zdziwiona.

Gość NATKA20
ja mam wesele w kwietniu wodke kupil moj tata 120 butelek na 60 osob ale wesele jest dlugie bo msza jest na 14 a muzykanci beda grac do 4 albo 5 no i beda poprawiny a co zostanie o ile zostanie bo mlodzi z rodziny mojego narzeczonego potrafia wypic :) schowa sie przeciez to nie wyparuje wodka żoładkowa czysta de luxe

Gość NATKA20
a no i oczywiście bedzie wino Martini ze względu na moją rodzine która nie lubi wodki oczywiście kilka osob wiec bedzie nie duzo tego no i kilka butelek innych win wytrawnych jak i slodkich ale wlasnie jak to jest z tym winem biale i czerwone i musi byc wytrawne i slodkie bo nie znam sie na tym

liczymy 0,7 na każdą dorosła osobę na 2 dni ( w tym trochę będzie niepijących) do tego trochę win półsłodkich, półwytrawnych i Martini. Na stole wiejskim bimberek, gruszkówka, malinówka i nalewka cioci:-) Gdyby zabrakło zawsze są sklepy i można w każdej chwili dokupić, dziś to nie problem

z tego co mi wiadomo, najpopularniejszym przelicznikiem dla wodki jest pol litra na glowe - o ile jest to wesele i poprawiny. my na drugi dzien stawiamy sniadanko gosciom, ktorych przenocowujemy; nie robimy poprawin. takze ja nie wiem jeszcze, ile tej wodki bedzie trzeba. :) maandzia 🖐️ gruszkowka mowisz... kurcze, podzielilabys sie :D mniam mniam :)

heheh gruszkówka, malinówka i nalewki to robota cioci:-) smalczyk i ogórki ze studni robota wujka, fajna rodzinka mi się szykuje:-) 0,5 na dwa dni też mi się troche mało wydaje. My dokładnie mamy tak: ok. 130 os. dorosłych- 160 butelek 0,5 i 20 butelek 0,7 ( na początku szybciej idzie). Win i martini jeszcze nie kupowaliśmy.

Gość jak wy możecie
podawać słodkie wódki ? przeciez sie porzygaja ludzie ja biore tylko czysta i litra na głowe licze

:D no juz zwatpilam z tym pol litra na dwa dni teraz :P potraficie czlowieka niezle zagiac :P generalnie zostawiam to kierowniczce osrodka, gdzie robimy wesele. i juz :) ona ma wszak wieksze doswiadczenie niz ja.

słodkie są na wiejskim stole w niedużych ilościach i dla chętnych, bardziej jako mała atrakcja wiadomo, że nikt się tam nie zasiedzi:-)

Gość kampolan
Zdecydowanie czysta, ale idzie też wódka ziołowa. Postawiliśmy kilka butelek Herbal Vodka - wyobraźcie sobie że wszystko poszło, co do butelki ;-) Aż nam było głupio, bo akurat tego alkoholu zabrakło, a nawet nie było gdzie na szybko tego dokupić....

Gość gość
U nas była czysta, brandy i wino. Dominowało zdecydowanie wino, została chyba tylko 1 butelka :D ale było pyszne, nie kupowaliśmy sklepowego takie tylko przez stronę https://winezja.pl/dopasuj-wino/wino-na-wesele I to był zdecydowaine dobry wybór

Gość sylwia_fikk89
U nas będzie wino - białe i czerwone półwytrawne i weselna wódeczka oczywiście http://www.wodkiweselne.pl/produkt,Wodka-Weselna-wersja-6,4.html

Gość gość
No my mieliśmy 100 buelek wódki, wesele na 70 osób. te 30 dodatkowe to tak w ramach prezentu, na bramy, oczepiny. Bardzo fajnie wyszło bo trafiliśmy na wódkę Polanin, zamówiliśmy grawer naszych imion i daty ślubu na butelkach, więc w tych wszystkich zabawach dodatkowe wrażenie robiła taka wódka jako nagroda :)

Gość gość
Alkohol alkoholem Uważam, że im mniej alkoholu na weselu tym lepiej! Ja mam mobilny bar kawowy - perfect service, ma być pokaz kawowy, pyszna aromatyczna herbata i koktajle! dla mnie rewelacja...

Gość Edyyta11
Moim zdaniem alkoholu to lepiej żeby zostało, niż jak ma braknąć. Co do wyboru odpowiedniego to najlepiej kierować się tym co lubimy - u mnie było moje ulubione różowe wino i białe, a co do wódki to faktycznie postawiliśmy na jakość i był Polanin - Weselna w pieknych, eleganckich butelkach.