Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 nikitanikita

co mam zrobic jak zamarz艂a woda w rurach????

Polecane posty

Go艣膰 nikitanikita

RATUNKU!!! nie mam wody,z kran贸w nie cieknie. musia艂a zamarznac sasiad mnie straszy ze zostane bez wody do wiosny :o

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 roso艂ek -
do wiosny niekoniecznie -ale na pewno tak d艂ugo jak d艂ugo b臋d膮 mrozy . I m贸dl sie ,zeby rury Ci nie pop臋ka艂y - bo jeszcze wydatek b臋dzie Cie czeka艂 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitanikita
jak膮 g膮bk臋??? rury prawdopodobnie zamarz艂y na podw贸rku, w ziemi :( te wszystkie w domu s膮 w g膮bce (otulinie). i co ja mam zrobi膰??? nie mam wody a mam dwumiesi臋czne dziecko :(

Udost臋pnij ten post

Spr贸buj znale藕膰 konkretnie miejsce, w kt贸rym zamarz艂a woda. Mo偶e masz gdzie艣 ods艂oni臋t膮 rur臋, sk膮d wpada szczeg贸lnie mr贸z z zewn膮trz. Jak znajdziesz, to bierz jaki艣 przeno艣ny palnik albo mocn膮 suszark臋 i kieruj ciep艂o na t膮 rur臋. Koniecznie potem j膮 ociepl, chocia偶by jak膮艣 wat膮 budowlan膮 albo kilkoma szmatami. Mi r贸wnie偶 niedawno zamarz艂a rura, ale jestem w trakcie budowy domu i w piwnicy s膮 jeszcze dziury na zewn膮trz. Na szcz臋艣cie rura sama odmarz艂a i j膮 zabezpieczyli艣my...

Udost臋pnij ten post

Jak mog艂y zamarzn膮膰 w ziemi, to kto艣 musia艂 je za p艂ytko zakopa膰. Je艣li to prawda, to mo偶esz teraz domaga膰 si臋 bezp艂atnej poprawy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitanikita
malena-dzi臋ki, ma偶 od rana kombinuje :( ten dom te偶 jest jeszcze w budowie, chcieli艣my zamieszka膰 nim si臋 c贸reczka urodzi, wyko艅czony mamy tylko parter w po艂owie, woda i rury by艂y robione w sierpniu, wszystko jest nowe i raczej dobrze zrobione, musia艂o zamarzn膮膰 pod ziemi膮 w tej niebieskiej rurze,a ona jest na g艂臋boko艣ci ok.1,2m.a ziemia jest tak zamarzni臋ta 偶e nie ma szans si臋 do niej dokopa膰 :( ale u nas by艂o w nocy -25stopni! nic dziwnego za zamarz艂o nawet na takiej g艂臋boko艣ci sasiad m贸wi, ze u niego kt贸rejs zimy te偶 zamarz艂a woda i odmarz艂a mu dopiero pod koniec marca !!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitanikita
otulam je swoim cia艂em jak mog臋

Udost臋pnij ten post

Nie jestem specem i nie wiem jaka powinna by膰 prawid艂owa g艂臋boko艣膰, ale ziemia ca艂a nie zamarza, od pewnej g艂臋boko艣ci, tak偶e chyba jednak za p艂ytko niestety...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitanikita
rure zakopywa艂 m膮偶 z facetem od koparki.Tak偶e nie mamy do kogo i艣膰 z reklamacj膮 :o je艣li jest za p艂ytko, to nasza wina :( ale z tego co wiem, to zakopuje si臋 na 1,20m. i tak w艂a艣nie by艂a zakopana.

Udost臋pnij ten post

W takim razie mo偶e to jednak w innym miejscu zamarz艂a? Szczerze wsp贸艂czuj臋, bo wiem jak to jest by膰 bez wody. U mnie wtedy na szcz臋艣cie tylko rura z ciep艂膮 wod膮 zamarz艂a i tylko na nieca艂e 24 godziny...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitanikita
ludzie nie wiem, co to bedzie 馃槶 nie wyobrazam sobie 偶ycia bez wody przez tyyyle tygodni w dodatku z 8 tygodniowym dzieckiem przy kt贸rym pranie robi si臋 non stop, ci膮gle myje i wyparza butelki, codziennie k膮pie itp. to jakas paranoja:( :( :(

Udost臋pnij ten post

Jesli rura faktycznie jest na odpowiedniej g艂臋boko艣ci, to nie tam jest problem. Szukajcie dalej. I nie martw si臋, mr贸z nied艂ugo zel偶eje i rura sama si臋 odmrozi. Nam zamarz艂a te偶 przy -20 oko艂o, a pu艣ci艂a jak podskoczy艂a temperatura na -5. Mieli艣my dziur臋 tu偶 pod 艂azienk膮 a przy samej dziurze sz艂a ta rura.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitanikita
zauwa偶y艂am ze z kranu w kuchni(jest odkr臋cony) kapie co jaki艣 czas woda. mniej wiecej co 5 sekund kropla skoro kapie to moze nie zamarz艂a ca艂kiem??? a moze odmarza? je艣li zamarz艂aby ca艂kiem to by chyba wcale nie kapa艂o?

Udost臋pnij ten post

:) Zdaje si臋, 偶e zaczyna poma艂u puszcza膰 :) Oby tylko teraz kolejny mr贸z nie przyszed艂 :D I naprawd臋 zorientujcie si臋 w kt贸rym miejscu jest problem, 偶eby zabezpieczy膰 rur臋,bo dzi臋ki wielkie jakby艣cie tak do wiosny mieli si臋 m臋czy膰 co chwil臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitanikita
niestety, ju偶 nie kapie :( pokapa艂o tylko przez kilka min:( w dodatku ta rura w ziemi idzie od strony p贸艂nocnej gdzie zawsze jest cie艅, poprzedniej zimy gdy by艂y cieplejsze dni i ca艂e podw贸rko by艂o ju偶 czarne,艣nieg sie rozpu艣ci艂 ziemia wysz艂a na wierzch a po tamtej stronie by艂a wci膮偶 kupa 艣niegu :( nie rokuje to dobrze :(

Udost臋pnij ten post

Chyba nie pozostaje Wam nic innego, ni偶 znale藕膰 porz膮dnego fachowca,kt贸ry obejrzy spraw臋 i powie co dalej...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitanikita
malena dzi臋ki wielkie za wsparcie i rady Jestem za艂amana... Ja r贸wnie偶 mia艂am ju偶 t臋 w膮tpliw膮 przyjemno艣膰 偶y膰 bez wody - jak si臋 tu wprowadzili艣my czekali艣my prawie 2 tyg a偶 nas przy艂膮cz膮 do wodoci膮gu i to by艂 koszmar :( te偶 zacz臋lam wtedy docenia膰 WODE, kt贸rej wczesniej posiadanie wydawa艂o si臋 czym艣 tak oczywistym :( tylko, 偶e wtedy byli艣my jeszcze bez Male艅stwa:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sk膮d wiesz 偶e rury zamarz艂y
? mo偶e to awaria wodoci膮gu, zadzwo艅 na pogotowie wodoci膮gowe i zg艂o艣 brak wody

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga zgaga baba jaga
Niestety witaj w klubie,mi te偶 zamarz艂o,okaza艂ao si臋 偶e4 nie hydrofor tylko rura doprowadzaj膮ca wod臋 do niego,ona jest w 艣cianie i nie ma jak dotrze膰 偶eby j膮 zagrza膰 偶eby pu艣ci艂a.Ju偶 sama kombinowa艂am,s膮siad przyszed艂 popatrze膰,nic to nie da艂o,szlag mnie trafia bo ja mam 2 dzieci i wod臋 b臋d臋 musia艂a nosi膰 ze studni. S膮siadka przysz艂a na kaw臋 ze swoj膮 wod膮 :P:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitanikita
cholerne mrozy kiedy to minie?! Aga---to te偶 masz fajnie :o d艂ugo ju偶 nie masz tej wody? a my musimy przywozi膰 wod臋 od rodziny, mieszkaj膮 jakie艣 15km st膮d :( nie mamy studni a s膮siad贸w nie znamy albo s膮 tacy sobie :O ten s膮siad co powiedzia艂 偶e jemu te偶 kiedy艣 woda zamarz艂a z wielka 艂ask膮 da艂 nam sobie wzi膮膰(kupi膰)3 baniaki wody, o wi臋cej raczej ju偶 nie ma co prosi膰:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga zgaga baba jaga
nikita-od rana,wczoraj by艂o ok,ale nocny mr贸z dopom贸g艂,ja mam przynajmniej studni臋 par臋 metr贸w od domu.Ju偶 przynios艂am do dw贸ch pojemnik贸w 30 litrowych. Dobrze,偶e mam frani臋 awaryjn膮 to j膮 trzeba b臋dzie przeprosi膰 i w niej pra膰. Najbardziej si臋 boj臋 o centralne 偶eby mi ci艣nienie na piecu nie spada艂o,bo tam to ju偶 nic nie zrobi臋:( No i sama jestem z dzie膰mi w domu,wi臋c 偶eby ju偶 nic gorszego si臋 nie przytrafi艂o

Udost臋pnij ten post

To s膮 te uroki na pocz膮tku mieszkania w nowym domu. U nas mo偶e nie by艂o problemu z wod膮, ale za to by艂 problem z piecem zwyk艂ym i gazowym. Na gaz czekali艣my od wrze艣nia, pod艂膮czyli na tydzie艅 przed Bo偶ym Narodzeniem teraz :/ Wcze艣niej oczywi艣cie nikt w nocy nie schodzi艂 i nie dorzuca艂 do pieca, z rana lod贸wka i brak ciep艂ej wody do mycia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitanikita
aga silna kobietka z Ciebie, ja bym chyba wykitowa艂a jak bym sama jeszcze zosta艂a :( to kompletne odludzie,kiedys tu bedzie osiedle ale na razie jest tylko nasz dom, m臋za nie ma od ok.7rano do ok.19wieczorem i jestem sama z dzieckiem i ludzi nawet przez okno nie widz臋, tylko jakies domy w oddali.Nie ma sklepu, autobusu, nic :o teraz jeszcze nie mam wody :( a pr膮d mamy tymczasowy tak偶e nie ma mowy by np wieczorem zrbic pranie czy w艂膮czyc dwie rzeczy naraz np.kompa i odkurzacz bo napi臋cie za niskie :o no nic pozzostaje miec nadzieje, ze szybko b臋dziemy mia艂y znow wode. a teraz uciekam nakarmic ma艂膮. pozniej tu zajrze. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 7777777777777
autorko, zbierz troch臋 艣niegu i zagotuj ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga zgaga baba jaga
No w艂asnie,tylko 偶e ta suszarka nie pomaga,nic nie pomaga,nie wiem ju偶 co jest,na hydroforze ci艣nienie jest a on jest pusty,jak to mo偶liwe?:O I do tego sta艂o si臋 to czego si臋 ba艂am,ci艣nienie na piecu mi spad艂o,musi wygasn膮膰 i b臋dziemy w jednym pokoju grza膰 grzejnikiem elektrycznym i tam tylko siedzie膰 z dzie膰mi,nikt nic nie poradzi,s膮siad p贸艂 dnia u mnie by艂 偶eby co艣 pom贸c,najprawdopodobniej zamarz艂a rura w 艣cianie,a z tym to ju偶 nic nie zrobi臋,ju偶 dzwoni臋 gdzie mog臋,m膮偶 na odleg艂o艣膰 te偶 nie wiele mo偶e. Dzwoni艂am do go艣cia kt贸ry montowa艂 to mnie zby艂,m贸wi膮c 偶e pewnie mam zamarzni臋te rury pomi臋dzy hydroforem a bateriami,no gdzie si臋 pytam jak w domu ok 19 stopni ciep艂a,jak mog艂y zamarzn膮膰,jak s膮 w 艣rodku.:O

Udost臋pnij ten post

Dobra,mog臋 si臋 ods艂oni膰 ;):P Aga zgaga baba jaga to ja :P Dzi臋ki Bogu i ludziom sytuacja u mnie opanowana. Rozmrozili艣my hydrofor gor膮c膮 wod膮 z te艣ciem,ale mia艂a stresa ogromnego bo mi ci艣nienie z pieca zaczyna艂o spieprza膰,OMG,tak to jest jak baba sama w domu zostanie.Ale dali艣my rad臋 ;) Teraz woda mi w 艂azience male艅kim strumyczkiem p艂ynie,偶eby si臋 hydrofor co jaki艣 czas sam w艂膮cza艂. Nikita-a jak u Ciebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kathe
u mnie tez zamarz艂a woda, a co gorsze jak pr贸bowali艣my ja rozmrozic pod ci艣nieniem p臋kla rura, wiec remont wiosenny murowany!!!!

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰